Pixajoy

Tuesday, April 12, 2011

Home » Kasut Dan Kisahnya..

Kasut Dan Kisahnya..



Yuhuu..tadi melawat blog twinku, bee bercerita pasal rajinnya beliau membasuh kasut-kasut anaknya. Memang rajin isteri kay nie..Aku tak pernah pun basuh kasut anak aku. Semalam waktu mengemas almari kasut terjumpa selipar Aiman masa kecik. Semua nie dah tak muat. Untuk buat kenangan, aku ambik gambar, saja nak tayang sini walhal selipar murah jer.hihi..

Selipar buruk. Ada sape2 nak? lelong..lelong..haha..

Abaikan rumah aku yang macam tongkang pecah. Nama pun nak pindah..


Bercerita bab kasut, Aiman paling suka pakai selipar crocs. Tapi bukanlah yang ori, gila kaya aku nak beli kan. Aku beli yang RM 15 tu..Mana pegi pun crocs tu ja Aiman pakai. Kasut Aiman cuma ada sepasang waktu kecik, dan sepasang kasut ultraman sekarang yang Aiman still pakai. Kasut masa kecik tu dah tinggal sebelah sebab jatuh dan hilang masa shopping kat carrefour. Aku sayang sangat kasut tu, tapi nak buat camna jodoh tak lama.keke..


Aku perhati budak skang belum pandai jalan dah bagi pakai kasut segala. Memang nampak stylo,tapi bagi aku ia menyusahkan dan panas. Kesian baby..Dah boleh jalan tu tak kesahlah..Aku malas bagi Aiman pakai kasut sebab menyusahkan aku (teruk punya ibu). Bila masuk kereta budak2 mesti nak tanggal kasut, pastu nak turun sana sini sangat renyah nak pakaikan semula. Tu sebab utama aku tak pernah menstylokan kaki anak aku dengan pelbagai pattern kasut lawa-lawa dan canggih-canggih kat pasaran.


Aku sendiri bukanlah jenis yang suka pakai kasut tertutup, kecuali pergi kursus. Terpaksa memaksa kaki jer. Aku suka bila pakai selipar dan flat sandle sebab senang nak jalan. Koleksi high hills aku pun memang takde ok..Sepasang dua saja. Sekarang nie bila pergi mana-mana aku akan pakai selipar yang harga RM10..Aku kan makcik kampung yang tak vogue langsung! Lagi satu tabiat aku, aku cuma akan pakai kasut yang pada aku selesa dan menjadi peberet walhal kasut aku banyak.haha..


Jangan pulak korang tiba2 panas baca entri nie. Aku faham ramai ibu-bapa suka pakaikan kasut yang cantik-cantik pada anak mereka. Aku je yang malas..





34 comments:

puanbee said... Best Blogger Tips

aiman posing tu nampak cute jer..kehkeh ... anak bee depa pakai sendiri lah kutu bee pom malas jugak tp kan ada kakak yg suka menggayakan adik2 nya tu , so senang kerja wee...

Ila said... Best Blogger Tips

hehehe..samalah ila...lagipun budak lelaki buat paap kasut byk2...lebih kurang jer style nyer...

mommylavender said... Best Blogger Tips

model kasut yg montel..hee

kay_are said... Best Blogger Tips

betul2.. budak2 zaman sekarang ni.. bukan takat kasut je.. pakaian pun nak yang brand.. kecik2 dah pakai gap, padini sume.. jeles je tangok..

Atiey said... Best Blogger Tips

ala tk perla muni..laki sempoi jer...mummy plak suka ikut gaya..takut nnti mak vouge anak haruk piruk..kehkeh..yang penting ikut keselesaan maknyerlah...aiman takkesah punkan...cuma sedikit nasihat jgn mls sgt heheehe...

chii said... Best Blogger Tips

posing aiman..xleh take it..ehehe..

chii pernah jumpa ada parents ni manjakan anak dia..kecik2 umo 3 thn da belikan kasut adidas ori..ishk..

chii lg suka tgk budk2 kecik pakai crocs..comel..pastu selesa utk dorang..

chii punya koleksi kasut ada 3 je...selipar,wejes,ngan kasut tutup...yg lelain..adik punya :p

topimagine said... Best Blogger Tips

amboi... comel nye perot aiman.... maam perot top gak... hahaha

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@puanbee
ada kak takpe la..macam kutu dh besar nie bila aiman mitak nk kasut bola,br beli..tak selesa tgok budak pkai kasut,sbb kutu pun tak suka.hehe..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Ila
kasut jer pun.budak2 cpt beso,kadang br pkai sekali dua dh kna bli baru..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mommylavender
kehkeh mommy model ker?

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@kay_are
klu parents mampu tak kesahlah..klu nk bgaya tapi pape watpe kr kan..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@chii
tu la chii klu parents byk duit tak kesahlah bli mahal2..nie tak mampu pun nk bgaya..Ala chii kasut byk2 pun watpe..org tgok muka jer,jnjicomel..hehe.bkn tgok kaki.hehe..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@topimagine
hahaha uncle pun sama ker?

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Ahaksss... Siap posing lagi aiman yer kat kasut2 tu. Cute jer rupa dia. Pasal sandle tu Muni, baik pakai yang flat bcoz high hill boleh mendatangkan efek kepada kaki kalau tak silap.. hehehe, kita serupa.. Lebih suka pakai sandle flat. Selesa nak berjalan. Tak risau pasal terpelecok. Haaa..

Miss Tira said... Best Blogger Tips

Huu banyaknya kasut. Aiman dah macam model kasut dah ni. Hehe.

bunga said... Best Blogger Tips

haha..ciap posing tu..aha..

mrs.sabri said... Best Blogger Tips

wah..banyaknya kasut dan selipar..boleh jual bundle ni..hihi :)

Cik Moon said... Best Blogger Tips

amboi..siap posing...haha

Wan Hafisah Collection's said... Best Blogger Tips

aiman oh aiman. sedapnya badan kamu. geram acik nk picit2 perut kamu. kehkeh. amboi kasutnya!

semua seliapar ek. takde kasut.

Acha pula mmg dibiasakan pki kasut dari kecil. Mmgla stylo sbb mak nya pun suka stylo. Ahahhahahahhaha..

Mslh jugak bila ank suka stylo, asik nak jaga imej je! duk dlm uma mlm2 buta pun nak pakai spek! aduhai!

Rina AVAIL a.k.a cik betty said... Best Blogger Tips

montelnya aiman..rs nak gigit..samalah sy..suka kasut yg selesa..mmg tak vogue..kasut makcik je..tu pun mak sedekah..hehe

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Fizalinolie
hehe kita serupa..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Miss Tira
kehkeh tak la byk,ada lg tu tak msuk frame.hehe..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@bunga
keke aiman tak kesah

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mrs.sabri
ala nk bundle stakat singit dua baik tak payah.posting lg mahal.hehe..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Cik Moon
hehe

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Wan Hafisah Collection's
kehekeh gurl mmg cmtu.

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Rina AVAIL a.k.a cik betty
sy pun kasut makcik..

kakyong said... Best Blogger Tips

kasut anak2 kakyong semua ni jenis pakai sampai hancur.. memang kalo nak recall @ nak cari balik memang tak jumpa dah... hehhehe... & as usual masa baby hanya pakaikan stokin jer.. x kuasa nak stylo kan anak2..

ibunya sampai hari ni ke mana2, hatta kenduri kahwin pun pakai selipar jepun jer... memang std kg jer..

tu yg bila kawan2 nak buat reunion rasa cam malas nak pergi.. sbb memang xde kasut yg vogue.. kasut2 masa kerja dulu dah habis di pelasah.. tu yg la ni pakai selipar jepun jer..

mykhalis said... Best Blogger Tips

hehhe..terasa cam nak bagi alamat je kot kot dapat barang free..heh

Mama Likha said... Best Blogger Tips

hye aiman!! auntie pun suka pkai crocs :)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@kakyong
aiman punya taksmpt pkai hancur dh kena beli br.cepat sgt kaki pnjg..sy pun skapkai selipar jer,tp bkn jepun,selipar kiut.hehe..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mykhalis
boleh jer,tp kirim duit posting sekali ok.haha

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Mama Likha
selesa kan anty..;)

mommie yuyu said... Best Blogger Tips

betul jgk kata mommie ni. sian baby kan.panas dan x selesa je bg diorang pakai kasut.padahal berdukung jgk..

tgk je selipar aiman dah dapat bygkan kelebaran kaki dia..melebar aje selipar2 dia tu.hehe jangan marah ye mommie