Pixajoy

Friday, April 08, 2011

Home » Cerita Helmet Hilang

Cerita Helmet Hilang



Jam menghampiri pukul 0700 petang.Tiba-tiba, Telefon..Telefon berbunyi..Telefon aku datang..


En suami : Hello, mana helmet?
Aku : Entah..ada kat moto la..sapa pulak ambik? Ada la tu org pinjam kot..
En suami : Adoi kena p keja naik keta pulak..Ok bye!
Aku : Bye (dalam hati dok maki sapa yang ambik helmet aku..Tak pernah2 ada orang ambik, saat2 last nak pindah ada pulak makhluk nak curik helmet buruk camtu..)


Dengan hati yang panas aku bukak sliding door pastu menjengah ke bawah sambil bertnyakan en suami..


Aku : Haa..ada dak helmet? ( Nada tak puas hati plus bengang)
En suami : Mana ada..pot pet pot pet..bla..bla.. Menyusahkan orang betui! (nie bukan marah aku, marah kat orang yang ambik helmet)


Melihat en suami menghidupkan enjin kereta, aku agak berbakul jugak makian muncul dari mulut seksi beliau..Aku dok dalam kem, terikat dengan undang2, tak pakai helmet mana boleh keluar gate ok..


Kira-kira pukul 1230 pagi saat korang semua di buai mimpi, en suami pulang dari kerja. Aku terjaga dari tidur terus ke sofa lalu mata menangkap cerita tamil yang sedang beliau tonton..Dalam keadaan mamai aku cuba ingat semula kejadian petang tadi masa pegi opis ambik surat pindah. Langsung tak dapat ingat tentang helmet..


Aku : Takkan la saya balik tadi tak pakai helmet?
En suami : dah p telefon ibusawat (tempat kerja aku) la! (sekarang)..


Aku segera telefon opis tanyakan helmet aku ada ke tak. Sah aku tertinggal! Helmet tak hilang, tapi aku yang hilang ingatan..


Sekian cerita poyo dari nenek tua yang nyanyuk....







16 comments:

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Ahakkssss... Ni mesti kes happy sesangat nak pindah ni tu yang sampai lupa helmet. Hehehe.

Miss Tira said... Best Blogger Tips

Hahaha, jadi segala caci maki tadi tu adalah untuk Puan Kutu. Apalah Puan Kutu ni. Kelakarlah.

mommylavender said... Best Blogger Tips

salam pagi muni~ tu bukan nyanyuk~hee..tapi otak terlalu byk beban... tu yg tak dapat pickup ape yg kite bt .Nak kena rest tu...

Atiey said... Best Blogger Tips

alamatnye tu...muni kn byk kikis karat kt kpl hehe...ala mummy pun kkdg cmtu...blh tny suami helmet kt mn pdhal kt kpl...

Liza @ Adzriel AB said... Best Blogger Tips

woo... brutal ekk bawak moto tak pakai helmet. layan citer tamil punyer pasallah ni. he..he.. oklah tu. nyaris tak hilang.

Rina AVAIL a.k.a cik betty said... Best Blogger Tips

haha..bnyk mkn kepala ikan kut haa..

naik moto tere ha sy x reti bwk moto..dulu penah try bawak ms anak dara..org dok pakat gelak bahak²..terus takda mood nak bwk moto lagik..

solo molo said... Best Blogger Tips

Puan Kutu bawka moto tak pakai helmet ek ??

chii said... Best Blogger Tips

heheh..camne la leh x sedar helmet tertinggal kan :p

xcited sgt la tu

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Fizalinolie
emm byk sr dok pikir smp lupa..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Miss Tira
itu la dok menyumpah org yg curi,rupanya diri sendiri.haha..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mommylavender
salam mommy..betul tu..setuju..pg2 dh p keja,blik msk, pstu blogging, pastu nak kemas sikit2..pastu bw lg..bila nak rehat?haha..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Atieybila byk sgt yg dipikir jadi macam tu la..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Liza @ Adzriel AB
ala dlm base ja.tak jauh pun tmpt keja ngan umah.klu kt kmpg lg la merempit tak pkai helmet.hehe

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Rina AVAIL a.k.a cik betty
haha memang byk mkn kepala ikan bilis.samala kita..tak pndai jugak.pindah kt johor br blaja bwk moto.sng kan nk p keja.skang expert dah walaupun sebenarnya takde lesen moto.haha jgn bgtau sesapa..diam2 suda..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@solo molo
lupala..selalu pakai.kihkih

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@chiibyk urusan yg difikirkan,tu lupa.bila bgun dr tidobrsedar..betul2 nyanyuk paling lma..tak pnah camnie.slalu jap jer dh igt blik..