Pixajoy

Friday, December 30, 2011

Home » Tonton Online Ombak Rindu

Tonton Online Ombak Rindu


Filem Ombak rindu telah berjaya mencipta fenomena sampai en suami yang tak suka tengok cerita jiwang pun ajak aku pergi tengok wayang cerita ni tau.haha..Tapi kerana ada sedikit halangan kami tak dapat nak tonton bersama dipanggung. Dalam sehari dua ni aku selalu gak cari Ombak Rindu full movie dekat Youtube. Ikutkan Aron dan Maya dua-dua pun aku tak berapa minat.


Nasib baik semalam petang aku sempat layan Ombak Rindu, hari ni aku tengok dekat youtube dah kena removed pun.keke. Aku feeling jugaklah tengok filem ni pasal en suami dan Aiman tengah tidur. Tapi sound slow sangat, agak menganggu tumpuan sebab bila pelakon tengah bisik-bisik aku terpaksa cium skrin netbook macam orang gila.haha..


Permulaan cerita berjaya menarik aku masuk dalam diri Izzah. Jalan cerita bergerak laju, tak sempat pun nak rasa boring. Walaupun tanpa dialog, kesinambungan cerita tu bergerak cantik. Pada pendapat aku kalau buat drama berantai mesti lagi best, baru kita dapat tengok perkembangan jalan cerita, mendalami, menghayati dan merasa konflik berkembang. 


Aaron memang mantap sebagai lelaki sedikit jahat pada mulanya dan kemudian menjadi suami yang sangat romantik. Baru aku faham kenapa korang semua minat sangat beliau. Kalau aku jadi bini dia memang tak boleh aku layan filem ni. Argh tak rela i walau dalam filem!haha..Aku puji lakonan Maya, aduh sangat menjadi sampai aku terus minat Maya now.kahkah..Aku setuju dengan Cik Betty, Lisa Surihani terlalu comel untuk pegang watak Mila!


Aku nangis tak? The answer is YES! aku start nangis bila Haris tuduh Izzah mengandung.hoho. Dekat ending aku sedikit terganggu bila si chubby dah bangun kemudian Final Tentang Dhia pulak keudara. So aku layan dua-dua hingga final. Lepas tengok Ombak Rindu dan Tentang Dhia sampai malam emosi aku masih tak stabil. Sekian.







                                               



21 comments:

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips

kat youtube dah kene removed?? semalam sempat layan sikit je pastu tetido..

weh pakai la headfon kalau sound slow. pi cium skrin laptop. hahha dapat aku bayangkan.

kan..tak sanggup weh kalau jadi wife dia nak tgk. sesungguhnya wife dia sgt la tough memiliki husband macam aaron ni. fuh fuh.

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Kalau dikumpul airmata penonton yg gugur kerana tonton filem ombak rindu ini dah bertempayan-tempayan agaknya kan...

Cik Rose Cute said... Best Blogger Tips

Cik rose belum tengok lagi...nie tak sabar nak tengok nie....hihihi

Jue said... Best Blogger Tips

Tu la smlm ade kat youtube tp aku x lrt nak tgk online sbb ngantok haha nsb baik bf aku dah donlod sbb hr tu nak p tgk ngan hanie, tp dah xde tayang *frust*

Cikpuan rara said... Best Blogger Tips

sume org dh mula tgk kat utube.

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

haa dh kne removed ke?? alaa br plan nk tgk mlm ni... adehhh

fieda said... Best Blogger Tips

kt you tube dah kena remove..nsb sempat download mlm td..haha..tu la masa start izzah kena marah sbb mengandung tu la saya dah start sedih....

husnazahidi said... Best Blogger Tips

aiseyh..nsib baik smpat tgk smlam..

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

hehe..kena removed?hehe ;p

ira da tgk kat wyg..hee..sebak la..hehe..dhia pon sedih...waa..mmg emo kan kak..;p

sue zainun said... Best Blogger Tips

adeiiii penangan cerita mampu membuatkan tak keruan..hehe

kakyong said... Best Blogger Tips

fuuhh... layan syahdu lah malam tadi ya... kihkihkih..

kakyong dah dload ombak rindu.. nak save dlm CD.. file terllau besor.. sampai terOFF sendiri laptop.. kihkihkih.. & dari pagi masih tak sempat juga nak jengah.. mcm2 kerja dikejar utk disiapkan.. ptg2 ni baru nak BW>.

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips

aku suka belajar untuk pengetahuan walaupun tak suka pegi majlis formal. just in case kalau terpaksa. hehehe

Farah Shamsudin said... Best Blogger Tips

saya lum tgk lagi tau ombak rindu..
Baru je en kanda dl d/l utk saya ni haaa.. baru nak layan..adess..

Saddila said... Best Blogger Tips

huargghhh dila tengok separuh je kat youtube . tetiba dia berhenti . erghhh tension -___-'

NzA said... Best Blogger Tips

baru nk layan mlm ni dh kena removed ke????

Dalila Hamid said... Best Blogger Tips

tak tgok lagi cerita ni

Tengku Puteri said... Best Blogger Tips

sy lak dari pagi kemarin dok download asyik fail je..sebab tnet slow..pgi tadi baru leh download abis... tpi mcm cepat sgt haris tuh jtuh cinta dgn izzah..x tunjuk pun hint2 dulu dia dh berknan kat izzah...hee...

Daddylicious said... Best Blogger Tips

robek hati beta menontonnya...:)

LadyBird said... Best Blogger Tips

ceritenye best..

tp time lady tgk citer ni.. mesti lady ingt bukunya.. kisah perjalanannya..

bg yg pernah bc.. mesti lagi hidup.. sebab die leh kaitkan dengan ape yg tidak dipaparkan dlm citer ni..

hyz said... Best Blogger Tips

ceh nanges?

titan said... Best Blogger Tips

hoho..sempat lagi tengok tu..mesti nangis ni kann..