Pixajoy

Friday, April 15, 2011

Home » Balik Kampung!!! dan Pesanan Penaja!!!

Balik Kampung!!! dan Pesanan Penaja!!!


Assalamualaikum dan Selamat berpenghulu segala hari. Awat dok pelik pulak? Selamat Hari Jumaat la tu korang..keke..

Cuma ada dua hari untuk mengemas. Dua hari nie perlukan tenaga yang banyak untuk polish apa yang perlu sebab aku dah ambik cuti awal, mood nak balik kampung dah terasa bahangnya. Insyaallah kalau takde apa2 Ahad nie aku akan bertolak balik. Doakan perjalanan kami selamat yer..

Tapi sebelum balik banyak tau tempat persinggahannya. Nak pergi jumpa nenek dulu, pastu singgah sekejap rumah pakngah n then terus ke Pekan rumah adik ipar aku. Mungkin bermalam kat sana sebab dah rindu sangat dengan si comel Icad, lama gila tak jmp, last November je jumpa. Mesti dah besar si kecik tu..Nanti update pasal budak busyuk tu..

Walaupun duduk jauh dari Famili, setiap tahun aku akan balik kampung tak kurang tiga kali. Tak sangka tahun nie kerana tak dapat jejak kampung pada awal-awal tahun, rupanya dah nak balik buat selamanya kot. Apa khabar orang kampung, lama sudah tak berjumpa..hoho balik kampung hoho balik kmapung..hati girang..(tetiba nyanyi pulak)

So kepada korang semua, kalau aku tak dapat update blog dan tak dapat selalu jenguk korang, harap memahami situasiku ini, eceh! Sampai hujung bulan, banyak sekali perkara yang perlu dibereskan. Harap korang bersabar, lepas selesai semua, aku akan ikut update korang rapat-rapat..ye2 jer aku nie kan, tak perlu menanam tebu dipinggir bibir puan kutu..Takut tak tertunai pulak..Akan aku cuba sedaya upaya la..

Ok sekian entri merapu dari aku. Nak pegi salin pampers si Ammar, dah jadik baby sitter plak aku dua hari nie.huhu..Bubye..




26 comments:

Miss Tira said... Best Blogger Tips

Semoga semuanya berjalan lancar ye Puan Kutu. Tira doakan yang terbaik buat Puan Kutu dan seluruh keluarga. :)

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Hurmmm... Kasi cemburu sajak.. Hehehe, siap nyanyi lagi tu balik kampung. Apa2 pun dear, hati2 sepanjang perjalanan balik kampung yer. Fiza doakan Muni sekeluarga selamat pergi dan selamat sampai. Take care ek. Pasal blog pulak, jgn risau Fiza selalu sokong Muni. Heeee.

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said... Best Blogger Tips

cik bunga pon nak balik kampung arini!!!! yeayyy~~~

tiket wayang free, jom! :)
TIKET WAYANG FREE AJE!

chii said... Best Blogger Tips

eh eh..aiman pakai pampers lg?

hurm..xpe2..kami menantikan update2 terkini di samping fakta2 menarik dr puan kutu ya...slmt berbalik kampung ..have a safe journey ya :)

shereena said... Best Blogger Tips

nak ikut!!!!huhuhu^^

halila Ibrahim said... Best Blogger Tips

mai oi mai cek mai..

Wan Hafisah Collection's said... Best Blogger Tips

Jadi pindah blk kg??????Wah, suka sangat la ek..

Tahniah ye duk SP. ")

Atiey said... Best Blogger Tips

huhu patutlah 2 hari cam sepi2 jer..jg bby..hem takperlah muni..settlekanjerlah mana yg ptut kitorang ttp bersamamu...tv3

Ila said... Best Blogger Tips

wah,bestnyer balik kampung

topimagine said... Best Blogger Tips

semoga perjalanan puan kutu tu selamat pergi dan selamat pulang yerk.. jangan lupa buah tangan untuk top yerk :)

mommylavender said... Best Blogger Tips

wokeyh~ selamat bekemas2...semoga selamat sepanjang pejalanan blik kg..

kakyong said... Best Blogger Tips

selamat balik kg.. kg kat mana puan kutu?

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Miss Tira
terima kasih tira..)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Fizalinolie
hehe ala fiza pun nk blik nti kan..muni blik kmpg dulu..tq fiza,sentiasa sokong ok!

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@♥.::cintabunga™blogspot::.♥
hati2 ya..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@chii
aiman nk pkai pmperspun dh takde saizchii.keke..Ammar la,ank opismate,mitak tolong jgkan sbb pengasuh takde..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@shereena
jom2

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@halila Ibrahim
kita ke negeri kedah..mai oi bagi ramai jamu nasik kawah..kedah sudahlah maju,tak lagi macamlah dulu,umah sereba baru,kenduri ada selalu..hahaha smbg kak..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Wan Hafisah Collection's
tq wan.surat arahan dh kluar,mana boleh tak jadik pulak,hehe tp blik bcuti jer,nti blik sni blik agkt brg..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Atiey
itulah..klu dh jg baby memang tak dpt la nk buat keja lain.huhu..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Ila
mestila best..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@topimagine
tak lupa top..buah tgn (penumbuk) sentiasa ada.kehkeh...

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mommylavender
tenkiu mommy syg..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@kakyong
kg sy nibong tebai,suami a.staq..nti dok sp..tgh2 la..

deeya said... Best Blogger Tips

akak ! selamat balik kampung ...... berhati2 di jalan dan lebuh raya . gonna miss u :)

puanbee said... Best Blogger Tips

selamat balik kampung kembor!!