Hari yang sama buat puding roti terus mencuba apam susu. Alang-alang dah panaskan pengukus, terus meroyan la kan. Percubaan pertama buat setengah adunan saja. Konon malas nak kalerkan. Adunan semua version masuk blander putar semudah ABC. Bila dah siap kukus, nampak leper pucat tak menarik pula.
Ting! Idea datang untuk mendeko apam menjadi kek ising. Pertama kali jugak aku datang gila macam ni siap keluarkan acuan samperit buat bunga. Bunga jarang dengan jarak yang jauh berbeza satu sama lain ada aku peduli. Icing tak payah cerita comot yang amat pakai sudu semata untuk ratakan.muahahaha
Hasil apam agak padat. Bila kena dengan padanan ising baru sedap! Tintong betui la!
Please don't try this at home. Nak resepi tak?hahaha...
7 comments:
Haha.....mmg idea ting tong sungguh.....
Nampak tebal icing tu weyh....
Okje suka gak makan apam gula merah, tp salut kelapalah baru best , bukan salut icing cenggitu haha....
Aiman mesti suka ni
Haha.. asalkan sedap di tekak kita kan? Tak kisahla ting tong ke apa..
Wohoo.. bijak la kak... haha.. 2 in 1.. kek ye,apam pun ye..hehe..
*akk,sorry x dpt nak komen entry lain.. sya dah bc,tp mood kelaut lagi.. x tinggal komen la.. :'(
tingtong pon timg tong la pk.janji sedap ditekak
ala, sharing is caring kan.. :)
yummm..nmpk sedap..ising dia pom nmpk cam lemak berkrim je..
Apam susu pun pakai aising... kreatif habis... Janji cantik dan sedap utk keluarga :)
Macam-macam idea tingtong PK ni. Yang penting Aiman habis makan. Seisi rumah kita suka, cukuplah. Tak kisahlah derhaka sikit banyak pada resepi. Saya bab-bab susu ni memang lemah sikit. Kat rumah tu entahlah, nafsu makan boleh tahan tapi semuanya jenis memilih tahap gaban. Tensionlah kalau suka-suka masak benda baru ni. Macam syok sendiri pun ya juga!
Post a Comment