Pixajoy

Thursday, December 29, 2011

Home » Final Tentang Dhia

Final Tentang Dhia


Macam biasalah, aku memang menyibuk sikit nak bercerita drama kat TV bila tiba part intro dengan ending. Aku bagi aplikasi contoh yang releven. Bila korang baca novel mesti nak bukak muka surat belakang dulu untuk tau kesudahan cerita kan? Memang dah macam habit kan? Ada tak persamaan dengan habit aku buat entri final Tentang Dhia? Ok takde!hahaha..


Aku pasti ramai yang fanatik dengan drama Tentang Dhia. Aku cuma layan diawal cerita dan bila nak dekat penghujungnya ja. Dengar cerita lelaki-lelaki semalaya pun layan cerita ni. Aku ada printscreen status seorang rakan difacebook. Belasah jela tanpa pengetahuan beliau, lagipun kompem dia tak baca blog aku.haha..Jom usha apa kata mereka. Lawak-lawak..



berbulan2 aku tgk last2 suma mati... mak zikir xmati plak... cisss!!!


 ·  ·  · 2 jam yang lalu · 
  • Zarlina Rammeli dan 4 yang lain menyukai ini.
    • Hani Zuraida Org jahat susah nk mati :)
      2 jam yang lalu ·  ·  1
    • Zulfikri Faiq aku benci pengarah cite nih!
      2 jam yang lalu ·  ·  1
    • Noor Mohd Azrif Idrus aku br start tgk ttg dhia ari isnin ritu..hahaha..sesungguhnya Allah memberikan ruang kat mak zikir utk bertaubat..
      2 jam yang lalu · 
    • Muhammad Zulhelmi x pas g lasung faiq
      2 jam yang lalu · 
    • Zulrushdi Ismail hahahhhaha tudia hgpa.....
      2 jam yang lalu · 
    • Zulfikri Faiq zul: lantok g kat ku lah
      2 jam yang lalu · 
    • Zulfikri Faiq wong: hg pon tgk kan... dulu dok kutuk aku
      2 jam yang lalu · 
    • Zulrushdi Ismail aku x pernah kutuk hg tgk cite melayu....
      2 jam yang lalu · 
    • Zulrushdi Ismail hg cuba ingat blk....
      2 jam yang lalu · 
    • Mohamad Hazim Abdul Halim Hahaha....poyo tul...
      2 jam yang lalu · 
    • Mohd Azuwan Shah aku jumpa azlina pakwan n feroz khan mmg aku marah dia wat citer mcm haram.Semua mati, yang aku nk tau mak zikir jadi apa??mmg xbest la ending mcm nie..
      lebih kurang sejam yang lalu ·  ·  1
    • Badrul Zaman tau xper....ape punya citer la...faiq ko jg derector la pasni wat sambungan cita tentang dhia/....
      lebih kurang sejam yang lalu · 
    • Suara Zargon mcm hampeh mak zikir...ending,tp mak dia x insaff2 jgk...
      lebih kurang sejam yang lalu · 
    • Suara Zargon paiz: pagi tadi aku jumpa pak boon bomoh tu kat market...
      lebih kurang sejam yang lalu · 
    • Riadhi Jazlan B Jaafar Tentang tahi
      lebih kurang sejam yang lalu · 
    • Mohamad Hazim Abdul Halim Badrul Zaman...paiq wat citer Tentang Dahi.....sbab slalu kena starlight kat dahi...
      lebih kurang sejam yang lalu · 



Aku puas hati penamatnya Dhia dan Zikir sama-sama mati. Inilah dikatakan sehidup semati, Cinta sejati! Tapi perempuan ahli sihir tu tak mati pulak. Memang kejam betullah penulis skrip drama ni.hahaha..







                                               



19 comments:

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

saya tak puas hati ending bab mak zikir tu... rasa cam x best.. buatlah dia yg terkena balik dgn ilmu hitam tu ke.. baru puas hati.. hahhahaha

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips

hahahahhahaha...orang jahat tak mati. ending hampeh tu, nasib laaa aku tak folo citer ni.huhuhuhu...

lagi sedih la si jue ko ckp cute. cube ko ckp dia macho. mesti dia suke. hahahha. mati aku kalau jue baca komen ni,

Cikgu Ma said... Best Blogger Tips

sangat kesian sapa yg follow citer ni dr mula...hehee

fenomena akhir tahun

Nurul Nadiah Karim said... Best Blogger Tips

huu,tak pernah tengok cite niey langsung!kalau tengok punn,kejap-kejap jea.sebab lebih tertarik dgn sinetron nada cinta dkt astro ria,waktu dia lebih kurang sama kann.huu,cite indon punn menyebalkan jugak,asyik-asyik konflik.haha,btw,bice entry :D

Rapunzel Cikilolo said... Best Blogger Tips

tapi dhia mati sebab kene bomoh. memang orang malay byk mcm ni. aieh, bengang! hehehe **emo lak

Rapunzel Cikilolo said... Best Blogger Tips

tapi dhia mati sebab kene bomoh. memang orang malay byk mcm ni. aieh, bengang! hehehe **emo lak

hani said... Best Blogger Tips

tension wo..
mak zikir hanya sekadar ditumbuk tumbuk manja oleh ibunya yang rupanya juga menggunakan bomoh
haha..
lawak pun ada

Dalila Hamid said... Best Blogger Tips

tak sempt tgok......... :(

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

pttnya ms antu raya pak boon merayau cr mangsa mak zikir kena makan baru best haha..


sy sbnrnya x layan citer ni tp hubbby lah duk layan..waktu dia geram-geram sy gelakkan je haha..


tp kesian dia last episod x dpt tgk psl kena gi tahlil jd sylah yg tukang kena tgkkan..mcm yg sy agak pon dhia mati..


tp kan mcm tulah hakikat kt dunia ni..kengkdang org jahat x dpt pembalasan..sbb akan dibalas di akhirat kelak..


last-last melly yg jahat pd mulanya telah hidup bahagia kan..:)

NURULHANIF said... Best Blogger Tips

sedih sgt cite dia.. :(

puanbee said... Best Blogger Tips

pastu nak tambah sikit .. padan muka rose , org tk sayang kita wat apa terhegeh2 lagi kan kan ..

deeya said... Best Blogger Tips

dya tak tngok pun drama nie .. naseb la tak tngok . mcm ramai yg tak puas hati jer ngn ending dia .. kalau tngok nie dngan dya2 sekali kutuk dia punye director . hahaha !

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Err.. ibu Yusuf tak follow la cita ni. Tp tau gak endingnya sbb baca blog PK. Kih kih..

Jue said... Best Blogger Tips

Aku x folo lsg cite ni tp aku pnah tgk skali n respek giler cr shooting ngan cara dia bmain ngan angle, tone color *gile respek

Sakit dada aku bc komen Hanie *-*

Masya said... Best Blogger Tips

hadoii geram betul tgk kusalmi tu kan... napelah dia tak jadi gile lps zikir meninggal dunia.. macam tak best pulak.. xde pembalasan utk dia... apepun puashati zikir mati sama dgn dhia... opss. emosi lbh lah saya ni....

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

ahaha..sedih kot tgk..

tp geram apsal mak zikir tu hidup lagi..heee ;p

akhirnya semua kebenaran muncul..kan2?

tp btol la kot..org baik sll mati cpt, org jahat mati lambat..hahaha

kakyong said... Best Blogger Tips

ooo.. begitu kah kesudahannnya... hmm. x semua hepi ending kan.. tp zaman skrg ni org baik cepat diambil nyawanya.. yg jahat diberi umur sampai lanjut.. Allah nak beri ruang utk kita bertaubat, tapi ramai yg tahu buat jer..

penulis skrip ambil jln selamat, sbb kalo cerita ni best, sure ada yg minta sambung musim ke 2.. ;)

NzA said... Best Blogger Tips

baru ptg tadi smpt tgk episod akhir cz smlm p Melaka..sedih la ttp xpuas hati dgn endingnya......

LadyBird said... Best Blogger Tips

nanti lady nk cr kisah ni.. x pernah tgk.. x suke tgk citer bersiri.. huhuhu