Pixajoy

Monday, November 04, 2013

Home » Checkup Afia 6 Bulan

Checkup Afia 6 Bulan



Alhamdulillah ibu dah berjaya susukan Afia secara eksklusif selama 6 bulan. Tadi pergi checkup dekat RSAT berdua je dengan si bambam. So far berat, tinggi, BMI semua mengikut standart. Ikut perkembangan umur, Afia dah boleh mengenggam dan boleh mencari bunyi dari arah mana. 

Berat : 7.82 kg
Panjang : 66 cm
BMI : 17.9
Lilitan Kepala, Dada : 44 cm, 44 cm

Macam biasa masa ibu tengah pegang kaki Afia, kuat betul dia meronta. Si bambam dah boleh agak misi nak cucuk dia la tu. Kena cucuk comfirm menangis, pastu bila pujuk-pujuk senyap. Balik dari rumah pengasuh memang Afia tak tidur lagi so dia memang mengantuk sangat. Masuk kereta terus terlelap. 



Pertama kali tengok Afia tidur dalam car seat dia. Alolo kesiannya, muka ada masam, sakit plus mengantuk!






10 comments:

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Ha...comelnya gaya afia tidur ni.. masam sikit je...seronoknya dgr cerita kawan2 yg menyusukan anak secara ekslusif.. bertuah afia ni..

LadyBird said... Best Blogger Tips

sakit2pun still comel kak.. :D

MulutPayau said... Best Blogger Tips

kesiannya Afia..sakit kena cucuk ya....
Comel jer dia tidur...

Maria Firdz said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah.. membesar dgn siht dan baik... cepat je masa berlalu...

umi alya said... Best Blogger Tips

geramnya tengok kecomelan afia

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

comel jer Afia tidur..

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Penat sangat tu sampai terlena....hehe
Syukur le kalau semua ikut standard tumbesaran kan PL

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Alahai tidur ngan muka masam pun tetap comel si Afia ni. Cianlah baby ni kena cucuk alahai...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

comel je gaya afia ni tido..

Masya said... Best Blogger Tips

bulu mata dia dah makin lebat.. lahai ciannya peha bambam kene cucuk yer...