Pixajoy

Saturday, April 09, 2011

Home » Coret - Coret Pagi

Coret - Coret Pagi



Selamat pagi dan Selamat Hari Sabtu..


Semalaman langsung tak jenguk blog picisan nie..Gara-gara sibuk mengemas dan leka menonton Maharaja lawak, aku tertidur depan tv. Hari nie perlu bangkit untuk merajinkan diri mengemas lagi. Kejap lagi nak pegi beli cat dan carik kotak. 


Malam tadi mengemas baju kurung aku masukkan dalam beg. Si tembam Aiman sibuk jer bertanya "beg Aiman tak kemas ker bu?". Bila kita sibuk mengemas dia pun sibuk sama. Dah la barang2 kat bilik belakang yang aku dah masukkan dalam kotak dia selerakkan balik. Emm bertuah punya anak.. 


Hari nie off, so kena gunakan sepenuh masa dan tenaga untuk mengemas lagi. Kurang lebih 5 hari saja punya masa untuk settlekan semua. Jumaat aku dah start ambik cuti. Balik kampung dulu, kemudian melapor diri dan dapatkan rumah baru. Pastu balik Johor semula uruskan serahan rumah dan angkat barang masuk lori. Insyaallah kalau tak ada aral dan keadaan semua berjalan lancar, 22hb aku akan meninggalkan KDSI buat selama-lamanya..


Ohh tidak..Mak mertua aku anak jati Johor..Insyaallah setahun sekali balik jugak. Nenek dan sedara mara semua masih disini. Seminggu dua nie aku agak sibuk, tapi aku akan cuba sedaya upaya menjengah blog korang selagi termampu. Dah tak dapat nak membebel banyak-banyak, masih banyak kerja belum beres! Tata korang...



               


23 comments:

Miss Tira said... Best Blogger Tips

Semoga semuanya berjalan lancar ya Puan Kutu. All the best :)

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Yeah!! tau Muni mesti sibuk mengemas barang. heee. Apa2 pun dear. Selamat berhari sabtu. Elok2 kemas barang... Heee, mesti Aiman duk sibuk mengacau gak...

chii said... Best Blogger Tips

baek nya aiman tlg mama nya ye..hehe..standard ar kanak2..akan 'tolong' mamanya berkemas..

hurm...xpe2...sila setelkan urusan penting dulu..kami di sini akan setia menanti citer2 menarik :D

puanbee said... Best Blogger Tips

alaa kesian kutu kenapa nk pindah kena cat rumah pulak ? ish ish ....nanti dah pindah mesti happy kan maklum ler lama dah mintak..

Atiey said... Best Blogger Tips

hem bak pindah memang best...tapi nak kemas tu yang tak best..huhuhu...rasa cam sedih plak..hehehe..macam kutu dok sebelah rumah mummy pastu nak pindah...hahaha...gud luck mengemaslah...nk mintak tolong col kekeeke..

Atiey said... Best Blogger Tips

hem bak pindah memang best...tapi nak kemas tu yang tak best..huhuhu...rasa cam sedih plak..hehehe..macam kutu dok sebelah rumah mummy pastu nak pindah...hahaha...gud luck mengemaslah...nk mintak tolong col kekeeke..

Liza @ Adzriel AB said... Best Blogger Tips

akak tau murni nak pindah. tapi terlepas cerita nak ke mana tu yang?

mommylavender said... Best Blogger Tips

salam pagi muni~ tak pe aiman ade sebagai pembantu....selamat mengemas

deeya said... Best Blogger Tips

semoga ALLAH permudahkan segala urusan akak .. apepun sentiasa berhati2 dalam perjalanan :) TATA TITI TUTU PUAN KUTU :p

kay_are said... Best Blogger Tips

kemas jangan x kemas kak.. tunjuk contoh menantu yang baik! ^_^

kakyong said... Best Blogger Tips

selamat mengemas

Rina AVAIL a.k.a cik betty said... Best Blogger Tips

bila nk pindah bab ngemas la yg paling malas..eh abeh suami puan kutu pindah tpt keje sekalik la yer..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Miss Tira
tq tira..Harap2..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Fizalinolie
tu la dia pun sibuk sekali..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@chii
hehe mmg..mainan semua dah kemas,tu dia borin tak dpt main..;)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@puanbee
bukan..cat dapur jer sbb hitam..dua tahun lepas en suami bako..hahaha

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Atiey
eh macam la kol mummy nk dtg tolong.hehe

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Liza @ Adzriel AB
MSS sg petani kak..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mommylavender
salam mommy..bantu la sgt..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@deeya
tata titi tutu

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@kay_are
eceh kr nie takde kena mengena ngan menantu..kihkih..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@kakyong
tq kakyong..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Rina AVAIL a.k.a cik betty
pindah sekali la cik betty..:)