Pixajoy

Tuesday, April 12, 2011

Home » Oh Cik Anon, Aku jawab..

Oh Cik Anon, Aku jawab..



Selamat petang u alls..Nak bagitau korang aku tak jadi balik kampung Khamis nie. Masih ada seminggu lagi untuk bermanja-manja dengan kdsi. Memang drop terus semangat mengemas sebab dalam hati dok kata lambat lagi. Memang dah tak banyak pun perlu kemas. Sehari dua nie dapat la meronggeng.


Alkisahnya tadi aku pegi pejabat kenderaan, nak kasi setel pasal demand lori.. 
Tup2 dah nak balik dapat pulak panggilan dari sana mengatakan 22hb iaitu tarikh aku nak angkat barang terpaksa tunda sebab kenderaan nak digunakan masa tarikh yang aku apply. 


Ok fine, aku pun terpaksalah ubah plan. Tunda tarikh melapor. Aku still kerja sampai Selasa minggu depan, Insyaallah hari Rabu baru balik kampung, kemudian Jumaat 22hb aku melapor kat Sungai Petani. 29 haribulan baru angkat barang. Bila fikir balik ada jugak hikmahnya. Takde la kelam kabut sangat sebab aku kena buat rutin keluar rumah lagi..


Ok melalut pulak bagitau kat korang segala tarikh. Korang pun mesti kata ada aku kesah?huhu padan muka.  Korang terpaksalah tahan telinga dengar bebelan aku pasal pindah lagi seminggu dua nie kan? Pastu kat tempat baru nanti mesti banyak jer aku nak complain. Dasar manusia nak semua benda senang mana boleh puan kutu oii..Ok2 stop pasal pindah..


Menyinggah ke blog woofer storm, aku terbaca pasal anon, korang tau kan anon tu apa?Bahasa panjangnya AnonymousBanyak jugak rasanya blogger yang dah menyentuh isu nie. Aku bukan nak mengulas tentang Anon nie cuma aku cuma nak jawab komen seorang Anon yang dah memberikan komen pada entri aku yang lepas. Dah lama nak jawab, tapi tergendala dengan urusan terkejut beruk dapat surat pindah.kehkeh..


Korang boleh jenguk entri Kisah Hantu Lesung Batu untuk tau apa yang Anon tu komen. Yup sekarang nie polis tengah menumpang buat latihan kat kdsi. Untuk korang yang tak tahu kdsi ekceli adalah tempat latihan perajurit muda, dalam erti kata lain, rekrut yang bakal jadik navy. Tapi bermula tahun nie cuma ada satu intake saja, kem yang kosong tanpa ketiadaan rekrut dijadikan polis sebagai tumpangan melatih bakal2 polis kat sini.


Kalau korang tak klik entri tu, korang takkan tau cerita yang bakal aku ceritakan. Baik korang klik sekarang. Tak nak sudah, sila tekan pangkah. Paksa2 pulak blogger perasan bagus nie yer.hoho..Pasal kubu-kubu lama tu aku pun tak tau kesahihan cerita tu yer cik anon. Tapi melalui cerita yang aku dengar macam tu la..Tidak ada sesiapa pun yang berani melalui terowong tu sebab siapa yang melaluinya tak akan bisa ketemu jalan pulang. Takkan ketemu jalan keluar kerana tempat tu angker bangat. (tetiba indon)


Tu jer aku nak cakap..Nak tau hantu apa encik cuba sendiri masuk. Kalau dapat keluar encik memang hebat.haha..Kalau tak keluar memang encik dah kenal sangatlah hantu apa ada dalam tu. Berani betul puan kutu cakap dengan anggota polis camtu yer..gurau2 jer..jangan marah tau..Sila terharu aku buat special entri untuk menjawab pertanyaan ko encik anon. (walhal dua perenggan jer). Sekian..


*Hantu lesung batu tu masih lagi bermaharajalela tau. Apa motif aku buat entri nie? keberangkalian cik anon tu nak masuk lagi blog aku memang sangat tipis. Saja jer takde idea nak buat cerita. Promote la entri lama.haha..





               

20 comments:

mykhalis said... Best Blogger Tips

wahh..baiknye hati melayan anon..kalau khalis wat tak tau je

Mnutup aurat tapi berbogel??

Ada apa dengan dara

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mykhalis
isk3 kena baca smp habis khlais,br tau apa motifnya buat entri nie..:p

Atiey said... Best Blogger Tips

hem nama pun anon muni..memang camtuhlah..hehe tapi mummy takder pengalaman lagi ngan anon ni..dtglah kalau berani mummy sekeh kepala sampai lebur..huhu

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

hehehe... Lawak lah Muni. Baiknyer layan encik anon yer. Tapi kan, ngeri jugak baca pasal trowong kalau kita masuk takkan ketemu jalan pulang tu yer.. Fuhh!

Atiey said... Best Blogger Tips

tapi klu anon yg tanye dgn cara baik takperlh...internet terputusb plk terpksa komen 2 kli...pasal n3 hntu tu seram jugk tapi betulker muni???? hemm klu muni cite lbh pnjg ttg kubu tu msti menarik..mummy pun nak tahu lbh lanjut..hemmmmmmmmmmmmm AMACAM???ADA STORI?

Nur Farah Hani said... Best Blogger Tips

ehehehe.. da bace and paham... ;p

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Atiey
tp klu komen tak mengutuk ok la mummy..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Fizalinolie
tu terowong lama,laluan bawah tanah.masa zaman british dulu..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Atiey
masalahnya muni pun tak tau sgt pasal kubu tu,cmna nk cerita?hehe.betul la mummy.semua cerita hantu tu kisah benar.tak pandai ehh nk buat cerita..hehe..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Nur Farah Hani
faham apa tu farah?kihkih

puanbee said... Best Blogger Tips

anon tu kelakar haa..cer cite cer citer :)

mommylavender said... Best Blogger Tips

seronok balik utara ke muni weyyyy~ mesti rindu kat asam pedas johor nanti...

chii said... Best Blogger Tips

erm..rasanya cik anom tu akan masuk blk kot..lg2 plak dia salah sorang yg penah masuk kdsi kan..ehehe..kiranya dia akan tertunggy2 gak jawapan dr puan kutu..

owh..lambat lagi ye..okla tu...

tp chii baca kisah antu lesung tu..nk tergelak pun ada di buatnya...mcm2 jenis antu ada kan..

kes tindih?? uishh..takut nya..tp nasib baik gak puan kutu x pernah kena kaco ngan antu2 tu kan..ngan chii slalu la kan :p

Miss Tira said... Best Blogger Tips

Erk seramnya.. Seram seram dan seram.. Seram lagi.. Walaupun nama hantu tu kelakar dan tak ada unsur commercial value tapi tetap seram juga. -.-

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@puanbee
tu la memang kelakar..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mommylavender
takkan rindu punya mommy.nti kt sana boleh msk jugak asam pedas johor.hehe

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@chii
kalaulah dia ada masuk kan..itulah hantu sini semua kelakar.tp seram jugak..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Miss Tira
haha hantu nie baru nk promote diri,haha lawak la tira,ada pulak takde unsur komersil.hehe..

-eni- said... Best Blogger Tips

erk.. uih...seram lak bace cite ti.. nak2 tyme maghrib ni.. nak solat dulu ah... heeee..

p/s: tol ke sal kubu tu... isk3~

puanbee said... Best Blogger Tips

selamat malam kembo!!