Pixajoy

Thursday, November 17, 2011

Home » Science & Mate in English?

Science & Mate in English?



Kata Tun, 

Pelajaran bukan hanya bertujuan menjadi fasih dalam bahasa pengantar – baik Bahasa Melayu mahupun Bahasa Inggeris. Pelajaran adalah untuk memperoleh dan menguasai ilmu. Hanya bangsa yang berilmu sahaja yang akan mendiri tamaddun yang tinggi.


Baca seterusnya di SINI



                                                



8 comments:

KizZ said... Best Blogger Tips

Dengan Ilmu..macam-macam yang kita boleh buat,macam-macam kejeyaan boleh dicapai..

nurbeena said... Best Blogger Tips

setuju dgn kata2 Tun

Wanie said... Best Blogger Tips

berilmu beramal birjihad <-- slogan sekolah menengan dulu..hehe

azam said... Best Blogger Tips

tapikan...english speaking penting bila kerja dengan overseas company......

bahasa pengantar UTAMA

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@azam
bkn maksud tun english speaking tu tak penting..kena baca keseluruhan isi kandungan artikel supaya faham apa yg Tun cuba sampaikan...:)

hyz said... Best Blogger Tips

setuju ngn kata2 tun. sebab ramai orang skg belajar untuk exam, utk dapat pekerjaan yang baik bukan untuk ilmu...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... Best Blogger Tips

jgn belajar hanya untuk lulus exam je kn :)

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

setuju2... ilmu sgt pnting..!!