Pixajoy

Wednesday, June 05, 2013

Home » Kembali Langsing Lepas Bersalin

Kembali Langsing Lepas Bersalin



Tak menahan tajuk. Gelak jahat sekejap. Semalam masa checkup Afia aku semangat p timbang. Sepanjang pregnant berat naik hampir 24 kg kot. Sebulan pantang baru turun 14 kg. Tak lama lagi dah nak habis pantang, boleh ke turun lagi 10kg? Macam agak mustahil je.

Sekarang pun asyik ngelat pakai bengkung. Masa mak ada hari-hari pakai siap sapu perut dengan kapur dan limau. Bila kadang-kadang Afia pun asyik merengek tak sempat dah nak pakai bengkung la ni. haha alasan je kan. Cuba pakai benda ni pulak, kalau tak mujarab pun berbaloi kot sebab murah.


Posmen hantar tadi. Tak menyabar dah rasa nak langsing tapi malas nak p basuh boleh?hakhak





15 comments:

Masya said... Best Blogger Tips

fuhhh... mesti muni kurus blk pakai ni ... nanti jgn lupa letak gambar dah kurus hihihihi

Wan Afzan said... Best Blogger Tips

nanti boleh bg review pasal bekung ni :)

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

haha... bab skip2 pakai bengkung ni... biasa laa kutu...

ok la tu ada bengkung instant tu. pasni leh try slim balik mcm sebelum preggy dulu kan kann...

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Muni pasti boleh kurus balik nanti. Hehe... Yang ptg disiplin kena ada. Good luck dear :)

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Ingat dah hilang semua.... xpe. Ada 2 bulan lagi kan? Nnti share la mcm mana nk kurus balik... hihihi. Saya x mo berat asal, sbb berat asal pun berat. Nak kurang 6 kg dr berat memula pregnant... boleh? Hahaha

umi alya said... Best Blogger Tips

fuhhhhhhhhhh pastinya lepas ni nnt ala2 Rozita Che Wan kot... meletopppppppp u!!!

Rapunzeel Cikilolo said... Best Blogger Tips

bengkung jugak ke?

mcm menarik je nama produk...

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

ari tu ada tengok kat Fb..memang murahkan..ada rasa nak beli gak..tp tunggu dulu..tengok PK jadi x....nnt bgtau tau!..

husna zahidi said... Best Blogger Tips

chaiyok!! chaiyok!!
semoga dpt hilangkan 10kg tersebut..hehe..

Nastyna said... Best Blogger Tips

Tidak mustahil, u can do it! cehhh bagi semangat sikit. Leceh kan pakai bengkung, I dulu dua kali jer kot pasang benda tu, pastu tak peduli dah, leceh.
So this one pun better than nothing, at least ada usaha hihi.

cik chinta said... Best Blogger Tips

sebuln trun 14kg. Kt ni da kat 2 mgu trun 6kg je

eita said... Best Blogger Tips

mesti rozita che wan nangis ni..
tengok ada orang lagi slim dari dia...

MulutPayau said... Best Blogger Tips

menarik tu...nanti adik pakai dulu ya..kalau turun, akak pun nak cuba jugak......
Badan akak dah kembang semacam dah ni....

Mrs Lurve said... Best Blogger Tips

sy pun nk minta review jgk sal nie..mudah x nak bf baby bila pakai nie?

izan mama mia said... Best Blogger Tips

ehe..selamat melangsing kan body...mg berjaya yew..yakin boleh