Pixajoy

Monday, February 16, 2015

Home » Padang Kota Lama, Penang

Padang Kota Lama, Penang



Sabtu. Hari yang katanya mak abah datang buat spot check. Sebenarnya nak turut serta kenduri sepupu. Pagi tersebut cepat-cepat kemas rumah, sebelum kenduri cepat-cepat beli hadiah buat pengantin. Sarapan roti milo kotak je dalam kereta, nak kejar masa punya pasal.

Lepas kenduri mak abah nak melawat jiran sakit dekat hospital Penang. En suami sukarela mahu ikut menghantar sama. So ke Penang lagi kami! Dah terlanjur sampai Penang, balik dari hospital singgah Padang Kota sekejap. Lama juga tak kesini. Masa pergi Penang Hill tempohari pun mana sempat singgah kan.

Dari jauh snap cruise yang berlabuh. Bapak punya besar! Entah bila dapat merasa naik.



Aiman dan Wan.


Suasana petang di Padang Kota Lama. Ramai umat manusia lepak dan beriadah. Aksi comel anak remaja mengayuh basikal kembar dua. Sepanjang tepi laut juga bermacam ragam. Anak-anak kecil bermain diplayground, main bubbles dengan riang ria. Aiman Afia turut serta kejar bubbles yang dilepaskan. 

Bila jumpa baby tak heran dah dengan bubbles.



Anak bujang makin berkilat apalagi bila tiba musim panas. Mana tumpahnya kulit wan kalau tidak ke cucu.hehe


Anak dara asal nak tangkap gambar jerit. Takda bakat jadi model blog ibu langsung.








11 comments:

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

Haha.. Afia oii.. kena praktis lagi ni nak.jadi.model ibu. Besar betul cruise tu,cepat² jump up duit kak.. nanti boleh naik..hehe

Miz Eija said... Best Blogger Tips

Assalamualaikum PK... bestnya... teringin nak ke penang tak tau bila boleh smpai.. masa blm mengizin kan T_T

lieyalatif said... Best Blogger Tips

eiii rindu kat penang....sedangkan baru lik dari penagn lieya ni heheheeheh.....

tu laa ari tu lalu area sane nampak gak cruise besar tu.... bile laa dpt naik kan....

takpe cikpuankutu...hitam itu manis tauuuu.... lelaki putih sgt pun mcm anak2 ikan jee heheheeheh....

Acik Erna said... Best Blogger Tips

suka ngan baby ye Afia..

Acik Erna said... Best Blogger Tips

suka ngan baby ye Afia..

Puan Mell said... Best Blogger Tips

abang aiman gak spoting dr dulu jd model blog ibu. hihi

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

hihi.lama lama nanti afia paham la..
ghopenya ibu soh jadi model blog.komfen afia bg kerja sama nnti

rindunya nk ke sana.

aamiin smga kita dpt naik cruisr satu hri nnti kn

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Aduhai, kesian Wan! Tak pasal-pasal Wan yang kena. Salahkanlah bintang, bulan dan matahari, PK. Mereka yang buat Aiman jadi hitam manis :) Hitam-hitam pun senyum manis, pandai mengayat, jangan-jangan tahun depan dah ada bakal menantu si PK ni *_*

Afia standardlah. Tak mesra kamera sama jerk kekdah dengan si Adik Cute. Asal nak snap gambar je, mula buat hal!

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Anak sulung okje pun lebih kurang Aiman ni kulitnya PK. Teringat dulu masa mengandung dia suka betul minum kopi....

Best jugakkan naik cruise kalau ada peluang

ida =) said... Best Blogger Tips

model besar tu ada... tak pa. nanti lama2, model kecil tu pandai la macam model besar!

saya terbalik. model besar saya dah tak berapa suka saya candid gambar dia. nak bergambar pun, tgk mood dia. katanya, " malu. nnti mama bubuh dalam blog ".

so... kena la bergantung harapan kepada model kecil pula. kikiki

LYAfrina said... Best Blogger Tips

waaa..ada crusie kat blakang tu..

macho aiman bergaya..

afia pon sgt cute