Pixajoy

Friday, November 11, 2011

Home » Tragedi Puan Kutu Mati Kutu

Tragedi Puan Kutu Mati Kutu



Salam Bahagia..


Selamat memulakan hari dengan senyuman. Buat korang yang bekerja, selain penghulu segala hari, hari Jumaat hari paling best sebab esok cuti! Buat aku tak ada maknanya. Hari apa pun sama jer. Orang cuti pun aku kerja.haha..


Entri Dendeng Daging blur semalam adalah kali terakhir aku berada di dunia maya. Terperangkap dalam kepanasan selama 5 jam cukup menyiksakan. Mati kutu ok! Nak online tak boleh, nak dengar radio tak boleh, nak tengok TV lagilah tak boleh. Aku keseorangan selama 3 jam melayan blues.huhu. TERASA MACAM HIDUP DALAM ZAMAN BATU. Apa benda ntah depa dok korek depan kem sampai satu kem tak ada elektrik. Bepeluh-peluh ketiak aku yang dah terbiasa dengan kenyamanan air cond nie.kehkeh..


Nak tak nak, aku terpaksa tunggu sampai pukul 7petang untuk menikmati keindahan dunia semula. Walaupun mati kutu, jika dipandang dari sudut positif, aku belajar untuk bersabar, belajar hidup susah, belajar bersyukur yang selama ini aku hidup dalam kesenangan dan yang paling penting kepanasan dunia berapalah sangat kalau nak bandingkan dengan kepanasan di akhirat nanti. Insaf sekejap..hehe


Balik rumah niat dihati nak melawat korang semua. Mati kutu lagi, aku tertinggal cable netbook kat opis. Kemudian dapat berita sepupu en suami yang kat Johor tak jadi kahwin, tunda bulan 12. Seminggu lagi baru nak inform? Aku dah apply cuti. Kenduri kahwin boleh tunda-tunda? Macam main pondok-pondok. Blur sekejap! Mati kutu...


Kalau muka aku blur tak secomel ini!


Alhamdulillah hari ini dapat bersiaran dengan jayanya dari opis. Sistem semua down akibat ketiadaan elektrik semalam. Hari nie makan gaji buta.hahaha..


*Hikmahnya dapatlah qado entri korang kan?










20 comments:

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Ibu Yusuf dah biasa kepaanasan kat opis.. aircond bilik dia selalu buat pasal.. tp sekarang tgh sejuk la sbb baru lepas servis.. :D

nurbeena said... Best Blogger Tips

salam kenalan dr saya sal..kasehmia.blogspot.com

Hari ni sejuk semula kan pn. jd dapatlah bekerja dgn selesanya.

saya lak pernah kerosakkan aircond d office lebih sebulan. hari2 Migrain

Tengku Puteri said... Best Blogger Tips

banyak betul situasi mati kutu nih akak..heee

Nur Farah Hani said... Best Blogger Tips

a`ah la kenduri kahwin leh tunde ke?? tak wat kad kowt.. heheh.. btw kesian puan kutu sebab mati kutu.. ehehehe.. sabo je la.. :D

Gen2Merah said... Best Blogger Tips

ya betull.. ada hikmah semuanya kan.. d saat kita mengeluh, rupanya ada kesabaran dan ketabahan yang perlu kita renung2kan bersama....

hyz said... Best Blogger Tips

mati kutu... hahaha tapi boleh rasa kehidupan orang dulu2 time x de letrik kan? dia org oke je? hahahha

mamaNoriz said... Best Blogger Tips

mmg stress takde line dan karen ni kan...

sorry awak..
sy ni perasan muda lah...hehehe
apdahal jauh lebih tua tpi ada hati panggil org kakak kan...huhu, sori!

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

mmg mati kutu betoi ni... hihii

tp best sbb arini dpt mkn gaju buta.. hihii

Ms Fai said... Best Blogger Tips

wah, ni betul2 mati kutu ni...kadang2 bila kte tak berada dlm situasi mati kutu ni kte tak kan rasa kesusahan org lain. org zaman batu ok jer hidup takde benda2 ni semua...hihi ;)

MulutPayau said... Best Blogger Tips

dah lama akak tak guna perkataan mati kutu ni....heheheh

halila Ibrahim said... Best Blogger Tips

tu lah .. sesekali kena cam ni terasa insafkan ... hahaha

Bardboo said... Best Blogger Tips

bersyukur kita tak hidup di zaman batu kan? =)

NzA said... Best Blogger Tips

hari malang sedunia...
moga hari ini dan esok terus brsinar.....

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips

ngehngehngeh. rasa panas xde ekon tu mmg tak best. tp skrg ni hujan turun dgn lebatnya. alngkah bestnya. hahahaha..

kalau muke sis secomel itu kalau blur. harus la uplot pastu aku copy pes.

LYAfrina said... Best Blogger Tips

hehe...lg mati kutu sbb xleh nk on9 kan.. kt ofis tu slalu blackup.. mmg x tenang la...

ayu jamal said... Best Blogger Tips

memang mati kutu kalu xde letrik..kan kan..

eh baby tu cute..sape tu? anak eee?

Wanie said... Best Blogger Tips

patut la hilang..mati kutu rupenye..hehe

eh tangguh knduri kawen?baju pengantin tak siap kot..huhu

chii said... Best Blogger Tips

5 jam? nasib baik kena time siang..kalo malam..bergelapan la dibuatnya kan..ehehe

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

kite hidup zaman ni mmg xboleh tidak tanpa elektrik .. haih mcm2 tragedi bertimpa2 yek kutu... cobaannn ~

puanbee said... Best Blogger Tips

kenapa tak sms bee ? heheh