Pixajoy

Friday, February 27, 2015

Home » Pagi Di Kampung

Pagi Di Kampung



Bertolak seawal lima pagi kami tiba dikampung lebih kurang sejam kemudian. Usai tiba, sayup suara Pak Ndak Aiman Afia alunkan azan dari surau berdekatan. Sekarang tengah menikmati udara nyaman dikampung dengan bunyi unggas sungguh indah tak dapat digambarkan.

Afia dan Pak Ndak dah mula tawaf satu kampung. Rindukan itik ayam kucing burung. Aiman pula melekat dengan laptop dan game. Sejak dari sampai tadi, anak berdua ni dah tak sambung tidur, mulakan aktiviti sama setiap kali balik. Ibu tengah bertemankan bersin, hingus dah mula meleleh sejak semalam. Virus selsema menyerang.

Balik yang sekejap menjenguk pakwa mari kita nikmati sepuasnya!












8 comments:

Chot said... Best Blogger Tips

Bestnya.
Haha.afia. Kita geng. Akak chot pon kalo balik kg latak je beg tawaf luar rumah dlu. Jumpa ayam itik dlu bru puas hati.

syida said... Best Blogger Tips

selamat enjoy udara kampung...get well soon ibu afia aiman :)

tiga lalat said... Best Blogger Tips

Salam. Hee seronok balik kampung yang nyaman dan segar.

eima said... Best Blogger Tips

wahhhh syok nye balik kg ....

Nurul Hidayah said... Best Blogger Tips

Tiba2 rindu singgah disudut hati..

nurbijen said... Best Blogger Tips

Syoknya balik kampung... Nak balik kampung jugak... huhuhu

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

bestkan hirup udara dikg.lain.
msing masing ada xtvt.
smga pk cpat sembuh.aamiin
byk minum air kurangkan ais tau..musim panas lip lip la ni

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Eh, macam asyik baca PK balik kampung je! Sebenarnya dah berapa kali balik ni?

Wah, ni memang sawan update blog! Semput gak saya yang rajin blogwalking dan komen ni tau. Tapi takpa, pendek-pendek jerk. Senang nak baca *_*