Pixajoy

Saturday, November 30, 2013

Home » Apa Jadi Dengan Kuku Afia?

Apa Jadi Dengan Kuku Afia?



Masa ambik Afia aku tak perasan lagi. Dah sampai rumah, 

Amboi-amboi merahnya MakNgah 
Dua setengah kuku je dapat berinai.
Aku agak Afia dah start melalak kot tu yang tak sempat habis


Pengasuh baru ni ramai anak yang semuanya dah besar. Paling bongsu kembar darjah 4. Kalau hantar Afia, berebut kakak-kakak nak dukung. Kata pengasuh, kalau kakak-kakak pakai tudung jangan tak ambik, dia mesti nangis. Dah pandai dah nak ikut orang pegi jalan. Kes kuku ni tak tau nak marah ke nak gelak. Mak depa pun mesti tak tau apa.








18 comments:

Acik Erna said... Best Blogger Tips

assalam PK..acik pun pernah inaikan cucu anak sedara..tak sempat habis juga..dia dah terjaga dari tidur..

Masya said... Best Blogger Tips

Cuti sekolah ni lg meriahlah rumah pengasuh tu menjaga afia

nurbijen said... Best Blogger Tips

Dah dapat dua jari tu pun, dah kira bagus rasanya... merah2 pulak tu :)
Seronok Afia dapat kasih syg ramai kakak2 :)

NzA said... Best Blogger Tips

Mesti kat sana afia jd buah hati pengarang jntung. Msg2 berebut nk gomol2 dia tu.

umi alya said... Best Blogger Tips

fuh dasat dikerjakan dek kakak2nya

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Hehehe... pandai depa pakaikan Afia inai...comel! tu yg kakak2 tu berebut nak dukung..hehe

Nastyna said... Best Blogger Tips

hahhaa tahan jugak dia sempat dapat dua setengah kuku, errmmm I dulu kalau ke rumah my fren yg ada anak yg rajin nak jaga budak ni, I seriau sikit, masa tu i pun sangat terlampau over protective hehe.

Nurfaezah Abdullah said... Best Blogger Tips

fae dah lama x pakai inai hehe

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Amboi kecil2 dah berinai ye afia.. haa.. dia yg paling kecil n comel kat situ.. semua orang geram la tu..

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Biasalah Muni... Budak2 suka baby. Haha... Sian kuku Afia. Kecik2 dah berinai. Hehe...

adrianna syaz said... Best Blogger Tips

Comey2 jari afia pkai inai ^_^

Amanda Suria said... Best Blogger Tips

amboiii...kecik2 dah pakai inai ni...

Puan Mell said... Best Blogger Tips

amboih.. afia berinai gitu..

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

cute jer...

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Amboi, amboi, amboi...belum apa-apa lagi dah diinaikan siap-siap. Nasib baik tak abis kaki tangan diinaikan. Mesti mereka tu suka sangat tengok kecomelan Afia, tu yang mcm2 benda mereka nak buat kat si bambam ni.

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Seronok le Afia dapat ramai kakak angkat. Sure kena dukung memanjangkan PK...hehe

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Seronoknya Afia punya ramai kakak..
Comel jugak kuku Afia tu..hihi..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

alisha smpai skrg minat pakai inai... tp sy sndiri pun mmg suka pakai inai :)