Pixajoy

Friday, December 23, 2011

Home » Kau Memang Merah!

Kau Memang Merah!


Korang suka warna apa? Aku semua warna pun aku suka. Merah itu hangat? Ya hangat dengan cinta! Merah juga tanda berani! Ini makna dan simbol positif negatif disebalik warna Merah yang aku jumpa. 


Positif: cinta, energi, kuasa, kekuatan, penderitaan, panas.

Negatif: kemarahan, bahaya, peringatan, ketidaksabaran.


Sepanjang 5 tahun aku di KDSI, cuma tiga gambar ni yang ada dalam simpanan. Walaupun kami tak ramai, tetapi bukan senang nak menghimpunkan semua rakan sepejabat yang semuanya kerja shift. Bila aku amati baru aku perasan semua baju warna merah. Ingatkan cikgu Gen2merah je fanatik dengan warna merah, rupanya ada juga orang tu yang suka merah tanpa sedar.




Semua bunga-bunga, kumbang nan sekor! Dah berapa tahun gambar ni ekk. Tudung bawal pun semua dah masuk muzium.haha.. 
Editing tak kena. Feeling overseas!haha. Seorang dah transfer, datang si baju biru pulak. Baru kumbang nan sekor ada geng!
Ini kenangan terakhir sebelum pindah..Harap maklum PK gemuk.haha. 






17 comments:

DRceria said... Best Blogger Tips

zaman berzaman yerkkk... =)

LYAfrina said... Best Blogger Tips

MAKIN TAHUN..MAKIN CANTIK BERGAYA :-)

LYA SMPAI SEKARANG STILL PAKAI TUDUNG BAWAL.. TTP DI HATI :-)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... Best Blogger Tips

saya suka warna oren!!

Gen2Merah said... Best Blogger Tips

waahhh, puan Kutu ke tu yang segalanya merah tu? yeaahh, kita serupa... the Reds we are... ehehehe

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

comelnya akk..tudung pon ikut trend..kelasss..heee ;p

akk pindah mn?

kakyong said... Best Blogger Tips

PK gemuk?! takpa, masih bergaya.. ;)


nak ajak join contest
http://www.kakyong.com/2011/12/jom-kenali-saya-contest-kenali-blogger.html

wanbu said... Best Blogger Tips

transformasi tue....

saya suka merah gak... ;)



p/s: tgh marah nie JPA bagi tangguh jerk SBPA ingat ada ubah apa2 huhu....

MulutPayau said... Best Blogger Tips

dulu2 akak suka jugak warna merah....tapi skrang lebih suka ungu..

Cikgu Ma said... Best Blogger Tips

ooo...cikgu ea...

bonggol unta yang ada di mana-mana

fadh leyanie said... Best Blogger Tips

merah cun+berani...:P

Cik Jingga said... Best Blogger Tips

merah + oren lagi cool pa kan? hehehe

Munnafendy said... Best Blogger Tips

ai kureng sikit merah ni..kalau ai ada baju merah tu maknanya mak ai yg belikan..kena paksa pakai merah... =P

Wanie said... Best Blogger Tips

pewitt..tudung makin moden..merah sentiasa ade ye..

Cik Rose Cute said... Best Blogger Tips

hihihi kita tak suka sangat kaler merah...lagi suka warna pink atau purple jangan marah ya...hahaha

Along Maklong said... Best Blogger Tips

maklong suuuuka warna merah..
tak madan2 dah senja.. huhu..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

sy pun suka warna merah tp sbnarnya suka tanpa sedar.. beli2 baju alih2 buka lmari rupanya blambak warna merah.. hahhahha

kulit sy ni dh la tak berapa nak cerah tp baju byklah merah.. hihii

tp xpalakan.. tak org kulit cerah je nak warna merah, kulit gelap cam saya pun teringin jugak.. muahahhah

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

gambo last tu masih belum masuk muzium tdg bawal mereka... :p