Pixajoy

Monday, December 19, 2011

Home » Toy Soldier

Toy Soldier



Eh baru sempat nak update, bukan tak sempat, sebenarnya tak semangat. Mood berblog sudah melayang jauh. Keboringan berganda sudah melanda.hehe..


Wah tajuk omputih plak aku. Tak lama dulu aku pernah belikan permainan askar dekat Aiman. Tapi habis melingkup kepala kemana, kaki entah kemana. Dah cacat lepas perang.haha. Memang toy sekarang semuanya tak tahan lama. Korang dulu kecik-kecik ada main tak toy soldier? Evergreen kan benda ni?




Hari ini Aiman bawak balik toy soldier dari kampung. Ini bukan sebarang toy soldier sebab patung askar tu en suami punya waktu beliau kecil. Sekarang turunkan dekat Aiman pulak. Tinggi sungguh nilai sentimentalnya lor! Aiman suka sangat, asyik mengajak aku join main perang. Bila aku terbalikkan semua askar dia, dia tarik muka!hahaha lepas tu terus nak tukar warna patung yang aku punya, kononnya aku punya askar lagi kuat. Nasiblah dapat ibu pembuli!kahkah..


Next time aku ambil gambar Aiman dan patung askarnya, tak sempat pasal balik dari kampung tadi terus aku masuk kerja. Sejak dapat toy soldier, Aiman dok main tak kira masa. Tahu Aiman kata apa?


"Asyik jantung Aiman macam nak main askar..askar...askar.."


Lepas baik demam semakin loyar buruk plak si chubby!







                                               

18 comments:

LYAfrina said... Best Blogger Tips

woww//mainan turun temurun.. bgusla,,ada kngan y msh tsimpan rapi..nnti aiman lak turunkan mainan tu utk generasinya... askar2 ni..kalo terpijak kaki ni..mau terjerit.. hehhe

Ila said... Best Blogger Tips

wah,tak sangka ptung ni ada color2 ek..ingat warna hijau jer...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

hahhaha.. kelakar la aiman ni.. hihii... dulu zaman kecik2 pnh gak main.. tp tumpang sekaki adik punya je la.. hehheh

mmg kenangan betoi askar ni kan... dari zaman abah dia lagi... turun temurun ni.. hihii

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

hahah..asyik jantung ya aiman..


toy soldier nih sy pon ada ms kecik dulu tp sy nyer sume kaler ijoo

fieda said... Best Blogger Tips

mmg masa kecik2 main gak askar ni...tp anak2 saya ni tak minat la plk..

Farah Shamsudin said... Best Blogger Tips

alololo aimann.. dapat men toy soldier yee.. dulu adik lelaki saya pun hantu dgn mainan ni.. skang hanya tersimpan rapi je dlm almari.

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Hahaha.. setiap kali baca cerita tentang aiman auntie mesti nak gelak tau.. :D

Ps: Jom joint ni..

http://jemariasmara.blogspot.com/2011/12/ladies-photographer-giveaway.html

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Hahaha.. setiap kali baca cerita tentang aiman auntie mesti nak gelak tau.. :D

Ps: Jom joint ni..

http://jemariasmara.blogspot.com/2011/12/ladies-photographer-giveaway.html

Jue said... Best Blogger Tips

wah fav neh dulu..aku ade kaler ejau je..xtau lak skrg de kaler2 gitu! best giler!

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

yup...toy ni mmg evergreen kan kutu

ank hanie ade hanie belikan sikit

puanbee said... Best Blogger Tips

jantung yang nak main haha .. lawak2 mak dia pun lorar gak . eloklah tu ..

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

wahhh mmg mainan toy soldier tu xlapuk ditelan zaman..hee

lawak la aiman ckp jantung y nak main..kekeke ;p

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips

ibu dia pembuli. kesian aiman.

tapi aiman sgt comel bil bole kelentong ibu dia. hahaha.,. jangtung nak main konon. mesti dia maksudkan hati dia sebenanya kan.

Wanie said... Best Blogger Tips

eh askar kite same la aiman..hehe..turun temurun ye..umah wanie ade hijau je..

Gen2Merah said... Best Blogger Tips

ehehehe.. kanak2 memang suka berimiginasi dengan dunia sendiri... lucu juga tengok kanak2 tiba2 moody bila bermain alat permainan.. ehehe

titan said... Best Blogger Tips

hehe, daha lama tak main game askar-askar nih..

chii said... Best Blogger Tips

kalo dulu..slalu kaler ijau je..x pernh plak jumpa lain kaler..

err..chii x paham apa yg aiman maksudkan ngan ayat last tu

kakyong said... Best Blogger Tips

ni memang betui2 sentimental value...