Pixajoy

Friday, November 29, 2013

Home » Aktiviti Cuti Sekolah Aiman

Aktiviti Cuti Sekolah Aiman



Aiman kena hukum tak boleh main game selama setahun sebab dia dah jahanamkan tab Pak Ndak dia. Baru ni dia keluarkan CD game dok belek-belek. Situasi ini telah mengundang cair hati en suami. 

"Kesian Aiman nak main game, kalau tak,takkan dia bawak keluaq CD. Dia nak main game, bagi la dia main..." Hukuman valid selama lebih kurang sebulan saja. Abah Aiman memang mudah kalah. Ibu jugak berhati kental.haha..

Selain daripada tengok TV, main game, main kat playground, marah-marah sayang adik Fia, baca buku dan Iqra setelah dipaksa, Aiman rupanya ada minat baru. Nak tahu apa dia? Lets check it out this goyang-goyang picture!




Abaikan baju dan rumah yang selekeh tak ingat. Konon nak bina badan macam sazali. Dumbell abah jadi benda main. Besi yang 2.5 kg tu dia boleh angkat dua-dua belah tangan. Tapi takde la angkat tinggi. Yang ni takde besi boleh la tunjuk hebat. Ni pun sekejap dah semput.



Ini satu lagi aktiviti peberet, MAKAN! Baru nak tengok dia slim sikit, naik balik badannya. Cuti sekolah, makan mana boleh cuti. Bulan ni je tiga kali aku buat Donut Lembut. Yang ni paling perfect. Lembut gila baq hang! Kenapa takde rupa donut? Aiman kata dia mimpi makan donut yang ada lubang tu keras. Dia yang request donut tanpa lubang, ibu ikutkan aje.hakhak..




16 comments:

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Wah!siap angkat berat lagi... Hebat tu blh bawak besi 2.5kg 2 blh tgn :)

Chot said... Best Blogger Tips

pehh..lepas ni cnfrm dia ajak bergusti pulak..
kak,mlm tdi sy mimpi mkn donut empat segi apa tndanya? ehehe

adrianna syaz said... Best Blogger Tips

Wah..cayalah aiman..kuat ni.hehe..

Akk..boleh bagi alamat akk nnti x?bg kut msg/wechat/watapp kat no sya eh akk..kat entry yg depan skali ada no sya.adiah aritu sya x bg lg ni..:)

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Wahhhh... dumbbell... macam Adam. Hari2 angkat. Tapi, Adam punya ringan je. Dulu pakai 0.5kg... la ni, up sikiy 1.5kg

Kalau lebih berat, takut ngan adam sekali terbang. MA kesian tgk body adam, kurus kering sangat. Sekarang memang dh naik, tapi masih kurus lagi.

Kat rumah ni, donut bulat, MA dan adam je makan. Untuk papa, kena buat bentuk traditional jugak. Takde feel katanya kalo makan bentuk lain. Huhuhu. Padahal, sama aje rasanya.

NzA said... Best Blogger Tips

Caiyok aiman....ni ada harapan jd malik noor..yeah....
Xpelah pk, bagilah ruang utk aiman nk santai2. Bila dh mula sk mesti aiman slim sebab penat. Ye dak aiman?.
Wah gebuznya donut. Lama dh xmkn donut home made...

anamizu said... Best Blogger Tips

wahwah aiman main dumbell dah skang hehe.. pasni leh jd taff lwn abah dia hehe

umi alya said... Best Blogger Tips

Untung Aiman dapat ibu rajin masak

Masya said... Best Blogger Tips

Hohohoho gerunnya..

Kami pindah blk kg thn dpn tu yg pindahkan amir tadika, lgpun mcm kesian sgt kat dia pagi2 ikut sy sekali pg kerja ... Mohon pra sekolah x dpt.. Tu yg harap tadika dpt.. Dia x bg kate putus pun lg.. Harap dptlahh.. Senang sikit nnt thn 1 amir dah kenal kwn2 same sekolah... Sekolah tadika skrg nnt xde kwn same mase darjah 1

nurbijen said... Best Blogger Tips

perggh, berkatak katak la body ada Aiman lepas ni...
huhuhu, lamanya denda tak boleh main game setahun... tak sangka abah cepat cair dgn rayuan Aiman :)

Amanda Suria said... Best Blogger Tips

sama macam Dania....memang badan naik time cuti sekolah...makan jer kerjanya

Puan Mell said... Best Blogger Tips

baguss aiman dpt hobi sehat. tp makan tetap makan. haha

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

donut cam ni best jugak hihihi

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Ibu pun satu, Aiman dah mimpi2 nak slimkan badan, ibu pulak sibuk main masak-masak. Takpalah Aiman... lepas angkat berat memang selalu mimpi makan...nasib baik ada ibu yang prihatin!

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Ayah memang selalu gitu PK....
Wah keluar otot le Aiman lepas ni....Rasanya tak salah kot kalau dia nak main game sebab dia pun rajin belajar....cuma kena pantau le...

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Wah..Aiman dah pndai angkat berat ya....
Anak akak cuti sekolah ni, asyik main game jer..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

wah, bukan main lg aiman xcercise//... mkn byk apA KISAH KAN AIMAN... ADA DUMBELL.. HIHII