Pixajoy

Saturday, October 12, 2013

Home » Ratu Menjerit

Ratu Menjerit



Ini dia ratu menjerit. Mak Ani(pengasuh) kata sekarang ni suka buat perangai, menjerit je kerjanya.  Bila dia jerit satu taman boleh dengar. Mak Ani kata lagi mungkin sebab perubahan bulan. Budak ni setiap bulan berubah perangainya. Ye ke? Pada aku budak dah makin besar, akal pun makin banyak la.

Kat rumah ni pun sama. Tidur siang pun payah dah, dia tau nak main je. Tidur bagai setengah jam je pastu jaga. Bila pura-pura marah dia senyum-senyum kemain comel pandai pulak tu ambik hati kita. Tengok mata dah merah-merah mengantuk yang amat tapi still nak main. Si bambam oh si bambam..ni pun tengah dok jerit macam nak keluar anak tekak, ibu nak blogging pun payah.hehe..

Aiman kata, " Afia Imanina, tolong jangan jerit, pekak abang ni.."

Dah penat jerit baru tertidur.




9 comments:

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

ahahha...afia dah cerdik..tu yg suka jerit tu...klu perasan kan, mmg kekadang tiap bln perangai baby ni berubah...:)

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Hihi..Afia..Afia..makin nakal Skrang ya...nak test suara lah tu....

Cik Tieka said... Best Blogger Tips

tu la kak PK, budak2 skrg ne bnyak betol ragamnya..prangai 2x5 dgn anak buah sy tuh.hehe mmg kena bnyk bsabar layan karenah depa ni :P

Nastyna said... Best Blogger Tips

Happy sangat la tu yer terjerit2, bagus la macam tu, baru meriah umah. Baru rasa macam ada baby kan :D Makin comel dak Afia ni.

UMP Auto Inspector said... Best Blogger Tips

comel sangat ! btw, kami student Universiti Malaysia Pahang, buat satu campaign awareness so that Malaysian will inspect their car regularly, mohon follow dan bantu kami :D http://umpautoinspector.blogspot.com/

ibuayu said... Best Blogger Tips

Hehe..jerit nak perhatian

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

hahhahah.. lawak la aiman ni... :-)

*muni, saya nak tanya, jerit yg muni maksudkan tu, jerit yg aaaaaaaa tu ke or jerit tu maksudnya menangis?...

bkn pe, saya jadi kompius... sbb kalau bg kami di trg, jerit tu, yg aaaaaaaa tp bila saya dah duk utara ni, yg menangis tu dorg kata jerit....

CtAyue said... Best Blogger Tips

hehe... pandai betul abg aiman tu komplen yer.. dhia suka bebel..nangis tak tp bebel je kalau lambat bg susu..hihi.. afia dh pandai ajak org main tu pasal jerit2.. pgl org ajak sembang tu

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

begitu la kalau ada anak dara dia selalu test power pitching dia