Pixajoy

Friday, April 01, 2011

Home » Main Kahwin - Kahwin

Main Kahwin - Kahwin



"Aiman nak kawen dengan syasya..". Begitulah kata-kata yang dah terbiasa aku dengar dari mulut comel itu..Apalah yang Aiman tahu dan faham tentang erti kahwin yer? Agak-agak korang masa korang sebaya Aiman korang tau apa itu kahwin? Time aku dulu aku rasa nak sebut kahwin pun aku tak pandai..


Syasya nie anak opismate aku merangkap jiran seblok. Sebaya Aiman juga dan bersekolah tadika yang sama. Selalu datang rumah aku main sama Aiman..Kadang-kadang aku perhati jugak gelagat budak berdua nie. "Kite jadi abang, sysya jadi mama..".. Ala main kawen2 ke apa aku pun tak tau..mungkin main kawen2 versi milenium..


Syasya nie garang sikit, Aiman pulak kuat merajuk..Syasya akan suruh Aiman buat itu ini pastu bila Aiman tak ikut, tinggi jer suara dia.. Aiman pun tarik muncung sedepa..Pastu pandai pulak syasya ugut, " syasya balik kang.."..Aiman yang tak sanggup kehilangan kekasih hati (eceh) akan terus menarik semula muncung pigletnya...Takut pula Aiman syasya balik sebab dia takde kawan nak main sama2..


Dalam gambar nie nampak Aiman garang sekali, sebenarnya Syasya lagi garang..huhu..
Belum sunat ada hati nak kahwin anak dara orang!

Syasya dah ada adik..Kalau nak  kenal adik syasya, boleh tengok SINI..


* Tak faham apa tu april fool, bagi aku orang yang fool jer sambut..:)







18 comments:

chii said... Best Blogger Tips

amboih aimannn...kecik2 sudah pandai ye...ehehe..

comel gak syasya...beh wat bakal menantu kalo da besar nnt ni :p

ehem..comelnya adik syasya kan :D

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Ya Allah! Aiman... Garang sungguh muka. Hehehe. cute n kementot jer dia. Rasa nak gigit jer pipi dia. Hehehe.

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Ya Allah! Aiman... Garang sungguh muka. Hehehe. cute n kementot jer dia. Rasa nak gigit jer pipi dia. Hehehe.

mommylavender said... Best Blogger Tips

salam malam muni~ hahah...menantu muni tu....comey2

shereena said... Best Blogger Tips

comey nye..hehehe^^..nak men kawin2 jgk^^

kay_are said... Best Blogger Tips

saye cume leh erk je akak.. kecik2 dah ade niat nak kawin ?? advance.. huu

solo molo said... Best Blogger Tips

amboi Aiman...
kecik-kecik dah pandai ek...
kumpul duit banyak-banyak tau...
nnt kalo nak kawen, jgn lupe jemput uncle ye...

Miss Tira said... Best Blogger Tips

Hahaha, ni baru namanya cinta muda mudi. Aiman oh Aiman. Aiman tak kisah.

Atiey said... Best Blogger Tips

hehe budak2 sekarang memang dah cerdik...bukan cam zaman kita dulu...mana tahu besar nnti ada jodoh tak...

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@chii

adk syasya tu tembam..geram tgok pipi dia..ohh budak2 biasa la..klu dh beso ada jodoh apa salahnya..isi borang dulu..:p

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Fizalinolie

kemetot ker?Aiman tggi dan beso..slalu jmp org tak percaya dia 4taun,smua igt dah 6taun..dgn mulut becok dia.hehe..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mommylavender

ohh tidak mommy..bakal..:p

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@shereena

p main jauh2.haha..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@kay_are

aii kr..budak kecik pun nk kawen.kr bila lg?huhu..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@solo molo

kawen ngan anak uncle la..cpt sket ehh uncle kawen..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Miss Tira

tu la tira.budak2 skang..macam2..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Atiey

Tak tau la..bkn kita tentukan..ibu aiman tak kisah sapa saja..:)

puanbee said... Best Blogger Tips

hai cute jer yer..syasya garang dari aiamn sbb syasya dah ade adik..lalaa..dulu kecik2 mcm aiman tk tahu apa..maklum ler duk hutan tkde tv tkde radio ni :)