Pixajoy

Sunday, November 13, 2011

Home » Aiman Nasihat Abah

Aiman Nasihat Abah



Ibu bapa merupakan role model dan contoh terbaik untuk anak. Anak mudah terikut dengan segala perlakuan dan perkataan kita. Sebaiknya, gunakan bahasa yang baik bila bercakap dengan anak. Cuba alert juga dengan situasi seperti dibawah :


Situasi - Abah kusyuk dengan PS, ibu asyik dengan netbook.


Abah : hare! (perkataan kasar yang disebut bila marahkan game)
Aiman : Tak baik abah cakap macam tu..
Ibu : Tengok tu, anak pun pandai dari abah..
Aiman : Aiman tau semua tu cikgu ajar..


Tak lama lepas tu,


Abah : hare! (marahkan game ke diri sendiri ntah sebab tak lepas level game)
Aiman : Tak baik tau kata macam tu, Aiman telefon cikgu suruh hantar abah p api neraka!


Aiman with Mak Adik


Ibu : Kenapa mesti telefon cikgu? Aiman tak boleh hantar p api neraka?
Aiman : Aiman tak tau kat mana.


hahaha... 



* hare - haram










28 comments:

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

hahahaa comel je aiman nih.. pandai!!!

hyz said... Best Blogger Tips

hahah lawak la aiman ni... mak adik tu sapo? bakal menantu ke? hehe

MulutPayau said... Best Blogger Tips

si comel dan gebu Aiman ni mmng pandai....

chii said... Best Blogger Tips

heheh..comel tul aiman...chii x dapat bayangkan ..kalo chii ada time tu..mesti da gelak2 punya..ahaha

♥ p a a n i ♥ said... Best Blogger Tips

hahaha aiman comel

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@hyz
itu mak sedara aiman la..ada plak bakal menantu.kehkeh...

padin said... Best Blogger Tips

hahaha aku pon kalau main PS, memang macam2 kata kesat keluar, padahal main game je pon huhuhh

Wilayah Sepet Kuku said... Best Blogger Tips

as salam..

hahaha, aiman..aiman...cerdik lah..comel laks tue...

biasanya kan..Aiman tak kisah...hehe

Gen2Merah said... Best Blogger Tips

ahahahaa.... mesti besar nanti aiman membsar jadi anak yang bijak....

si robot comel said... Best Blogger Tips

haha, aiman ni macam anak sedara kita lah, comel je

Jue said... Best Blogger Tips

Ala tomei tomei..aku kalau men game tcarut aku akn tuka ayat2 tu jd elok skit. Cth nak ckp shit jd shoot hahaha

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Aiman yg bijak.. :D

Daddy Cool said... Best Blogger Tips

Ngeh...ngeh..ngeh...terbaik dari Aiman...!

Ila said... Best Blogger Tips

bila abah kena nasihat ngan iman..apa abah jawab ek...hehehe

nurbeena said... Best Blogger Tips

comel Aiman..pandai lg

kakyong said... Best Blogger Tips

bijak & telus aiman nih... ;)

LYAfrina said... Best Blogger Tips

hehe.. cerdik aiman ni...

Daddylicious said... Best Blogger Tips

haha kadang2 kita tak terfikir apa yg mereka fikirkan...

Wanie said... Best Blogger Tips

hehehe..bagus aiman..kol je cikgu tu :P

NzA said... Best Blogger Tips

Aiman anak yg bijak......gud boy..

yayath said... Best Blogger Tips

hehe...comel je aiman:)

fieda said... Best Blogger Tips

good boy...hihi..tomey la..

alif ismail said... Best Blogger Tips

si abah sibuk main game...

si ibu sibuk ngan netbook..

" pastikan anak-anak anda berada dalam keadaan yang selamat"

pesanan ringkas ini dibawakan oleh:

alif ismail..

puanbee said... Best Blogger Tips

nasib dia tak tau kalau tk dia hantar sendiri ehem sweet je aiman nih .. banyak mulut betul

LadyBird said... Best Blogger Tips

hehehe..kelakarlah aiman tu..

tersengeh lady sorg2..

deeya said... Best Blogger Tips

hahaha ! siap nak tipon cikgu dia tu yang tak leh tahan .. kalau dya jadi cikgu aiman pun dya pening . aiman ~ aiman ~

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips

aiman ni mmg comel. jawapan kanak kanak mmg sgt lucu dan suci gitu.

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

PS tu playstation ek.. hanie penah giler PS gak ..ni lama xmain,malas nk start blk.. hehe

pndai jer Aiman jwb yer ... lucu2

tp betullah ... ank2 ni depa alert dgn apa yg kita sebut2