Pixajoy

Monday, February 16, 2015

Home » Pisang Goreng Cheese Aiskrim Pasu

Pisang Goreng Cheese Aiskrim Pasu



Mula beli boleh dikatakan sedap. Kali kedua perfect siap tabur chocolate rice. Kali ketiga kalau ye pun coklat habis tak boleh cakap ka yang special tak ada. Aku bayar ikut harga special tapi macam hampeh.Kali seterusnya en suami beli oklah rasa macam beli kali pertama tu, cuma taburan chocolate rice dah takda. 



Semalam mungkin yang terakhir. RM 4 satu set special kini RM 4.60. Pisang goreng sejuk satu hal, coklat cair apa hal. Tiba-tiba naik, harga minyak dah turun kot. Boikot!haha

Aiskrim pasu menu baru. Saja nak cuba walau tahu buatan sendiri mungkin berkali ganda lebih sedap. Bukan mungkin lagi, tapi pasti.




Satu pasu RM5. Cuma guna plastik untuk alas pasu. Bawah sekali dia letak sekeping roti, aiskrimnya tak banyak mana, dengan rasa aiskrim tak sedap langsung. Tanah secoet, tak guna oreo, biskut coklat murah pula. Ada bunga sekuntum, honey star, coco crunch, cornflakes dan chocolate rice. Dekorasi meriah la kot. Konon!

Berniaga perlu ikhlas. Kalau dah maju sikit, rasa kena maju sama. Improved kualiti dulu baru fikir untung banyak. Harga naik mahal pun aku repeat beli punya kalau sedap!





16 comments:

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Itulah Murni, anak dara kecik kakak minggu lepas pun ada beli aiskrim pasu RM5/- juga tapi langsung tak ada yg sepatutnya. Cuma biskut dan aiskrim, letak daun pudina dan biskut gulung - tapi ramainya bebudak beli alahai...

Chot said... Best Blogger Tips

Rasa2 xsedap tolonglah jgn niaga.kan.huhu

tiga lalat said... Best Blogger Tips

Salam. Hee mungkin penjual tidak perasan harga minyak sudah turun sebab tiada rusuhan. ;-p

syida said... Best Blogger Tips

erkkk bikin spoil la peniaga cenggini..kot ya pun nak untung, bior la dgn jualan produk yg memuaskan hati pengguna..barulah berkat..haihh

Najib Ariyan said... Best Blogger Tips

ban... jangan tak ban... sekali jer makan... jangan sampai dua kali

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Betul tu Muni. Kalau sedap confirm akan repeat beli. Jgn pikir nak untung je... Kualiti hampeh.

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

apa daaa... jglah reputasi kan... br org selalu nk beli... ni pk untug je..

LydSunshine said... Best Blogger Tips

Saya mmg pantang betul kalo org berniaga jenis yg asal boleh je. Tak bertanggungjawab namanya. Quality kena la jaga.

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

bila org lain buat nak buat gini la sudahnya.
mmg kena boikot..
jom pk pakat pakat buat sndiri la.. hikhik
xmerasa lagi eskerim pasu. atau minumnan berais

nOe suhaimi said... Best Blogger Tips

noe x pernah rasa lg aiskrim pasu ni...yg goreng pisang cheese tu pun x pernah rasa...hehehe...ada nampak org jual tp mcm x ada hati nk beli...hehehe...

bila berniaga kualiti kena jaga la...

eima said... Best Blogger Tips

taknampak cam eskrem pasu pun ... hahaha cam eskrem tongsampah je .... pandangannye la ..sbb tanah tak de ... bunga plak gitu ... hmmm tak menarik ....kualiti kena la jg br kite nk beli lagi

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Tak ikhlas berniaga macam ni kan. Kita nak repeat customers. Kalau macam ni punya kekdah, hari ni orang beli lepas tu tak beli-beli lagi memang gulung tikarlah lama-lama.

PK kalau buat sendiri dah tentu lagi sedap. Kalau tak, tanya si Aiman dengan en.asben. Mana pernah mereka komplenkan, ke takut nak komplen?

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Ha.. jgn beli lagi. Kami pun sama prinsip.. mmg tak gemar sangat kalau orang meniaga nampak sangat nak menipu
. Ai..nak untung cepat agaknya

hainom OKje said... Best Blogger Tips

PK ....weyh mak baru tau nama awak Murni tau...
Dah lama tak pekena pisang cheese..
Tulah bukan senang nak meniaga....rasa, presentation kena maintain kalau tak customer lari ma....kan PK!

Tak pernah try aiskrim pasu....nak cari kat mana pun tak tau

ida =) said... Best Blogger Tips

saya tak suka ada choc rice. mcm potong rasa. so far... suka beli sebab sedap. harga? memang mahal la. rm6!

dah dua kali wan hantar rumah. haaa kau.... sebekas penuh pisang. kaya dengan cheese dan coklat. memang sedap la. mewah untuk makan sendiri.

eskrim pasu... memang la. kita buat sendiri kompem lagi sedap. berganda2!

LYAfrina said... Best Blogger Tips

aiskrim pasu dh jd fenomena skarang