Pixajoy

Sunday, October 20, 2013

Home » Skip Count

Skip Count



Kita kembali lagi dengan aktiviti si chubby Aiman yang selalu seksi. Kali ni ibu ajar skip count 2 and 5. Ni pun naik kering anak tekak cikgu ibu ni memekak bagi dia faham. Mula-mula agak cabaran dia boleh buat muka blur, dok kata faham-faham, bila suruh sebut tanpa tengok note ada sesetengah merapu meraban je kira. Lepas tu siap berhenti makan dulu, belum makan tak boleh fikir kata kau.haha..


Dah terang banyak kali baru boleh faham. Kira macam sifir gak la ni kan. Lepas faham boleh buat latihan. 



Dah dapat kuasai skip count 5 senang nanti ibu nak ajar tengok jam. Kalau digital tu senang la sebab dah kenal nombor. Jam yang berjarum belum pandai. Kat rumah ni semua jam lingkup, pakai jam astro je.hehe.. Nanti ibu ajar ok!





12 comments:

husna zahidi said... Best Blogger Tips

moga cepat faham Aiman!! ;)

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Cikgu garang ke Aiman.. masyam je muka tu ;) untung dpt cikgu rajin mcm ni.. :)

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

hehehehe math qayyum memang terror kejap je ajar dia... sumaiyyah pulak kalau hafazan memang power pelik mama...

nak tahu macam mana mama ajar anak-anak mama tgk jam nanti ek kalau rajin buat n3

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Wahhh... seronoknya. Ibu rajin. Kalo dekat2 kan, bleh study sama. Dapat kejap2 pun jadilah. Janji hari2. Bijak oooo...

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Adui, seksinya Aiman time belajar. Tergoda tengok tau.... Baguslah PK dah ajar sifir dah ni.

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Aiman mesti seksikan. Kenapa muka masam tu. Cikgu ibu garang ek! Hihi... Aiman mesti boleh punya. Step by step... Janji enjoy blaja.

lizz said... Best Blogger Tips

Rajin aiman...kemain kusyuk tu...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

bagus aiman ni.. rajin

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Bagus PK nikan...rajin ....
gitulah jan PK nak jadikan anak....

Masya said... Best Blogger Tips

pepandailah aiman.. cikgu garang tu.. silap².. afia pun nanti pandai jwb jgk.. kemain masam muka aiman..

Nora Karim said... Best Blogger Tips

auww seksi aiman.. tak berbaju time belajar ni... heheh

CtAyue said... Best Blogger Tips

seksi abg aiman belajar..hihi sama cm anak teruna sy tgh study pun tak suka pakai baju..hihi.. oo ini beginner utk belajar darab lah kan.. good luck aiman..