Pixajoy

Monday, October 21, 2013

Home » Entiti Misteri Dalam Gambar

Entiti Misteri Dalam Gambar



Sehari sebelum raya hari tu, en suami and the geng pergi mandi dekat Kolam Air Panas Lenggung. Orang utara panggil Ayaq Hangat. Aku dah pernah kesana dalam 3 kali juga, tapi dah lama masa zaman muda-muda dulu. Sekali pernah konvo beramai-ramai dengan bebudak kos aku masa zaman study, memang meriah tak ingat la sewa kereta sampai 4 bijik. En suami baru pertama kali kesana. Terujanya lebih la kan sampai hantu pun teruja sekali nak enterframe.haha..

Gambar ni aku tak edit langsung, cuma membulatkan entiti dan zoom. Kita kena percaya dengan kewujudan makhluk halus. Dalam Al-Quran pun ada sebut kan. Kalau korang nak tengok lagi jelas, save je gambar pertama pastu zoom. Yang atas kepala abang baju kuning tu jelas gila nampak. 

Ingatkan ada dua ekor (laki bini), lepas tu kawan en suami kata sebelah en suami (berbaju hitam) pun ada seekor (anak) menjadikan jumlah kesemuanya 3 ekor. Bila aku perhati memang nampak kelibat putih disitu. Betul ke penjodoh bilangannya? Hentam sajalah labu.





Sekitar 3 4 tahun lepas waktu aku kursus, masa outdoors activities dekat hutan Endau-Rompin, kamera seorang daripada peserta kursus pun terlihat kelibat entiti misteri juga. Dah jadi perkara biasa kot. Depa pun nak glamer jugak.hehe..





30 comments:

mama ila said... Best Blogger Tips

hehe..'diaorg' pun nak bergambo jugeks...yg area endau-rompin tu..ila selalu gak lalu kalau balik kg...pokok2 yg buat tempat tu teduh n sejukkk jer...hihi..macam sunyiii je kann

husna zahidi said... Best Blogger Tips

amboihh scary plak tengok..:/

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

aduhai nasib baik baca n3 ni pagi2 kalau malam2 mahu seram....

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Tajam betul mata diorg ya perasan kewujudan entiti tu. Budak kecil tu nampak jelas sikit. Enterframe xpe, jgn kacau dah le ;) sibuk tgk gambar entiti je.. Jejaka2 yg ada x sempat nk tgk ;)

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

memang banyak kes camni..diarang pun tak nak lepas peluang bergambo sekali..hehehe..adik kaksura dulu pernah tunjuk entiti misteri camni..lagi clear..nampak macam beruk besar kat atas kubur..masa tu kawan dia 2 org tengah jaga kubur..(budak pondok).

Ym.Bundle said... Best Blogger Tips

cam rupa rimau je..saka ni..kihkihkih..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Hey, dia orang pun nak glamor masuk blog ke?

Apa-apapun, sebelum tengok gambar seterusnya, saya dah naik bulu roma. Saya ni penakut sebenarnya tapi kadang2 tu nak juga ambik tau!

TelingaBulat said... Best Blogger Tips

biase la tmpt2 cmtuh..die saje nk tunjukkan diri hehe

lieyalatif said... Best Blogger Tips

ish seram plak lieya tgk pic2 nie...lieya ni penakot sikit....tapi mate lieya ni payah nak cam..seb baik cik puan kutu ade bulatkan so baru lieya leh nampak....

betul jugakkan...mereka mmg wujud....tapi gelak2 lieya tang cik puan kutu kate dieorg pun nak glemer ekekekekeek

umi alya said... Best Blogger Tips

ntah mata akak x berapa jelas, kena pakai spek gayanya..

Kakzakie said... Best Blogger Tips

PC kakak kurang jelaslah pulak - rugilah. Tapi bab ini semua kena percaya sebab syaitan dan jin memang ada dan ia memang dijadikan oleh Allah juga.

Qhaifa Nur said... Best Blogger Tips

aduh takutnya....tempat macam tuh memang ada kan..

Norhasniza Khalid said... Best Blogger Tips

uhh...... tak terkata... takutnya...

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Kalau mlm2 baca entri Muni ni memang takut dibuatnya. Tapi... Kita harus percaya akn kewujudan makluk halus. Kerana ia juga mahluk Allah.

Menakutkan...

- AZIE - said... Best Blogger Tips

eh sy xberani nk tenung lama2 hahahaha

Montana said... Best Blogger Tips

err...terus rasa gerun gua..singgah sebentar..huhuhuh

tomato oren said... Best Blogger Tips

hihi..mmg seram jgk la tgk...sempat jugak hang buh dlm blog noo.

eita said... Best Blogger Tips

menakut kan..terpaksa skip..hehehhe...

transformed housewife said... Best Blogger Tips

silapla baca entri ni mlm2. seram pulak tgk. huhu

MG schmidt said... Best Blogger Tips

aduh!
MG tgk gitu2 je
tbe2 lak diorg nk join begambar skali kan? hehe
jgn ikot tau. duk sna je ..huhu

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

mujur x demam kawan tu yer...

tempat2 mcm tu mmg entiti suke banget... tempat dia lah kirenyerr...

Cik Tieka said... Best Blogger Tips

sy pandang bnyak kali tak nmpak pun kelibat tu..mungkin mata x tajam kot., tp yg dekat abg baju kuning tu mmg nmpak sket wajah "benda halus" tuh..huu seram.

Noe said... Best Blogger Tips

seram..hehehe...dulu kakak noe ambil gambar pukul 12 malam...tengok balik gambar...ada plak makhluk lain kt sebelah...elok berdiri tegak warna putih...terus kakak noe delete gambar tu...

lizz said... Best Blogger Tips

Huish ngeri...tetiberasa meremang...rasa

.:fyzz:. said... Best Blogger Tips

remang bulu roma ai pk.. saya nih dh la penakut no satu..hahaa..tp tuh la ..believe it...mmg ada kan...:P

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

saya penakut sikit bab2 ni..

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

seramm... mmg nampak bayangan...huhu

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Tak molab pergi Ayaq Hangat.....takut mak!!!
Afia tak boleh pergi tu....kang tak pasal pasal menangis malam...

MulutPayau said... Best Blogger Tips

nampak jugak walau samar2...menakutkan..

Masya said... Best Blogger Tips

gegege tak nampak, terus skroll bwhh komen gegegegge