Pixajoy

Sunday, October 13, 2013

Home » Baby Food Feeder Untuk Afia : Brand Apa Jadi Pilihan?

Baby Food Feeder Untuk Afia : Brand Apa Jadi Pilihan?



Jangan tak tahu nak bagi baby makan pun ada gadgetnya. Aku pun jakun jugak, tahu pasal benda ni tahun lepas kot, tu pun tengok anak Fiza punya. Masukkan buah, sayur, ikan or ayam kat dalam tu, senang kau baby gonyeh during snack time. Memudahkan kerja ibu tanpa bimbang anak tercekik tu paling best.

Terfikir jugak nak grab satu untuk Afia. Tapi masih dalam dilema mana brand yang berbaloi untuk aku beli. Tau sajalah anak dara aku ni kan demand sikit, puting pun dia memilih, takut aku beli yang mahal dia tak layan gadget ni, nak layanan istimewa dari ibu gak kan ke rugi. Terlanjur aku rajin mengoogle pasal food feeder, mari aku share sikit mengikut brand. 

Munchkin


King Baby


Tommee Tippee


Autumnz


Kidsme



So far ni je kot yang trending. Munchkin dan Tommee Tippee tu jenis jaring. Yang lain semua silikon rasanya. Mula-mula aku berkenan yang kidsme, pastu bila tengok yang Autumz tu lebih murah, mungkin yang tu kot jadi pilihan.hehe..Eh Baby King pun murah gak tau. Nanti nak cuba cari kat Manjaku dulu, kalau takde baru beli online.




11 comments:

adrianna syaz said... Best Blogger Tips

Ni baru first time nmpk mnda cenggini kak..hehe..salam aidiladha akak :)

Masya said... Best Blogger Tips

Tak pernah tahu psl benda ni... Pertama kali sy tahu baca kat sini

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Senang nak guna bagi Afia mkn nanti Muni... Hikhik..

tomato oren said... Best Blogger Tips

apa benda tuu...

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Hihihi. Gadget baru tuk afia. Pilih3

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Dah makin canggih skrg...pilih je mana yg berkenan...semangat Afia nak makan ni...:)

ros_reeza said... Best Blogger Tips

tak pandai lah bab ni.. tak boleh nak bagi pendapat..

.:fyzz:. said... Best Blogger Tips

sma la .kita pun jakun gak..hehe..tp time sufi amira tak pun saya bgi cneggini..tp untk kebaikan baby..leh la try kan..:)

Nastyna said... Best Blogger Tips

Hooo canggih canggih, in 10 years maybe akan ada apps untuk feed baby skali hihihi. Comel comel jugak benda alah ni, kalau tak nak gonyeh pun, depa for suka buat main.

CtAyue said... Best Blogger Tips

apa benda tu?tak pernah jumpa atau tgk lg..haha..saya jakun jugak.. adoii.. mahal tak ni? sungguh tak tahu ape tu.. nt share erk details lagi..hihi.

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

muni ok juga anak kedua baru tahu. hanie ni anak masuk 6 ni baru tahu! hahaha.... best gak ye bendalah ni.