Pixajoy

Tuesday, November 08, 2011

Home » Lu Tag Gua Tak Tag

Lu Tag Gua Tak Tag



Tadi balik dari kenduri, aku gigih masak mee hoon sup daging korban fresh. Teragak nak makan sup, walhal baru sudah makan nasi kenduri.haha..Sebab malas nak snap gambar buat entri, aku jawab soalan tag sajalah. Hari nie terasa femes plak sebab pada masa yang sama aku ditag oleh Daddy Cool Kelly&Trish dan Mama Cool Risya&Zikry.


Sebelum nie aku pernah buat tag yang sama dari Intan Berlian. Aku tak suka berhutang lama-lama, so hari nie juga aku langsaikan untuk menjawab soalan tag Daddy dan Cik Betty. Ini versi derhaka lagi sebab aku memang langgar rules.


Aku jawab soalan kacang dari Daddy dulu :


1. Jika di berikan pilihan 'SuperHero' apa yang menjadi pilihan dan kenapa?
 Aku pilih Kluang Man sebab dia gila. Orang gila takkan dikira dosanya kan?

2. Kenapa harus bercinta dahulu dan berkahwin kemudian kenapa?
Kalau tak cinta boleh jer kahwin, tapi lebih baik bercinta dulu supaya dapat mengenal hati budi dan membiasakan diri dengan perangai baik dan buruk pasangan.

3. Siapa yang lebih bijak dan berkuasa 'wanita' atau 'gadis' kenapa?
Wanita la..gadis belum kahwin, macam mana nak ada kuasa supermak..

4. Siapa Idola kamu yang yang masih hidup dan kenapa pilih beliau?
Tun Dr Mahathir kerana kemajuan dan kemodenan Malaysia sewaktu kepimpinannya.

5. Bolasepak adalah satu 'game' untuk orang gila setuju atau tidak dan kenapa?
Setuju. Dok kejar sebiji bola macam tak ada duit nak beli bola lain jer.

6. Siapa lebih hebat 'membebel' lelaki atau perempuan dan mengapa?
Sama hebat..Tapi kalau kebanyakkannya perempuan kot. Sebab lelaki banyak sangat buat yang tak kena dimata perempuan, kena bebel la..

7. Kalau di berikan pilihan siapakah 'artis' yang bakal kamu ambil sebagai 'kekasih' dan kenapa?
Ahh tak hingin ada kekasih artis! Malu nanti kena interview..

8. Jika ditakdirkan anda diberikan 'kuasa' apakah benda yang kamu mahu tukarkan dan kenapa?
Sampah jadi emas..Mata duitan nie!kahkah..

9. Siapa yang lebih bijak mengawal 'nafsu' ketika di pusat membeli belah EMAK atau BAPA kamu?
Tak perlu jawab, mak dan bapa aku sudah tak ada. Al- Fatihah...

10. Adakah benar Lelaki itu EGO dan Perempuan itu EMOSI benar atau salah dan kenapa?
Setujulah..Datuk Fazilah Kamsah yang kata. 

11. Jika diberikan pilihan kamu lebih suka jadi Lelaki atau Perempuan dan kenapa?
Perempuan best. Kalau jadi lelaki, setiap minggu kena bercukur, macam tak ada kerja lain!


Selesai juga menjawab soalan Daddy yang membina. Soalan Cik Betty memang mencabar sebab disable, tak boleh nak copypaste. Terpaksa la aku taip satu-satu.kehkeh..


1. Kalau ditakdirkan anda bukan manusia, anda nak jadi apa?
Jadi ikan duyung. Separuh manusia juga.hehe..

2. Andai kata anda diberi kuasa magis apa perkara yang anda hendak ubah?
 Nak hidupkan kembali aruah mak dan pak aku.

3. Sikap buruk anda yang ingin diubah?
Suka masak tapi tak makan.

4. Drama/Filem yang paling melekat dihati?
Toy Story..entah berapa puluh kali dah tengok.

5. Andai kata diberi peluang jadik hero/heroin filem, artis mana yang paling anda inginkan untuk jadik gandingan anda?
Tak ada minat mana-mana pelakon lelaki secara fanatik. Shah Rukh Khan bolehlah..

6. Benda (kategori bukan manusia) yang paling anda sayang?
IC, pergi mana pun bawak ok..

7. Perkara paling tak masuk akal/memalukan/bodoh/mengarut anda pernah buat?
Terpeluk cina konduktor bas yang matanya juling dan tak kacak. Bodoh gila driver bas tu brek mengejut! 

8. Masa sekolah anda golongan budak yang macam mana? (budak nerd/budak suka buat havoc/ budak pandai/tak popular dsb)
Masa sekolah rendah aku sangat pendiam, low profile konon! Bila sekolah menengah aku popular gak kot, pasal aku budak pandai.muahahaha...

9. Hantu yang paling mengerikan bagi anda?
Semua jenis hantu pun ngeri kalau tengok betul-betul dengan mata sendiri. Kalau setakat filem tu tak ngeri pun la..

10. Dah daftar mengundi ke belum?
Dah cukup umur mestilah dah..

11. Blog/Blogger yang menjadi idola anda?
Tak ada idola boleh?
 


Oklah dah langsai hutang. Terima kasih kerana mentag. Lebih kurang mintak halal ye.hehe..




* Ending Soffiya kejap lagi..



                                               


9 comments:

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Alamak! Tgk n3ni, baru ingat ada hutang kena tag dgn PK lah.. soriii..

NzA said... Best Blogger Tips

wow.......pjgnya tag....

Daddylicious said... Best Blogger Tips

fuyooo...bijaknya menjawap....puashati2!

hehe!

chii said... Best Blogger Tips

ahahah..chii suka jawapan muni..tp paling best..pasal kluang man..heheh

owh owh..best kan ending soffiya..mmg x jangka dia ngan kamal akan bersama blk..terbaik arr

hyz said... Best Blogger Tips

suke tang terpeluk konduktor bas tu.. kah3.........

MulutPayau said... Best Blogger Tips

akak pun ada hutang tak lngsai lagi..sorri dik..masih tak jawab tag dulu...

alahai dik...apasal suka masak tapi tak makan...kalau akak suka makan tapi tak suka masak...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

alahai kesiannya..dulu sy ada set kat coding..skang sy dh lupa camane dan kt mana nk buang coding yg kg disable copy paste tu..

tp yg no 7 tu mmg buat sy gelak terbahak-bahak..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

hahahaa dpt bygkan muni tpluk kndktor bas.. hihii

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

alamak hutang tag kutu bagi aritu xsiap lagi ... tp jgn risau dah masuk list KIV siap2 .. ;)

klakor le kutu neh..jwpn mmg slambe dan santai jer...trsenyum2 sy bacenye...

maaf hanie baru tau,parents kutu dah xde...al-fatihah buat mereka..