Pixajoy

Tuesday, April 26, 2011

Home » 5 Fakta Tentang Manusia

5 Fakta Tentang Manusia

Morning korang..

Sudah lama tidak berfakta yer, tambahan dari Fakta Menarik Tentang Manusia :


Dalam 5 jari tangan kita, jari hantu kukunya lebih cepat panjang/tumbuh. (betullah sebab jari hantu kan jari paling panjang.hehe..). Manakala jari yang paling sensitif ialah jari telunjuk.



Otot yang paling kuat pada seorang manusia ialah lidahnya. (Lidah jugak setajam pisau!)




Tulang yang paling kuat pada tubuh seorang manusia ialah tulang dagunya. (woo yer?)


Manusia yang mempunyai tahi lalat lebih banyak dipercayai hidup lebih lama berbanding manusia yang kurang tahi lalat. (boleh percaya ker? Saharifah Aini panjang umurlah ekk?)




Perut bayi hanya boleh memuatkan sebanyak 60ml susu pada satu-satu masa manakala perut orang dewasa mempunyai kapasiti paling maksimum ialah 1.5 liter. Namun lembu boleh memuatkan makanan sebanyak 300 liter dalam perutnya. (terer ahh lembu)







               


13 comments:

Zuwairi Aiman said... Best Blogger Tips

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

rara pinkmafia said... Best Blogger Tips

sy pon manyak taik lalat.heeee~

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... Best Blogger Tips

respek giler dengan lembu lah.. hahaha

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said... Best Blogger Tips

cik bunga takde taik lalat kat muke la, camner..? amek pensil la conteng, kekekek :P

jom singgah entry baru :)

Rezeki Cintabunga mencurah² ke dalam gandum! heheh

Ila said... Best Blogger Tips

lidah otot paling tajam...macam tak caya jer tp betullah lidah boleh buat orang terpotong hati...hehehe
Tak nak word verification di kotak komen

chii said... Best Blogger Tips

lembu..sambil tdo pun..mulut dia still mengunyah..tu yg leh simpan byk tu kot..ehehe

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

menarik jugak fakta ni Muni. Fiza pun banyak tahi lalat. Kihkih.

CahayaCintaIlahi said... Best Blogger Tips

wah fakta yg hebat
tak sngka tulang dagu
plg kuat hehe

lama tak dtg sini
sori kak ;)

Miss Tira said... Best Blogger Tips

Huu, tulang dagu rupanya paling kuat. Baru tahu ni. Hehe.

Rina AVAIL a.k.a cik betty said... Best Blogger Tips

sy bnyk tahi lalat..moga² panjang umur..

Liza @ Adzriel AB said... Best Blogger Tips

tu yang mak sedara marah kalau makan byk2.. takut jadi mcm.. lem.. sedap! tak leh tahanlahh

wanbu said... Best Blogger Tips

Muka kita ada perkataan Muhammad

MIM.HA.MIM.DAL

MIM - Mulut
HA - Hidung
MIM - Mata
DAL - Dahi

(^_________^)

halila Ibrahim said... Best Blogger Tips

lembu kalau di banding ngan gajah mesti lembu kalah... yeah.. terer la gajah..