Pixajoy

Thursday, November 17, 2011

Home » Gatal Tangan Nak Buat Cupcake

Gatal Tangan Nak Buat Cupcake




Aku ternampak resepi cuppies yang mudah. Tangan aku mulalah gatal-gatal berkudis nak buat. haha pengotornya..Walaupun aku rajin buat kek, nak buat cuppies gila punya malas sebab benda tu kecik-kecik. Aku jenis tak berapa nak sabar, nanti cup kemana, adunan kemana. Lagipun aku dengki tengok en suami dan Aiman dok sedap ngap kek sebelum aku selesai membakar.haha.. 


Aku berkenan resepi cuppies tu, tapi aku rasa nak tukar jadi cupcake. Adunan kek, cupcake dan cuppies sama ja, yang membezakannya cuma saiz. Semua bahan dah ada, tapi papercup aku tak jumpa kat pasaraya aku selalu pergi. Takkan nak pergi Tesco Giant semata nak carik benda tu ja..Bila suarakan kat en suami, beliau kata ala buat jer kek besaq. Alahai..Terus tak rajin! Aku nak cupcake jugak...hoho


Layan koleksi gambar cupcake yang dah lama sebati menjadi lemak..


1st attempt. Aku buat dan design oleh aku dan adik bongsu aku, Ain..
Aiman sebagai pengancau...keke 
Not bad..Sangat gebu dan sedap. Opss terpuji!

Ini 2nd attempt. Design belasah fully dari aku. 
Siap bawak ke opis bagi kawan-kawan pejabat rasa. 
Ada yang nak buat tempahan lagi.haha...

Untuk birthday Aiman yang ke-3. 
Bagi pada kawan-kawan Aiman dan anak jiran kat kampung. 
Aksesori pun aku buat sendiri pakai pencungkil gigi 
dan gambar hasil guntingan dari majalah.keke.







16 comments:

azam said... Best Blogger Tips

cute²nya....
boleh jual ni...hehehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... Best Blogger Tips

pergh.. colorfull la... ceria nye.. tapi rase nye xtau la cm ne kn.. sedap ke tak.. haha

Ila said... Best Blogger Tips

berbakat betul rupanya puan kutu ni...cantik design2 tu

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Wah.. suka3. Ni yg terpengaruh nak buat juga ni. Yg ke 3 tu ingatkan aksesori dia boleh makan.. hehe..

padin said... Best Blogger Tips

wah meriah nampak, tambah selera nak makan hehee...

hyz said... Best Blogger Tips

sebenarnya sy pon tgh meroyan nak terai buat cupcake ni.. hohoo.. mmg nampak mudah kan?

sudipVSsenduk said... Best Blogger Tips

saya suka buat cc, tapi kalau buat kek beso mesti bantat. Cantik cc utk birthday Aiman tu, kalau ada 4th attempt mesti lagi meletop & tebabo

halila Ibrahim said... Best Blogger Tips

Mak aihh .. cantiknya ... kreatif la murni nie.. kak x terfikir lah nak buat2 macam nie..

puanbee said... Best Blogger Tips

wah yg ke-3 tu kreatif , dan yg kedua tu nampak sedap giler.. rajin betul kutu nih ..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@sudipVSsenduk
birthday aiman tu ntah attempt keberapa dah..pic cc yg lain ntah kemana..ada sekali buat utk kawan,besday bf dia.skang dh jadi suami.huhu...

lieynanilaz said... Best Blogger Tips

memang kreatif..rajin pulak tu buat guntingan...usaha lagi untuk cubaan terbaik!!

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

alahaiii meriahnya cupcakes yg utk birthday aiman tu...

lizz said... Best Blogger Tips

comel n kretip gitu...saya nak buat cupcake hari2 tangguh tapi biler tgk org lain buat...cam bestjer...

LadyBird said... Best Blogger Tips

kreatif.. comel2 jerk.. :)

Wanie said... Best Blogger Tips

berbakat jugak akak kite ni ye..kalau tempah boleh dapat diskaun kawan2 tak?hehe

chii said... Best Blogger Tips

meriahnya..sayang plak nak makan..