Pixajoy

Thursday, December 01, 2011

Home » SEGMEN | 10 Perkara Pelik Tentang Saya by Cekbolat

SEGMEN | 10 Perkara Pelik Tentang Saya by Cekbolat



Salam Bahagia


Hari nie nak join segmen dari Cik Bolat-bolat (serius pelik nama dia) setelah ditag oleh Cikgu Hyz yang suka berekspresi tu. Ikutkan aku suka join contest yang ada hadiah ja.haha, boleh macam tu? haha gurau jer! Aku kasi meriah-meriah segmen kengkawan disamping mengenangkan jasa dan kesungguhan cikgu mengomen mini novella aku, aku sahut cabaran walaupun aku rasa diri aku tak pelik pun. Eceh! 


Oh yer Cinta Shin Chan dan Misae terpaksa aku draftkan untuk renovate kekurangan. Jalan cerita takkan berubah, so takyah risau nak baca sekali lagi (macam la ada yang nak baca sekali lagi). Aku rasa komen cikgu sesuatu yang membina untuk aku improve. Tapi bila ubah, aku rasa macam tak enjoy pulak menulis.hahaha. Bukan salah cikgu yer, emm tak tau silap dimana. Aku stopkan mini novella tu nak?kehkeh


Maaf yer entri menumpang, terus ke perangai pelik terhebat hari ini. Ada gaya hagemaru tak?

  1. Aku tak suka kacang hijau. Bubur kacang ke kuih apa yang ada kacang hijau aku takkan makan.
  2. Aku tak suka berangan. Mungkin sebab tu impian aku tak tinggi macam orang lain. Full stop!
  3. Aku suka tidur. Adoi macam tak pelik jer.haha
  4. Aku suka shopping tudung dari beli baju. Ekceli nak habaq saiz badan makin meningkat.haha..
  5. Aku tak suka durian. Tapi takdelah sampai boleh muntah perangai diva macam cikgu tu. Aku ada baik sikit, makan jugak seulas dua.hehe..
  6. Aku akan habis-habisan feeling sedih bila layan drama or filem. Aku akan menempatkan diri aku di situasi pelakon tersebut. Apa pun tak dapat. Ceh tak guna!
  7. Aku suka gigit kuku (sebenarnya tak sedar, habit!) tapi aku marah bila Aiman ikut tabiat aku.keke
  8. Aku ada lesen kereta tapi takde lesen moto, sedangkan aku lagi suka merempit dari drift.
  9. Aku akan cuba sedaya upaya tolong orang walaupun aku sendiri orang tak pernah tolong atau amik tau bila aku susah. Baik kan aku?yang nie serius tak pelik.haha..
  10. Aku sangat romantik dari dalam tapi tak pandai nak mengekspresikannya. Sila jangan muntah nanah!
Boleh macam nie? Memang tak pelik pun aku nie kan? Seikhlas hati aku join. Tag semua yang baca tau. Jangan marah yer cik bolat-bolat coz derhaka sikit bab tag nie. Klik banner tau kalau nak join!







20 comments:

AYuNG said... Best Blogger Tips

haha..no 10, agak pelik sikit la..sbb xbuleh nak nmpak....:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

Nama anda puan kutu walaupon hakikatnya anda takda kutu..tu pon pelik juga hehe

LYAfrina said... Best Blogger Tips

no 6 tu...klo lya berkarung air mata habis kalo sekali tangkap layan..huhu...

hyz said... Best Blogger Tips

haha kita sama suke merempit! tapi sy mat rempit yang punya lesen. kira sah disisi undang2 mat rempit sedunia. jom merempit jom!!!!!!!!!!! ~ sila sgn stop mini novella. rehat x pe utk cr idea.. hek3...

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Akak paling sukeeee durian...hehhehe

nurmujahidah said... Best Blogger Tips

wah,, pelik2,, muja pun tak suke makan kacang sebab melekat kat gigi,, tapi kalau pantang nampak durian,, terus nak mentekedarah,, nafsu tebal terus,, hehe

Munnafendy said... Best Blogger Tips

rajinnyaaaa join segmen! hehe..bwk2 le kete..selamat ckit dari moto.. =)

CekbOlat-bOlat said... Best Blogger Tips

hahaha.. mcm2 btul .. pelik yg pelik..

anyway tengs join =D
puan sdah sbolat list kan.. jom terjah yg lain =)


http://emybloggergirl.blogspot.com/2011/11/list-blogger-segmen-10-perkara-pelik.html

Daddylicious said... Best Blogger Tips

romantik dari dalam ...hmmm :)

Cik Rose Cute said... Best Blogger Tips

Suka makan bubur kacang hijau...lagi2 cicah gan roti emmm sedap hihihi

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips

no.2 tu memang pelik. berangan tu la habit ter-best dalam dunia. hahahahahha... confession tak sengaja oleh aku.

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

ahaha..sep2 kita sm sbb xska kcg hijau..hee

ehemmm..
came tu romantik dr dlm..;p

So Shy Lady said... Best Blogger Tips

hihi suami ssl pun t.suka durian. mnitik air liur kami t.dpt mkn coz bau pun dia t.tahan. ksian kami

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Yg paling pelik sbnrnya nick name tu ha.. hihi..

ps: terima kasih jelajah jemari asmara ye.. menjawab soalan kenapa sekarang dah tak berkreatif, jawapan sbb hobi dah beralih arah.. sbb maryam asyik nak berkretif sama je. bila mask dia tak kacau pulak.. hehehe..:D

NzA said... Best Blogger Tips

byk juga prsamaan kita sprti no 3, 5, 8 ,9 dan 10...hi.hi.hi...

chii said... Best Blogger Tips

no 8..sama macam chii...tp teringin gak nak amik lesen B full satu hari nnt..eheh

alaa..jgn stopkam kisah shin chan tu ye..chii setia menanti ni

Wanie said... Best Blogger Tips

tak suka bubur kacang hijau jugak..klu g knduri kawen msti ade..durian tak suka?ruginye..hehe..suka gigit kuku?ape nak jadi ni?kui3..

org yg romantik dri dalam je boleh buat nivel tau kak..hehe

puanbee said... Best Blogger Tips

hehe kutu memang pelik pun , tak ada mood nak beli apa2 widget , selalu tak de feel tengok drama melayu ..kihkih

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

byk gak persamaan kite ni kutu .. tp sy ni jenis xreti sgt nk meluah samada dlm blog maupun realiti ... :p

no.7 tu .. hehe .. plg same..erk ~

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

tang no 6 tu.. sy pun kalu tgk drama.. mesti tiba2 terberangan dlm situasi pelakon.. menangis lagi... hahhaha