Pixajoy

Monday, June 17, 2013

Home » Postnatal Checkup

Postnatal Checkup



Siang tadi pegi RSAT buat postnatal checkup. Macam biasa kena kencing, timbang, check bp dan hb. Hampir dua minggu tak timbang since checkup Afia sebulan hari tu, rasa kecewa berat turun 2kg je. Nurse tegur nampak kurus, berat pun turun banyak. Turun banyak la sebab naiknya pun banyak.hakhak..Masih ada 8kg lagi lemak degil yang perlu dihapuskan. Mampu ka?

Pastu benda yang paling important nurse tanya nak makan ubat ke tak untuk perancangan keluarga. Gila tak nak.muahaha..Dapat sepapan dulu Noriday. Nanti kalau dah sesuai boleh ambik sekali banyak. Dah kena start makan malam ni. Harapnya aku tabah la menelan ubat setiap hari tanpa henti dalam kondisi aku ni yang gila pelupa.

Ini saya punya...:)

Dua minggu lagi kena minum air gula. Serabut dah kena bertapa kat RSAT dua jam tak boleh balik. Wajib agkut si bambam Afia la jawabnya. Harap beliau behave.




10 comments:

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Buat alarm. Saya buat alarm dulu. Mmg x lupa!

izan mama mia said... Best Blogger Tips

argggghh akak tak suka pil perancang buat berat naik mendadak... baik rancang semulajadi..ehe

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Setuju... Fiza pun :)

Umie Artoqiemie said... Best Blogger Tips

8kg je lagi tu. boleh2!

Nora Karim said... Best Blogger Tips

boleh turun byk lagi tu... hehe chaiyok...!

saya tak pernah ambil pil perancang...

dah bersalin pun still kena minum air gula? alahai... kesiannya...

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

yakin boleh muni... boleh aje singkirkan 8kg tu. chaiyok2!

samalah dgn k.izan, asyik lupa je kalau bab2 makan ubat/pil ni. sbb tu skrg dah malas nak amik dah. lagipun berat badan pun macam dipam2.

Masya said... Best Blogger Tips

dah period baru blh mknkan.. pil perancang tu.. ke.. lps habis pantang terus kene mkn eh² confius tetiba hahahaha ....

Noe said... Best Blogger Tips

8kg x byk tu...fighting... :)..noe x pernah ambil pil perancang...semua rancang cara sendiri...

husna zahidi said... Best Blogger Tips

another 8kg?? well nothing impossible kak murni..fighting!! hehe..

dok umah sewa ni pon dah jrg menyumbat..mohon turun dgn kadar berpatutan..;)

Nastyna said... Best Blogger Tips

Lepas pantang mmg kena terus ambik ek ubat ni... (maaf soalan borobodur hihih macam tak pernah kawen jer saya ni). Bukan apa, saya dulu doktor tak pernah offer, so tak pernah tau.