Pixajoy

Saturday, February 21, 2015

Home » Hari Ini

Hari Ini



Hanya sempat buat sandwich telur untuk sarapan. Tiga keping masuk bekas untuk bekalan ke office. Dua hari berturut- turut dapat drift dengan aman. Jalan lengang boleh baring atas jalan raya bak kata en suami. Balik kerja pukul satu konon nak balik kampung kejap jenguk Pakwa Aiman Afia, cancel plan last minute, en driver tak larat.

Lunch tak masak. Kenyang dengan cendol en suami beli je. Nak keluar makan Aiman dengan abahnya sibuk tengok small soldier. Ibu dan Afia buat taik mata dulu. Lepas Asar outing ke Parkson tujuan shopping kasut, sampai kesudah kasut tak beli terus ke tesco makan KFC. Kebulur tahap dewa dah, lunch tak makan.



Sebelum makan dia dah sibuk panjat meja. Makanan sampai belum mula makan Afia dah terbalikkan segelas air yang large. Pastu tau takut dok diam menyorok sebelah ibu. Tapi takut yang tak bertahan lama. Abang Aiman pun ada kisahnya juga tadi. Tapi takpelah, tak perlu cerita kat sini. Yang penting benda yang ditinggalkan dah jumpa semula. Macam-macam hal! Ibu cool, cuma abah tu faham-faham je la.hehe..







6 comments:

Chot said... Best Blogger Tips

haha..sy bace sy pulak yg gerun hal anak2 ni.. kalu dpt pasangan yg memahami ok..kalau tak..mntak jauh la...
seronok bandar lengang ye. kan best kalau mcm ni setiap hari.. lapang je

adrianna syaz said... Best Blogger Tips

Mmg sbuk sgt nmpknya akk.hehe :)

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

apa yang ditinggalkan tu? masa kita kalut macam2 boleh kehilangan ya.. lega dah jumpa semula bendanya tu...

LYAfrina said... Best Blogger Tips

biasalah..kdg2 kita rileks je..ayah dia org x brape cool kan..tp kdg2 terbalik.. dia org cool..kita lak x cool..

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

brg apa tu ?
huwaa sabaq la afia..
klau sy sya tak secool blog kot. cik abe yg cool selalunya. hikhik

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Masa cuti CNY ni memang best kalau bersiar-siar di jalanraya. Tak banyak kereta. Paling suka pilih parking depan pintu masuk shopping mall. Best gila :)