Pixajoy

Tuesday, November 01, 2011

Home » Tag Versi Derhaka

Tag Versi Derhaka



Aku ditag lagi oleh Intan Berlian aka Ibu Alisha. Tapi tag nie ada syarat :

• Each person must post 11 things about themselves in their jurnal. 
• Answer the questions the tagger set for you in their post and create eleven new questions for the people you tagged to answer 
• You have to choose 11 people to tag and link them to the post.  
• Go to their page and tell them you have tagged him/her 
• No tags back 
• No stuff in the tagging section about you and tagged if you are reading this, You legminately (aka really,trust with all honestly) have to tag 11 people

Tapi harap maaf, ini tugasan tag versi derhaka. haha..Aku cuma jawab soalan tag, tapi tak dapat buat soalan dan tag orang seterusnya. Bukan tak nak cuma tengah busy sikit. Tak sempat nak fikir buat soalan. Mohon ampun yer ibu Alisha..Jangan serik-serik tag saya, Insyaallah akan buat selagi termampu. Ok jawab soalan!



1) Apa masakan pertama yang u all masak selepas kahwin untuk hubby u all?
Telur sambal. haha..Aduh malu nak cerita. Sebab masakan nie pertama kali masak, memang fail. Masa tu kat Johor, baru pindah, blander pun takde, tumbuk lada kering pakai batu lesung bagai. Dah tu asam jawa Johor nie lain macam sikit. Tak reti aku nak budget, memang tak sedaplah  sambal tu. Tambahan pula memang tak reti masak.kehkeh..(kat rumah mertua tak pernah masak)

2) Apa makanan yang u all masak yang menjadi kegemaran hubby u all.. (bagi resepi sekali yer.. sebab saya pun nak try buat jugak...hahhahaaha)
Susah nak jawab soalan nie, pasal en suami kalau aku masak apa pun semua kegemaran.hahaha..Tapi yang special sikit ayam or daging dendeng..Resepi boleh google.haha next time kalau buat aku share resepi. Sekarang jarang makan daging. Ikan dengan seafood je.hehe..

3) Bagi 5 perangai u all yang buat hubby u all tertawan & kawan2 u all happy dengan perangai u all tu..
Susah nak puji diri sendiri, tapi nie terpaksa ok.hehe..Aku jenis easygoing, ceria, peramah, baik hati dan tak suka jaga tepi kain orang.kahkah..

4) Lepas kahwin, u all duduk dengan family or mentua or berdua je dengan hubby
Lepas kahwin dok dengan mertua around 4month hingga aku dapat kerja di Johor baru pindah duduk sendiri.

5) Detik2 perkenalan u all & hubby
Aku pernah cerita dalam segmen kakmimi, siapa ikut blog aku mesti tau. Cinta siber!

6) Siapa yang bagi nama untuk anak2 u all
Ini pun pernah cerita. Pendek cerita gabungan nama dari aku dan bapa mertua.hoho

7) Ke manakah destinasi yang u all nak sangat pergi honeymoon lagi sekali
Aduh kami tak pernah honeymoon berdua sebenarnya. Selalunya pergi ramai-ramai. Mana ekk..Melaka kot pasal hari tu pergi sehari semalam jer. Tak puas. Tak sempat jalan semua tempat lagi. 

8) Antara u all & hubby siapa yang lebih romantik
Bila sebut soalan nie dekat en suami, kompen en suami kata aku yang tak romantik. Romantik aku cara berbeza ok.hahaha...En suami la!

9) Apa harapan u all untuk anak2 u all
Cemerlang dunia akhirat. Sentiasa doakan kedua ibu bapa semasa hidup dan mati. Insyaallah..

10) Bagaimana u all mendidik anak2
Aku lebih lembut dan cepat kesian dengan anak. Mungkin sebab aku juga di dididik cara lembut. Kadang-kadang bertegas juga. Depend on situasi. En suami memang tegas dan tak bagi chance langsung dengan anak.haha.. So balance la..

11) Anak2 u all ikut perangai u all or hubby
Gabungan kedua-duanya. Kalau nak senaraikan sampai esok tak habis.hehe..




13 comments:

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

hahaa sy mula2 kawen pun xpndai msk.. slalu kne komplen dgn hubby.. hihihiiii

jelesnya hubby puan kutu yg rmantik.. yela, lelaki susah nk jumpa romantik.. cm sy ni haaa sy romantik segsorang.. hahahahaaaaaaa

P/s: thanks yer sudi jwb.. xserik punya lah nk tag muni.. hihii

eiela said... Best Blogger Tips

banyak jugak bleh tau pasal akak nih. sweet je kisahnya.

eiela said... Best Blogger Tips

banyak jugak bleh tau pasal akak nih. sweet je kisahnya.

Mia Liana said... Best Blogger Tips

wahhh rajin jawab tag.. :)

Daddylicious said... Best Blogger Tips

baca no 1 jer dah tergelak gila...sangat2 memahami itu!

kah kah kah!

Hanie_Dew said... Best Blogger Tips

kitorang pun dah kene tag. bepeluh peluh jugak nak jawb. tahniah berjya sempurnakan tag ni. hahaha..

NzA said... Best Blogger Tips

tringat 1st time masak asam pedas johor jadi asam rebus....wkaka....

MulutPayau said... Best Blogger Tips

seronok baca kisah puan kutu...yg pastinya bab memasak rumah mertua..KITA SERUPA..akak tak pernah masak kat rumah mertua...kalau masak dia orang kata gagal..hihihi..nasib baik mertua sporting..

Wanie said... Best Blogger Tips

hahahha..kawen muda kan, ok dah tu telur sambal..ngeee..siries cinta siber kak? same la..:D tapi wanie tak kawen lagi..sob sob sob

puanbee said... Best Blogger Tips

haha ade lak versi derhaka ek.. bee pun tk sempat buat lagi tag kutu tu ..

Kak Aya said... Best Blogger Tips

dek kena tag derhaka, kak aya berhempas pulak betulkan pc ni ha....ohhh mcm ni tahap derhakanya

chii said... Best Blogger Tips

aduhaii...ade plak g hanimun ramai2..x menarik la..ehehe

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

sy pun xpandai masak masa baru2 kawen..ate mude bebenor weih..belasan tahun...skrg ni pun nak kata reti sgt pun idok le juge..lepas le utk makan sefamily...jadi ler...