Pixajoy

Sunday, June 16, 2013

Home » Ragam Si Bambam Afia

Ragam Si Bambam Afia



Lately si bambam ni asyik berjaga malam. Bila siang kemain lalok, kadang tak payah peluk tepuk segala, letak bawah terus dia tidur. Malam tadi hari paling cabaran. Afia berjaga terkebil-kebil dengan muka comel tak boleh blah dari  pukul 12 sampai dekat pukul 5 pagi baru dia lelap. Sekejap sangat dia tidur, tutup mata letak bawah terbeliak balik bijik mata. 

Menguap dah beratus kali. Bila letak bawah, sekejap sangat dia senyap. Dah boring dia bunyi, lama-lama biar tak angkat pasti meraung. Entah apa yang tak kena.  Larat la nak pegang dia je. Kus semangat 5 jam melayan kerenah si bambam ni.


Cabaran membesarkan seorang baby siapa yang bernama ibu pasti faham. Bila tengok muka comel si bambam ni tak sampai hati nak marah. Aku hanya ibu biasa yang ingin menjadi ibu yang luar biasa.hakhak..


* Afia dah mula ber CD, nanti aku review.





14 comments:

CtAyue said... Best Blogger Tips

mak ai lamanya afia berjaga..hehe.. wah tembamnya pipi afia..geram.. kalu dhia, siangnya yg oyh tidur..alhamdulillah..malam pas magrib tu direct je dia tidur..kdg2 je bangun tp berjaga 2 jam jelah..sebelum kul 12pm lah setakat ni..panas kot afia nak tidur ke kenapa?

izan mama mia said... Best Blogger Tips

eeeeeeeee..geramnya tgk afia.. comel sungguh bambam nyew...hahaaha

sama cam mia dulu..siang tido malam berjaga... subuh baru dia lena...haih...sabo ajer ler

Masya said... Best Blogger Tips

beralih bulan dah ker?? akal pun dah lain.. berjaga malam x menangis xpe.. cuma kene melayankan dialah...

JungRara said... Best Blogger Tips

masa kakak saya pantang dulu pun, hari2 berjaga malam. cian tengok.

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Hahaha... mmg itulah cabarannya kan. Tunggang langgang kerana tak cukup tidur. Ngan adam dulu2 pun mcm tu

ieda immi said... Best Blogger Tips

alor2 comelnyee afia ..
memang bambam ..

rasanya akak x tahulah kalau beranak kecik layie .. x nak dah koot berjaga dan macam2 lagi ..

tapi bila tgk bb , rasa nak bb ekekek .. macam2 lah ;)
apa2 pun memang seronok pengalaman preggy dan ada bb ;)

Mrs Lurve said... Best Blogger Tips

bambamnya dia..org dulu2 kata baby sementara nk lepas pantang memg gitu..

SyamilaMohd said... Best Blogger Tips

Alahai si Bambam Afia...cian ibu...

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

saja je tu, Afia tak nak bagi Ibu tido.. cabaran kan?.. itu lah namanya pengorbanan seorg Ibu..:)

mama ila said... Best Blogger Tips

berjaga malam yer..ajak main

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Biasalah tu ;) ujian kesabaran.

Nora Karim said... Best Blogger Tips

benda2 macam ni kejap je PK... nanti dia dah besar mesti kita rindu masa dia tak moh tidur, terkebil2 buat muka comei tu...hehehe

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

sekali sekala berjaga takpelah afia... nanti kalau ibu dah start keje jadi mata panda pulak ibu nanti.

comellah afia dah bercd...

husna zahidi said... Best Blogger Tips

saat itu yg paling mencabar..bila mana waktu tidur dya berjaga, pastinya kita turut berjaga..

pengorbanan is so priceless..;)