Pixajoy

Tuesday, October 08, 2013

Home » Sayang Memang Sayang

Sayang Memang Sayang




Boleh tahan meriah jugak la stok susu beku Afia. Marmet kata kau. Siapa kata perlu pam elektrik untuk hasilkan susu yang bombastik? Yang penting ibu Afia ni kemut nak beli pam.hehe..Yang ni dah batch ketiga aku buang. Memang sayang tapi nak buat macam mana kan, nak simpan siapa yang nak minum? Anak dara tu kan kemain demanding.


Tahu tak susu ibu yang dah expired boleh kitar semula untuk buat sabun? Tapi penggunaannya tu belum diteliti sepenuhnya.  Aku tak sangka pulak susu ibu yang dibiarkan lama hingga rosak boleh bertukar jadi darah. Nak tau lebih lanjut korang google je. Aku dah baca kat Kosmo tak lama dulu. 





26 comments:

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

banyak dan meriah susu ni... memang anak perempuan ni banyak demand sikit jangan tak tahu... tunggu besar sikit hehehehe

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

memang kalo lama boleh tukar jadi darah PK..zee pernah ler tengok masa anak nyusu dulu..

sayagnya stok banyak gitu buang..

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Oh! Ya... Baru dgr susu ibu boleh kitar semula. Nanti nak try google. Tak tau pun Muni pasal tu. Hehe...

pn.wani said... Best Blogger Tips

rosak ke susu tu pn.kutu?
sayangnye la..kalo tak rosak boleh bg kat org.

pn.wani said... Best Blogger Tips

kalo tak rosak bagi sy pun takpe :)

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Erhmmm...boleh buat sabun? Camna nak pakai ni nanti? Rasa lain macam pulak dah.

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Erhmmm...boleh buat sabun? Camna nak pakai ni nanti? Rasa lain macam pulak dah.

ZieMarziah said... Best Blogger Tips

wuii banyaknya nk buang..afia tak nak susu dah ke?

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Sayangnya masa nak buang tu tapi betul juga kalau dah banyak sangat stock sampai terbuang...

Munnafendy said... Best Blogger Tips

yg sy tau bleh buat mandi n siram pokok. darah? hurmm asalnya susu ibu mmg dari darah kan..

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Ibu, wat mandi susu

lieyalatif said... Best Blogger Tips

uish byk tu....sayangnyer...tu semua hasil marmet jek? terbaik laaaaa...kalo lieya mmg taksanggup laaa letih tangan pastu susu bersepah2...pernah buat dulu sebab lupe bawak pam ke opis...heheheehe

NzA said... Best Blogger Tips

wow byknya PK...kurniaan Allah yg xtrhingga....

MG schmidt said... Best Blogger Tips

mmg lama2 nanti tuka jadi darah tp nk kitar semula tu belum penah plak MG dgr .
jdik sabun? ermmm..jap nk p gugel :)
syg kan kalu da ad stok gitu then tepksa buang ..sob sob ..huhu

Norhasniza Khalid said... Best Blogger Tips

sayanggggggnye ................

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

wah! melimpah susu buat c bam2 Afia ni kan..smpai expired..mmg rezekinya murah,...:)

mama ila said... Best Blogger Tips

boleh buat sabun yer...baru tahu nie.... =)

GREENJADE said... Best Blogger Tips

aduhai syg nye...meriah gak stok tu..

sis..tak try le masukkan sikit susu tu dlm food dia? sy pun dok pusing2 gitu coz hero kecik ni pon demand nk yg fresh sokmo uhuhuhu

lizz said... Best Blogger Tips

kemain banyak susunyer tu...
boleh buat sabun? biar betul ni...

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Okje pun pernah dengar pasal susu ibu tu bertukar jadi darah ...betul ke?

ros_reeza said... Best Blogger Tips

baru tahu boleh kitar semula..

TelingaBulat said... Best Blogger Tips

sayangnyee akak nk buang...btol2 demand afia eehh

GREENJADE said... Best Blogger Tips

laaaa betui la sis..Afia tu kecik lg..sy betul2 terlupa beliau belum start memakan pun...sorry sis..(sambil tepuk dahi laju2)

Masya said... Best Blogger Tips

boleh jadi darah blk yer.. gegegegee

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

sy pnh baca psl jd darah tu... tekejut gak sbb xpnh tau sblm ni

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Pasal jadi darah tu, mmng akak pernah tahu jugak sblum ni...tapi sayangkan kalau buang gitu jer...