Pixajoy

Sunday, June 23, 2013

Home » Tabung Aiman Vs Afia

Tabung Aiman Vs Afia



Tabung gemuk tu aku belikan Aiman dah lama. Hujung tahun lepas cikgu bukakan akaun tabung haji, jadi dapat la tabung ramping tu. Sejak ada tabung ramping Aiman transfer semua duit dia tak peduli dah kat tabung gemuk. Sekarang tabung gemuk dah jadi milik Afia. Gugurl baru la kena!

Tabung ramping duit syiling je banyak tu.hehe.. Tabung gemuk ni semuanya isi dengan not warna merah. Kata Aiman banyaknya duit Afia. haha. Ibu kata Aiman pun banyak duit tabungan kat cikgu. Setiap hari abah kasi RM2. Hujung tahun nanti dapat la hasil. Balik kampung Alor Setar dan Penang nanti makin meriah kot tabung Afia.muahaha...


* Abah sibuk kerja, abang Aiman pulak sekolah. Takde masa sesuai lagi nak balik kampung. Orang kampung semua dok sibuk nak tengok Afia.





6 comments:

Umie Artoqiemie said... Best Blogger Tips

bagus2 kecik2 dah menabung. jangan jadi macam kak umie ni ha. kecik je menabung, besar dah tak haha.

NzA said... Best Blogger Tips

bagus3X...kecik2 mula menabung...nnti bila dh besar mcm kakak 4Farah n abg farouk ni, duit simpanan mrk dh boleh buat deposit beli rumah....ngee......

CtAyue said... Best Blogger Tips

so sweet abang aiman bg tabung kt adik yer..bagus ajar anak menabung, dh penuh nt leh bankin akaun kan..

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Betul2. Bagus ajar menabung dari awal. Adam pun ada tabung. Cukup bulan je, masuk bank. Sikit2 lama2 jadi gunung!

Masya said... Best Blogger Tips

kecik2 kene ajar menabungkan.... kt pun ada tbg haji tu hihihihi ...

nnt ayah free baliklah kg, xpun raya nanti jer.. lg meriah tabungan hihihihihi

ZieMarziah said... Best Blogger Tips

haha kelakar..tabung gemuk tabung ramping..macam2 ada!