Pixajoy

Thursday, March 31, 2011

Home » Sehari Bersama Aku

Sehari Bersama Aku

Salam Bahagia..


Ternanti tak entri dari aku?(budget best). Hari nie keja opis hour so tak sempat nak blogwalking korang semua..Ada tak yang tertanya kemana aku menghilang? (budget best lagi). Ok fine..memang takde..


Bagi aku, aku tak suka sekadar singgah blog korang tanpa fokus. Rasa macam sangat tak menghargai tulisan korang yang bersusah payah update entri. So hari nie kerja siang, aku akan concentrate buat kerja..Membaca tanpa tumpuan sangat tak memberi kepuasan. Tak tau la korang camna..Mungkin sekadar jerit kat shoutbox aku pastu terus blah..Baik korang mengaku..hoho


Hari nie disebabkan konsentrasi kerja yang berlebihan juga (poyo) aku terlupa jemput Aiman dari sekolah. Sedar2 dah pukul 11.40. Kelam kabut merempit, kesian si chubby tu tunggu lama..


Balik rehat tengahari masak pulak. Rajin kan aku? Untuk lunch memang selalunya aku akan masak walaupun aku kerja..Rumah dekat dengan opis, kalau tak masak pun aku akan balik untuk tido bagai setengah jam menghilangkan penat. Orang dah biasa kerja shift memang mengada-ngada. Penatnya kerja opis hour agak berlebihan walaupun dalam seminggu cuma sekali..


Petang tadi start 2.30, ada ceramah pemakanan anjuran BAKAT. Ada sapa2 tak tau BAKAT tu apa? kalau tak tau korang memang pendek umo..kehkeh..Masa penceramah tu sampai aku duduk dekat pintu masuk. Encik tu terus tengok muka aku pastu tanya "awak nie pernah dengar ceramah saya?" terkejut beruk aku..Tapi aku comel la sikit dari beruk, aku pun dengan muka terpinga-pinga terus jawab, "ehh tak..dia nie pernah..", sambil memegang bahu opismate aku Ana..Apahal pulak encik nie, tau la muka aku bersepah pun..


Sebelum nie encik tu memang pernah datang sini bagi ceramah. Aku tak ikut pun tapi dalam hati terdetik jugak yang aku pernah jumpa encik tadi..Berkali-kali aku kata kat Ana yang muka encik tu sangat familiar, macam aku kenal..Pastu semua masuk ke dalam dewan sebab ceramah dah nak mula..Aku nama jer dah 5tahun berkhidmat, tapi nie la first time aku jejak dewan ilmiah. Dasar malas bersosial!


Sebaik saja penceramah tu memperkenalkan diri, impuls tiba-tiba sampai ke pala otak aku mengatakan yang encik tu rupa-rupanya pakar permakanan Aiman. Last December first time Aiman appointment dengan dia kat klinik sebab berat badan berlebihan. This June ada lagi appointment susulan. Patut la beliau beria2 tanya macam kenal aku.hehe..Encik tu pun sama pelupa..Aku tadi tu bukannya lupa tapi tak ingat (lamanya tak dengar lagu Sapura)..Almaklum banyak makan kepala ikan bilis..

Banyak dapat belajar dari ceramah tadi pasal pemakanan yang sihat. Salah satunya kepala dan taik ikan bilis tu rupanya kolestrol tinggi.. Selama nie dok melantak malas nak kopek. Terisi aktiviti petang tadi dengan sedikit ilmu sebab memang malas pun nak naik opis..


Nanti malam aku jalan2 hirup udara segar kt blog korang ok..Bye..


* Buat Fiza dan Mummydanny, Takdenya Aiman nak dapat adk. Woo..gosipkan kite ekk...ketuk ketampi skang!!hehe 





11 comments:

mommylavender said... Best Blogger Tips

salam petang muni~ooOO ingat kan pening2 langau lagi tadi..he2 mommy nak suruh jer jumpa doktor..

Miss Tira said... Best Blogger Tips

Lepas ni habislah Aiman. Dietnya akan diubah. Semua makanan rebus je bagi dekat dia. Sayur rebus, ayam rebus, ikan rebus. Hahaha..

kakyong said... Best Blogger Tips

kakyong malam ni baru ade masa.. siang tadi server hosting down, jd blog pun tak leh nak masuk... huhuu

tak suka kepala ikan bilis.. taik ikan bilis tu memang wajib la dibuang..

kay_are said... Best Blogger Tips

memang bese datang tinggal shoutbox je kat sini =P hee.. cane leh lupe tu.. ish ish.. namapak sangat akak dah "muda" jangan marah ye akak, usik2 je ni

Atiey said... Best Blogger Tips

haha ala ngumpat belakang jer..manalah tahukan masin mulut kitorang nie..hehe...tulah diorang ni dtg nak tulis kat cbox jer..kita yang taip satu2 ni tak penat ker????nak update n3 cam wartawan surat khabar..huhu tapi korang tak der pun nak komen bagai...(perli tuk diri sendiri jugak ni)apepun hidup kutu...!!! bgus jugak wat n3 perli2 camni..barulah kitorang sedar..hahahaha

Atiey said... Best Blogger Tips

ups napelah nak masuk blog bee tu susah nau yer...ade poblem ker??cik bee tu kalau kita tak gi umah dia takder nyer dtg umah kita yerk!!! ish2...bz benau...hehehe...ade ker bee kesah..haaa sory lari dr tajuk plak..kekeke

Nur Farah Hani said... Best Blogger Tips

ahahaha.. conclusionnya pasnih makan ikan bilis buang kepala dulu.. (T_T)

chii said... Best Blogger Tips

puan kutu..da bp ramai kan sebut pasal aiman nk adik..mungkin x lama da tu kot..:p

ishk..kalo chii kena sergah mcm tu pun..sure terkejut gak.ape je arr dia.nasib baik tade sakit jantung..tp kalo kena pun..ingt lagi kan ngan cara2 yg pernah chii kongsikan sblm ni :p

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Hehehehehe.... Gara-Gara 1 hari menghilang, dah ada gosip yer... Hehehe. Sian Muni. Tapi padahal sibuk memanjang. Yup! Saya pun ada terbaca mengenai kepala ikan bilis yang banyak kolestrol. Ya... Lepas ni kenalah buang yer.

puanbee said... Best Blogger Tips

ekeke jarang ah makan ikan bilis..erm aiman kena jumpa pakar dah ker..alolo sian aiman tu , nk wat cam mana mak nye rajin masak kan keh keh keh ..wooo ingat aimana dapat adik jugak heee

wanbu said... Best Blogger Tips

mak ai... tajuk dia jer dah macam "budget best" mcm artis plak kan hehe..

best ape keje opis hour, tak biasa lagi kot..