Pixajoy

Thursday, October 31, 2013

Home » Mainan Membahayakan Baby Afia

Mainan Membahayakan Baby Afia



Masa shopping Persediaan Solid Food Afia, aku pegang mainan goyang-goyang ada bunyi en suami kata ambik la. Aku apa lagi pantang dapat green light terus masuk bakul. Bagus benda ni bila goyang ada bunyi boleh rangsang deria pendengaran baby. Bagus juga untuk baby belajar menggenggam.

Rattle yang aku belikan Afia ni materialnya keras. Ada sedikit bahaya untuk baby baru nak mengasah skill memegang macam Afia. Malam tadi aku tinggalkan Afia sekejap dalam bilik agaknya dia pusing nak meniarap terkena rattle ni menangis bergema satu bilik. Sejurus lepas aku snap gambar Afia yang ni pulak dia dah baik punya ketuk mainan dia dekat kepala. Meraung sekali lagi la.haha


Main dengan pemantauan ok kot. Kalau sendiri-sendiri memang kategori bahaya wa cakap lu!





15 comments:

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

alahaiii siannya.. ni kalu kak alisha, dia cakap diri sendiri buat dekat diri sendiri.. hihii

Nora Karim said... Best Blogger Tips

alalala.. kesian afia... tak pe lama2 nanti dia tau benda tu sakitkan dia... so dia akan belajar genggam dengan betul.. heheh

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Oh, kalau mak macam saya memang tak merasa si Afia ni nak main permainan bahaya ringan2 gitu :D

GREENJADE said... Best Blogger Tips

betul lah sis..kdg2 walopon toy tu ada mentioned sesuai utk umur sekian and sekian still kena pantau takut benjol kepala or terhempap dada atas mainann tu..

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Best Blogger Tips

Salam puan kutu..Syiannya Afia..pasni kena beli mainan yg jenis soft jer la..pasti slmtkn.

umi alya said... Best Blogger Tips

nmpk gaya kena awasi

transformed housewife said... Best Blogger Tips

mainan mcm tu mmg kena pantau. baby tgh nak mencuba semua benda jd dia tak faham bahaya kan.

NzA said... Best Blogger Tips

mesti la meraungkan afia sbb benda alah tu keras...sakit tau kalau kena kepala ke muka.......

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Umur macam Afia ni memang kena pantau kalau main sesuatu alat mainan. Pergerakan motor tak cekap lagi kan. Tapi... Berapa pun umur anak. Pemantauan itu memang penting Fiza rasa. Alia pun. .. Even umur dah setahun 8 bulan. Still tak cekap lagi. Hehe...

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Mmg bahaya. Dulu ada beli juga. Bila terkena muka terus tak bg dah. Beli yg lembut2 je. Baru seronok tgk dia main. Ketuk2 pun takpe ;)

Kesuma Angsana said... Best Blogger Tips

betul tu apa2 mainan for bby ni perlu pemantauan sbb mcm2 boleh jadi. Tq ke blog KA & done follow sini yer !

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

alo..lo..lo..cian aFIA...kena tgk material dl kot sblm beli..umur mcm Afia baik belikan yg jenis soft material..rasanya dh byk di pasaran...:)

Shark Kay said... Best Blogger Tips

kalau keras mmg bahaya ler kak..
tunggu besar sket boleh ler kot kasi,
siap bleh lempar2 lagi kalu dh besar sket nnti.

Masya said... Best Blogger Tips

lah murni bg belikan mainan keras mcm ni.. mmg x eloklah cian afia..

lizz said... Best Blogger Tips

Ololo cian afia ni tau..kena beli mainan yang lembut kot..lepas tu beli yg cute mesti dia suka...