Pixajoy

Wednesday, December 21, 2011

Home » Intro Drama Vanilla Coklat

Intro Drama Vanilla Coklat



Ending Cinta Elysa minggu lepas so so je kan. Aku memang tak sabar nak tengok cerita tu habis, dah muak gila tengok muka Aril dan Elysa walaupun dalam iklan.haha.. Tadi dengan gigihnya aku menunggu tayangan Vanilla Coklat. 


Aku siap pesan dekat Aiman, lepas ibu tengok cerita ibu, Aiman nak tengok cerita apa tengoklah.haha selama nie Aiman ja dok conquer TV. En suami dah janji nak pergi makan mee banjir yang Ibu Alisha kata sedap sangat tu tapi beliau ketiduran. Aku sengaja tak kejut en suami kerana keghairahan melampau tak mau missing 1st episode. hoho..


Ini tiga watak penting dalam Vanilla Coklat yang dapat aku gambarkan selepas menonton episod pertama. 

  • Heronya Amir ( Aiman Mentor) - anak datuk, jejaka idaman malaya yang kaki perempuan, tak berapa nak cun sangat dalam pelajaran. 
  • Heroinnya Zara (Izara Aishah) - anak seorang doktor, gadis simple yang bijak, sedikit celupar dan hot temper. 
  • Hero kedua Kamal ( Iqram Dinzly) - mamat gigih, kawan Zara sejak sekolah menengah hingga kolej.

Intro Vanilla Coklat banyak berkisar cerita di kolej. Amir dan Izara tak sehaluan dan saling membenci. Kamal pula menyimpan perasaan terhadap Zara. Dia gigih nak tackle Zara, malangnya minah tu buat bo layan. Waktu makan malam, Amir dan Zara dipertemukan. Keluarga kedua belah pihak merancang supaya mereka disatukan sebagai suami isteri. Macam tu la lebih kurang intronya.  


Buat permulaan drama ni boleh tahan sajalah. Naik menyampah pulak aku tengok semua pelajar perempuan kat kolej tu hadap sangat dekat Amir.haha..Sekian!



15 comments:

Cik Nurul said... Best Blogger Tips

haha kite pon tgk jgk citer ni td.. best jugak lah.. harap ade kesempatan lg la nak tgk next episod, sbb nye dh nak start sem baru ni.. wuwuwu

~Izara Aishah sgt cun!

♥ p a a n i ♥ said... Best Blogger Tips

alaa tak tengokkk

Cik Jingga said... Best Blogger Tips

izara comel kan ? hehehe
dh jarang tgk drama melayu.. xminat dh..hohohoh

Wan85 said... Best Blogger Tips

http://wanwidget.com/
x tgk lagi citer nih, best ker

Along Maklong said... Best Blogger Tips

salam..
maklong pun layan jugak..
macam boleh agak je kesudahan cerita ni kan.. hehe..

Ila said... Best Blogger Tips

tajuk best tapi pelakon cam tak best jer..hehhee

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

eh puan kutu berlakon heheh!


dh start rupanya drama nih..sy nih mmg jenis x layan sgt drama..tentang dhia tu pon tgk sikit² sbb hubby suka sgt layan citer tu


p/s: kan encik somi ckp izara ada iras puan kutu sikit kan kan..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

tentang dhia tu nak dekt ending nie br saya layan.sy pun jarang tgok drama...

itulah gigih nk tgok sbb kutu perasan ada iras izara.hahaha..

p/s :ini izara versi gemuk.uwaaaa..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

sy xtgk pulak cite ni smlm.. sibuk iron baju keje hubby.. hihii

ohya, pasal dkt mana kedai tu, nak bagitahu pun saya tak tahu dkt mana.. tapinya restoran tu betoi2 dkt traffic light simpang 4 giant tu.. kiranya dia sebaris dgn giant la kalu takda traffic light tu..

alaa xreti nak explain ni.. tp muni try tengok map dekat

https://www.facebook.com/pages/Restoran-DKINGMee-Udang-Banjir/161918247183816

harap map ni dpt bantu muni.. sebab ibu alisha ni mmg sangat tak pakar nak bagitahu nama2 tempat ni.. hihii

chii said... Best Blogger Tips

sama ar..mcm poyo je semua nak kat amir..bukan hensem mana pun..harap anak datuk je..kamal lg hensem :p

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

heee..ira xtgk smlm..huhu..;p

nt nk tgk laa..hee..nmpk mcm best!heeee

pss : tu la akk..ira pon pndai guna je..bab2 kereta mmg fail..kekeke..;p..just nak beli kereta y jimat minyak dan menang memakai..kekeke

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips

lagi tipikal story line frama melayu. haih....

tapi heroin gile cun.

Jue said... Best Blogger Tips

nmpk mcm tipikal drama pastu garap skit genre korean situ..pd pdgn peribadi aku la..tp pe2 pun aku x sabo nak tunggu next episod hoho

Wanie said... Best Blogger Tips

dah lame tak tengok siri lestary..petang ke malam kak?sampai tak tau la kan..hehehe

kakyong said... Best Blogger Tips

owhh.. x sempat layan lagi.. tp kalo izara yg berlakon.. mesti best..

Aiman mentor ni yg mana satu ya... hhaha...