Pixajoy

Tuesday, June 18, 2013

Home » Breastpump Cap Ayam Vs Marmet

Breastpump Cap Ayam Vs Marmet



Masih berkira-kira nak beli breastpump. Apa punya teruk la kan. Macam mana nak fully bf kalau benda yang paling penting ni takde? Ibu bekerjaya shift macam aku rasanya tak perlu breastpump elektrik canggih harga ribu riban. Kalau ye pun macam aku mampu.haha

Mula-mula aku buat keputusan untuk manual breaspump. Reasonnya dalam seminggu cuma empat hari aku tak bersama Afia. Sehari kerja office hour, 3 hari kerja 6 jam. Duty malam dah tentu angkut si bambam pergi kerja. Kat opis pun duduk board sejam, rest sejam. Kerja 6 jam tapi 3 jam je kerja. Takkan kau perlu electric pump sedangkan kau ada 3 jam waktu rest kat opis?Heaven gila kan kerja aku?ahaha..

So far aku tertarik dengan Medela Harmony. Avent pun macam best. Tapi hati kuat lagi mau Medela. Kategori marhein macam aku ni nak melabur around 200 pun kena buat kira-kira. Bagai mengantuk disorongkan bantal officemate aku offer breatpump beliau yang dah tak guna. Teruja la aku dapat penjimatan luar biasa.




Ha sekali breastpump cap ayam. Aku bukan nak rendahkan jenama ni tapi aku kecewa seh. Sejam dok pam baru setitik susu tumpah. Gila lenguh! Rasa macam buat kerja sia-sia. Marmet pun seribu kali ganda laju dari pakai ini pam. 

Seriously susu aku meriah je bila marmet, Alhamdulillah rezeki Afia. Marmet dari zaman Aiman memang serasi la dengan aku. Kawan aku gila takjub tengok aku marmet. Takde tensen lagi so far. Medela tu hold dulu kot. Agak susu macam tak nak keluar nanti baru fikir beli. Brilliant kan?huhu..




9 comments:

Munnafendy said... Best Blogger Tips

sy ada jgk beli bpump anakku manual..dah tak pakai sebab dh beli yg letrik..beli yg anakku ni pn tdesak sbb aisy kena thn kat nicu lama hrtu..breast dh bgkak gila..nak xnk kena cr bpump sbb yg letrik dh hntr kt kmpg! bijak kan..haha

Nora Karim said... Best Blogger Tips

kalau ada waktu rehat yang panjang... tak perlu la kot... dulu masa saya bekerja, saya terpaksa beli electric breastpump sebab saya kena kejar masa nak ke kelas yang tak de break...

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

kalau marmet pun dah dpt stok susu yg meriah... boleh aje tangguh dulu nak beli medela tu.

Nastyna said... Best Blogger Tips

Giler best kerja u PK, ha kalau marmet better, untung la.. payah jugak kan nak dapat pam yang sesuai.

umi alya said... Best Blogger Tips

pump manual? penat woo. akak dulu guna spektra 3, hasilnya.. berbaloi2, 2 tahun peti ais dibolot dek EBM, yang tak penting tu.. 'dok diam2 kt tepi, xmo campur2 k..'

ieda immi said... Best Blogger Tips

uish sejam pam x kuar susu .. kes naya tuu .. lengguh tangan2 kan ..

huu .. saya dulu guna jenama fifiy juga . tapi ok .. siap leh jual balik pada kawan layie sbb masih elok ;)

Rapunzeel Cikilolo said... Best Blogger Tips

ooo ade yg murah eh??

Masya said... Best Blogger Tips

hohohoho kerja apa ni bgsnya, banyak relaks, marah fiffy tau .. x pasal dipanggil jenama ayam .. tp adik sya pakai pureen sama jugak lembapnya nak keluar padahal yg elektrik tau ... nampaknya yg mahal jugaklah kene beli baru puashati kot utk pengeluaran susu yg lbh bnyk..

husna zahidi said... Best Blogger Tips

ada keistimewaan dan kekurangan masing2..=D