Pixajoy

Friday, December 23, 2011

Home » Bukalah Pintu!

Bukalah Pintu!



Petang semalam Aishah (adik ipar) mesej aku bagitau dia dah nak beranak, tapi pintu rahim tak bukak lg, cuma turun darah ja, dah warded kat hospital. Aku yang baru tidur tengah mamai jadi terkejut bila baca. Kantoi suka tidoq petang!haha..


Risau jugak dalam hati pasal aku ni walaupun cool tapi bila terbayang saat nak melahirkan Aiman dulu terus fobia.hoho..Bila aku bagitau Aiman Acu dia dah nak beranak kalut sungguh si chubby suruh aku mesej abah dia bagitau anak acu dah nak keluar, jom kita p tengok acu. Aiman memang nak jaga acu dia tu.haha awak pun ibu jaga Aiman oi..


Pinjam bunga Acu!


Pagi ni aku mesej Aishah lagi untuk tanya perkembangan. Katanya dia tak ok, perut sakit tapi pintu rahim masih tak buka. Kesiannya sebab dari petang semalam dok tanggung sakit. Aku mohon korang semua tolong doakan Aishah dan baby selamat ekk. Tajuk entri sesuai tak? keke..







14 comments:

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

siannya duk sakit lama2 kan.. moga2 dia cpt2lah bersalin..

sy dulu, bila doc pchkn air ketuban br sakit.. sejam trus beranak.. alhmdulillah xsakit lama..

azam said... Best Blogger Tips

semoga selamat semuanya hendakNYA

amin

Wanie said... Best Blogger Tips

doakan pintu rahim bukak ok tak?hehe..semoga semuanya selamat..insyallah :) ade yg senang je beranak, ade yg susah..takot..huhu

Ila said... Best Blogger Tips

semoga adik ipar puan kutu selamat..wah,aiman nak jaga acu dier ek

Jue said... Best Blogger Tips

Mintak2 sgalanya dipermudahkan. Aku mcm takut jugok dgr pgalaman org yg nak mlahirkan anak etc sbb mbygkan dr sndri nanti.urghh

Nak anak gak. Yg comel lote mcm aiman hihi

chii said... Best Blogger Tips

insya Allah..semoga acu aiman dipermudahkan utk bersalin...dpt la geng baru si aiman tu krg kan :)

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips

semoga acu dipermudahkan bersalin dan selamat melahirkan anak yang sihat. seronokla aiman klau dapat kazen nnt. mesti dia jaga giler giler.


device cam yg ko ckp tu pun ok jgk tu.

NURULHANIF said... Best Blogger Tips

moga dipemudahkan segalanya kak..

sudipVSsenduk said... Best Blogger Tips

moga dipermudahkan. Sebab tu la syurga di bawah tapak kaki ibu...

hyz said... Best Blogger Tips

tajuk entry, "acu acu buka pintu" lebih tebaboom. hahaha.. semoga dipermudahkan segalanya. amin.....

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips

semoga semuanya selamat kak!heee

kakyong said... Best Blogger Tips

Ya Allah, kakyong pulak rasa sebu perut.. kakyong doakan semoga dipermudahkan.. hrp2 kuat lah cotraction dia.. kalo di spital swasta, kalo contraction kuat & x nampak laluan terbuka, depa akan bantu dgn ubat @ masukkan air.. kalo x buka juga, operate lah..

kakyong dulu nyaris nak kena operate, sbb doktor riso anak lemas...

sha my heart said... Best Blogger Tips

kesiannya..

semoga segalanya selamat, amin..

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

bab pintu lmbt buka ni lah yg seksaaa.... tak induce ke? itu kasik cepat rasa nk beranak + kasi pintu rahim terbuka sikit demi sikit..tp kalau xbuka2 juga,trpaksa la operate