Pixajoy

Tuesday, December 27, 2011

Home » Malas, Fibox dan Top Commentar

Malas, Fibox dan Top Commentar



Dua tiga hari ni aku malas. Nak jenguk blog pun tak ada mood. Aku asyik menghabiskan masa melingkiaq macam ulaq sawa. Sesekali aku cuba berlagak atlit yang serba pakar acara kuak lentang. Virus mengantuk menyerang aku. Entah siapa penyebarnya..Pantang nampak bantal terus buat peta!


Aku dah delete shoutmix yang mata duitan tu, sekarang aku gantikan dengan fibox. Terima kasih shoutmix sebab dah banyak berjasa. Ikutkan hati aku nak delete ja kotak chat tu, tapi macam tak berapa meriah. Jangan segan-segan nak jerit kat fibox tu walaupun aku memang malas sebenarnya nak balas jejak kat situ. Siapa nak aku jadi top commentar blog korang, sila komen blog aku. Ini paksaan.haha..


Bercakap tentang top commentar, tadi aku pergi belek peti surat. Ada satu surat untuk aku. Isi kandungan suratnya tak perlulah aku describe satu2, korang pun tak hingin nak dengar kan?haha. Dalam sampul ada buku nota bentuk rama-rama yang comel. Lepas tu ada, bookmark bentuk bunga dan keychain bentuk love. Semuanya comel-comel. Ada lagi satu benda macam cincin bila tekan dia boleh buat kiraan. Mula-mula aku pelik jugak tengok benda tu, tapi bila baca tulisan khatam altasbih, baru aku tau benda tu apa.


Ini hadiah dari Ummihanie.com sebab aku dah jadi top commentar blog beliau. Aku pun tak tau sejak bila aku jadi stalker blog ibu muda yang ada ramai anak yang comel nie. Entah dari mana hanie dapat adress aku, katanya dah banyak kali tanya tapi tak ada respon dari aku. Tak tahu pulak aku dah jadi top commentar kat blog beliau.ahakz..


Harap maklum kerana malas jangan harap nak ada gambar hadiah pemberian hanie tu semua. Entri ni pun 3in1 dah macam kopi peket. Terima kasih banyak2 hanie. Suka sangat dengan semua hadiah yang comel tu. Suka jugak jumpa blogger sebaya tapi jeles awak tu dah ramai rakyat!hehe..




*Geramnya aku dengan mak mertua si Dhia!hoho..







                             

                  

19 comments:

husnazahidi said... Best Blogger Tips

geram jgak mak mertua dhia tuuu~
grrrrr~

kah3..x dak kaitan lgsung dgn entry..

lately..husna pon sgt mlas nk update blog..xtaw sbb apa..maybe dok kat umah kowt..haha..XD

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Alhamd, virus M tidak menyerang ibu Yusuf pada ketika ini. Maka dia dgn rajinnya ziarah blog Pn Kutu.. :D

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips

ni bukan 3 in 1. da all in 1 aku tgk. dr part malas. shoutmix,fibox,top commentar, dpt surat, mak mentua dhiya. kn da lebih dr 3 tu. hahahahaha

Jue said... Best Blogger Tips

Suka tidur?bole geng!aku campak la tang mn mmg bole lelap punya. Kalau hanie yg dpt gift comel2 gitu, mau mlompat2 dia weh haha
Magic ah tau address umah ko!magic2

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

mmg kutu..kdgkala tahap kemalasan yg menggaban dtg melanda .. jgn2 kutu ada isi yg tak diketahui kot... ?? eh ape ku merapik je kan..

thanx suke kat hadiah2 tu..bese2 je..buku nota tu leh bg kat aiman , tak pun klu ibunye teringin nk mncoret2 buleh jugak..no problem..hehe :p

Rapunzel Cikilolo said... Best Blogger Tips

semua orang kecoh hal perihal mak mertua dhia. aieh ~~! :)

~SaL IjOu~ said... Best Blogger Tips

lam xde mood masih smgt baca entri2 Sal..mekasih x terhingga..terharu x terkata!..huhu..~ Sal taruk akak lam bloglist Sal..tp Sal jarang update blog..seminggu sekali je..~ ^^
salam kenal kak!~ =)

ISZA said... Best Blogger Tips

salam kenal,
saya pun mood berblogging dah ke laut..
minggu meeting dah mula..
cbuk balik le jawabnya..

ayushida said... Best Blogger Tips

hmm... x lawan malas ayu laa..... lama gila tak update n blogwalking... bukak blog, tutup balik, sejak sebulan ni baru aktif balik, adeh... nk carik semangat pun penat....

fieda said... Best Blogger Tips

tahniah dapat hadiah tu...

nak mencelah jugak la pasal cite mak mertua Dhia tu..kalau aku dapat aku cubit2 dia..eii..geramm sgt tgk episod minggu akhir ni...

NzA said... Best Blogger Tips

bila penyakit M menyerang, ubatnya TIDUZZZZ!!!!!

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

geram jugak dgn mak mentua dhia tu.. ee sakit ati.. tak sabar nk tahu kesudahan dia..

haa tu la, bab shoutmix kene bayar tu mmg patut buang pun... xda masa nak bela dia.. hihii

ayu jamal said... Best Blogger Tips

mmg ramai yang dah buang jauh2 shoutmix ni kan..bukan apa ramai yang nak beriklan kat situ..pastu paksa2 orang jejak dia balik..he he

kutu..camana nak guna mai gebang tu..x reti la he he..kene wat entri nih

Pen Biru said... Best Blogger Tips

pn.kutu..yg sy ni siap warning kat cbox itu"for chat only not for advertising" pun, belambak2 masuk iklan penyibuk tu.sakit jer hati.dah tak larat nak banned.

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

kalau dah malas n takde mood, asyiklah bukak blog tapi tak tau nak taip apa. sudahnya tido lagi best!

Cik Rose Cute said... Best Blogger Tips

Orang nak cepat kaya tue yang kena bayar tue...Menyampah gan mak mertua Dhia jugak..

kakyong said... Best Blogger Tips

tahniah PK..

kakyong pun dah tukor kotak sembang.. blog 1 lagi guna fibox..

padin said... Best Blogger Tips

dah lama tak berkunjung wah ada penggunaan fibox ye? lagi best dari shoutmix ea?

chii said... Best Blogger Tips

alaa..xde gambar ke..