Pixajoy

Sunday, February 22, 2015

Home » Aiman Ke Stadium

Aiman Ke Stadium



Mana tak turunnya minat abah kalau tidak ke anak. Abah dari zaman bujang sampai beranak dua tetap tak pernah lepaskan peluang ke stadium tengok bola. Penyokong setia hijau kuning! Masa Aiman kecik dulu memang abahnya tak berani bawa pergi stadium. Setakat jadi geng sorak tengok bola depan TV je. Ibu memang tak minat bola ye, sory!hehe..

Jumaat lepas abah offer tengok bola sukalah Aiman. Ni kali kedua Aiman ikut abah ke stadium. Kali pertama tahun lepas lupa pulak ibu nak buat entrynya, lagipun masa tu tengah malas update.


Abah tak berapa galakkan sangat Aiman ikut ke stadium sebab persekitaran tak berapa nak sihat, dengan asap rokok, dengan kata-kata kesat yang keluar dari penonton. Aiman sampai pening dok tepis-tepis dan tahan asap rokok yang berleluasa. Kesian Aiman! Sesekali bagi pengalaman Aiman masuk stadium kan. Lagipun waktu cuti sekolah. Menonton secara live ni lain feel dia. 



Balik rumah Aiman kira dok timbang bola pastu kata budak timbang bola yang dia tengok waktu rehat separuh masa pertama tu hebat. Setiap petang memang Aiman training main bola dengan kawan-kawan dia. Bercita-cita nak jadi pemain bola jugak, tapi kata abah kena kurus dulu baru lari kuat.haha..







9 comments:

SalbiahM said... Best Blogger Tips

betul..pergi ke Stadium ni lain feel dia..hehe.tapi tulah, kurang selesa.tahan jelah kalau dah minat

nurbijen said... Best Blogger Tips

Aiman boleh geng dgn Irfan minat bola... siap nak masuk akademi bolasepak.. pening kepala mak dia...

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Okje kan Aiman ke stadium. steady je dia, tak kisahlah orang sekeliling buat aktiviti tak sihattu, asalkan Aiman tak terpengaruh sudahkan, tujuan utama nak nikmat feeling menyokong dari jarak dekat tu....

syida said... Best Blogger Tips

amboih, bujang dah abang aiman ni :)

eima said... Best Blogger Tips

sejak 12 tahun lampau mmg kami laki bini tak penah lepas peluang ke stadium...sampai ke n9 ke phg dan TRG .... budak2 tu dari baby dah ke stadium tp skrg ni byk sgt keganasan kat stadium ... aku pun dah stop dah ...sejak satu negeri ni kembali ke dalam liga Malaysia ... mls nk pi dah ... asek buat kecoh je ...

LYAfrina said... Best Blogger Tips

lya x pnh jejak kaki kat stadium..
eyhh..tipu..pnh msk stadium shah alam..tp just msuk utk posing2.. hehe

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Bapak borik anak tentulah rintikkan ... Mana tau jadi mcm Ronaldo ke, Mercy ke....Eh ? Adakan pemain bola nama tu....OKje pun bukan minat sebenarnya...layan layan gitu jerlah....

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

hihi
tak apa aiman pasti suatu hari nnti usaha lagi k
abah bg srmangat tu

oo pk x minat bola
sama la saya.
cik abe sokmo gak ajak teman pi stadium.. udah x minat..stkat ni teman tgk takraw j boleh.sbb suasana ny x semacam tgk live bola sepak
gerun ngat eh..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Takpalah sedut sikit asap rokok. Dapat juga timba pengalaman tengok bola di stadium. Kalau ada bakat jadi pemain bola, apa salahnya asah bakat tu dari sekarang!