Pixajoy

Saturday, February 07, 2015

Home » Checkup Afia 21 Bulan

Checkup Afia 21 Bulan




Semalam pergi checkup Afia 1 tahun 9 bulan. Just timbang, berat Afia 12.2kg. Patut pun ibu memang tak daya dukung Afia lama bila kemana-mana. Serah tugas mendukung dekat en abah je. Setiap Kali turun bawah memang tak sah kalau tak say hello dekat cat. Kamceng sangat dia dengan cat, tak sudah melambai walau kereta dah jalan beberapa meter.



Lepas checkup pergi isi minyak pastu en suami ajak makan roti canai kuah daging sedap dekat Taman Ria. Dah lama tak pergi tapi tak ada rezeki nampaknya meja kerusi semua penuh. Aku yang tak berapa sabar ni terus ajak en suami blah. Terlanjur dah keluar singgah bank nak deposit cek pertama dari nuffnang.  Dek kerana cek tak sangka pulak boleh terus menerawang sampai ke Central Square.hehe..


Pepagi dah pekena aiskrim McD. Ibu punya Afia nak bolot sorang. Aku tak bagi sangat Afia makan aiskrim sebab dia ni allergic. Bab ni lain entry la cerita. Sempat gak pau en suami ke Popular belikan buku kerja untuk Aiman. En suami suggest makan fast food tapi aku ajak pergi food court dulu tengok ada apa yang menarik. Dah lama tak pusing CS rupanya food court pun dah tak ada.



At last tapau KFC je la. Nak makan kat situ kesian pulak tak bawak Aiman. Lagi fikir macam boleh aku makan dengan aman dengan si bambam. Ni pun kena tunggu dekat setengah jam. Ayam baru nak goreng katanya. Berpecah peluh jugaklah mengejar Afia keluar masuk KFC. Tak makan saman la ni, aktif bebenor! Aiman pentingkan game dia lagi, tu yang tak nak ikut keluar. Almaklum cuti sekolah baru dapat chance main game.








8 comments:

syida said... Best Blogger Tips

12kg? perghh..bambam afia ni..kalo aunty pun, kompem x larat nak dukung huhu..

happy weekend PK! :)

Bunda a.k.a KN said... Best Blogger Tips

Salam hujung minggu...
ee berani dia pegang cat..

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

yeay afia nk masuk dua tahun dah..sekejap je kan..
seronok afia ye dpt main acah acah dgn cat..

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Dah namanya pun ibu, anak sulung tak de, tak tertelan tekak ye...
Medti KFC Golden Duck yeh ....eh betul ke nama dia tu, main agak jer sebenarnya, lupa! Dari hati tu okje nak try KFC ni tp tak tertry....sedap ke?

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Allergic ais krim macam mana pulak ya?

Syoknya tengok Afia pegang kucing tu.. tak takut tu bagusla.. dah makin pandai tu .... mcm2 dibuat dalam sehari tu ya

LydSunshine said... Best Blogger Tips

Anak aku jugak la yg ringan sgt. Skrg baru 9.2 kilo. Halus je budaknya. Terbalik la pulak PK dgn Husband. Biasanya pompuan la yg lagi suka suggest fas food, dan org lelaki yg suka sajes food court.

LYAfrina said... Best Blogger Tips

hihi.. aiman dah besar tu..biasalh bila dh bsr lg suka duk rumah layan game ke, tv ke,, afia aktif ye..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Superheroes saya tak pernah berdukung baya-baya gini, PK. Semuanya juara overweight. Sakit pinggang setiap kali kena dukung. Sampai Abang kata boleh tak sekarang Mommy dukung Abang sesekali? Saya kata lagi senang kalau Abang dukung Mommy. Hahaha!

Sedapnya pepagi makan aiskrim! Kalau ada Abang Aiman mesti lagi meriah jenjalan!