Pixajoy

Friday, April 29, 2011

Home » KD Perantau - Kenangan Terakhir

KD Perantau - Kenangan Terakhir


Aku on da way nak ke Sungai Petani. Dugaan pulak kat highway, tiba-tiba terlanggar apa ntah pastu tayar pancit. Sekarang kat kedai mamak tengah tunggu kereta siap. Dalam kekalutan sempat lagi nak update.hoho..

Selama hampir lima tahun di Tanjung Pengelih tak ada langsung keinginan nak naik kapal. Tapi semalam kebetulan sempena navy day KD Perantau dibuka untuk lawatan. Tak nak lepaskan peluang terakhir,aku mengajak en suami ke jeti. Aiman ekceli dah pergi sebab cikgu adakan lawatan kat sana. Balik sekolah sekali lagi pergi. Dah macam pemandu pelancong aku tengok Aiman nie. Siap instructer ku danen suami.keke..

Layan gambar yang sempat aku snap..






12 comments:

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said... Best Blogger Tips

alohhh comeinyer bdk kecik tuuu, dpt geget sedap. meh sket mehh ;)

Tolong Cik bunga lagi bole tak? :(

Ila said... Best Blogger Tips

tak pernah lagi naik kapal navy..huhuhu
Jom Baca Dua Tempat berbeza

Miss Tira said... Best Blogger Tips

KD Perantau ni kapal untuk apa ya? Kapal perang ke? Tak nampak meriamnya. Tapi besar tu.

halila Ibrahim said... Best Blogger Tips

aikk muka aiman sama cam papa dia le.. welcome to Kedah... nanti bleh la kami p sg .petani..dekat ja..

Achahani said... Best Blogger Tips

Bestnya dpt naik kapal. Now i know who's Aiman copy cat!

His daddy cool la.

:)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... Best Blogger Tips

wah... best nyerk.. saya xpernah naik kapal yang ada betol2 atas laut... nek replika kapal kat bandar hilir melaka tu pernah lah... haha

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@♥.::cintabunga™blogspot::.♥
budak chubby memang selalu kena gigit.haha..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Ila
setiap kali perajurit muda tamat latihan,kt kdsi mesti ada lawatan kapal.dtg la..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Miss Tira
bukan kapal peranglah tira.klu kapal perang seronok jugak.hehe..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@halila Ibrahim
mestilah sama.bpk borek ank rintik.

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Achahani
kihkih...mau tau la

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine
ala lebih kurang camtulah top.sama jer.tp kapal kt laut nie gayat sikit.hehe..