Pixajoy

Thursday, March 24, 2011

Home » Gegar!!! Game Sudah Berakhir

Gegar!!! Game Sudah Berakhir





"Nak buat game bukan mudah ! Sbb dari dulu hingga sekarang , bila kata ada game , contest , giveaway segalanya ada hadiah .. tapi ngan BEN ASHAARI , jarang sangat ada hadiah ..."


Aku bukan la nak marah pagi pagi ni cuma nak bawak diri aku dan korang berfikir pagi pagi tujuan berblog ni .. Ramai dok pk ingat duit duit duit.. nuffnang nuffnang nuffnang... sedangkan banyak lagi faedah dia .."


Assalamualaikum..


Memetik kata2 en ben, aku setuju sekali kerana keseronakan dan ukhwah sesama blogger itu lebih penting..


Kelam kabut sungguh malam tadi join game En. Ben. Nak tubuhkan kumpulan di alam maya bukan senang, komunikasi jadi haru biru..namun begitu kami dapat jugak atasi dengan tertubuhnya geng kita serumpun. Mintak maaf pada sesiapa yang terasa kalau tak dapat masuk group kiteorng..Aku pilih berdasarkan siapa yang cepat bagi feedback..Korang pun dah jumpa group yang sempoi2 kan? Aku tak nak cerita banyak2..korang bley terjah Entri Fizalinolie


Yang kelakarnya awak perasan tak fiza? masa angkat call awak, saya kata selamat pagi, Kd Sultan Ismail, boleh saya bantu? Ekceli saya keja malam tadi, tu yang sanggup mintak no phone korang semua. Tapi korang lambat bagi feedback, saya buat keputusan sendiri harap korang tak kesahlah fizalinolie, solomolo, senyumsoya dan hanieqha ekk..Nak bincang tak tau cara dah..


Aku join game nie suka2 tak tau pulak mencabar..Tenggelam timbul geng group aku, tak tau aku dieorang ikut ke tak apa yang aku cuba sampaikan, benda tak nampak..susah jugaklah..Nasib baik kat opis pakai streamyx, kalau tak, beruk aku sakit..Malam tadi pun line takde langsung. Kira rezeki aku dapat kenal dengan geng serumpun. Tidur pun sampai termimpi-mimpi game.


Oh yer Fiza, tak perlu panggil saya puan, panggil muni jer..klu nak panggil kutu pun boleh..Janggal rasanya. Tak mesra puan2 bagai..Terasa diriku berpangkat besar!haha..(untuk semua blogger lain juga)


Complete jer tugasan yang diberi, niat hati nak tido..tetiba si ezan jerit kat shoutbox suruh check e-mail, Header + watermark dah siap..Aku menang GA Ezan sebenarnya..Sengaja tak nak bagitau korang semua sebab nak buat suprise! Cantik tak header baru? Kalau korang kata tak lawa pun, benda free aku suka jer..Tq yer ezan..


Ok chiaow dulu,nak ambil aiman sekolah, pastu nak pegi RSAT ambil ubat, dah berapa hari dah selsema dan batuk si chubby tu..Bye..



31 comments:

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Perasan muni kata selamat pagi, Kd Sultan Ismail, boleh saya bantu?... Tapi dok kalut... Tak pikiq dah. Tapi bila dah settle. Gelak sorang2 kat bilik. Nasib baik hubby jauh, kang naya tak tido lagi... Hehehe. Thanks dear... Semoga persahabatan ini berkekalan... Amin :)

mykhalis said... Best Blogger Tips

wahhh.. banyak jugak cabaran game malam tadi ek..

Meja belajar untuk dapatkan 10A

Atiey said... Best Blogger Tips

mummy pun pelik walau ben buat segmen pepun ramai yang terjahkan agak orgnyer ensem tu sebab ramai...tapi tulah korang penat2 wat segmen sahut cabaran,,tapi takder hadiah hohohoho..mummy bukan fanatik ben or anti ben just bg komen n mummy sokong cik ben...hehe lari dri tajuk ke ni muni..

Atiey said... Best Blogger Tips

hehhe bukan per coz jeles tak ajak kita huhu..sedih nie..kita nak tawan jugak..hoho

mommylavender said... Best Blogger Tips

tahniah dengan group baru tu...betul tu mommy berbloging bukan kerana duit...`aku menulis bukan kerana nama`....belagu la pulak

Wan Hafisah Collection's said... Best Blogger Tips

Rajin masuk contest sure la ada menang! suka nya!!

hehehe..

ok muni..tak perlu pgil puan kutu sma mcm tajuk ini cerita PUAN KUTU.
hehhe

http://akusertajiwabisnesku.blogspot.com/2011/03/bisa.html

Hanieqha said... Best Blogger Tips

GAME ANTARA BLOGGER 2 : GEGAR !!!

amacam?? nk sambung lgi??
hehehe

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Fizalinolie

ok jugak..nie en suami smp merajuk, apalah yg dok ngadap pc smp tak hirau dia.hihi..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mykhalis

yup kahlis..mengigil tgn tekan mouse.hehe..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Atiey

emm org dh popular,buat apapun org suka kan..tu la klu ada hadiah lg best.keke nk jugak..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Atiey

len kali bley join lg..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mommylavender

tq mommy..ilang sudah segala kekalutan.hihi..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Wan Hafisah Collection's

rajin sgt tu takla..dh kena tag br msuk,tprezekilah..stakat nie br 5 contest yg diumumkan Alhamdulillah 3 menang!

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Hanieqha

bolehjer! ada berani???hehe..

Hanieqha said... Best Blogger Tips

hahahah.. jom2.. yg laen setuju ke??

ade geng laen name serumpun jugak kan..

SERUMPUN SATU MALAYSIA

hahahahhahahaaahah

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Hanieqha

itulah br tgok td..serumpun 1 malaysia..haha..

solo molo said... Best Blogger Tips

bole join lg ker ???

bunga said... Best Blogger Tips

dah tamat ke..haha

fyna said... Best Blogger Tips

hehehe..tgk kt SB pown mmg kelam kabut..
sume gara-gara virus abg ben...tp besh sebab bley keep in touch ngn belogger laen kan?

SyedGraphiX said... Best Blogger Tips

x reti nak men game ni! hahaha

puanbee said... Best Blogger Tips

haa bee tk online mlm td terlepas lah sakit gigi lah kutu rasa malas nk blogging ..huksss

kutu apa kata adjust saiz tu bagi sama besar dgn layout ..cantik dah header tu.....

chii said... Best Blogger Tips

chii suka ngan cara en ben..ngan cara mcm tu kita akan dpt kenal org baru kan..kalo sumer harap nk dpt hadiah je..mmg kejap ar..tp ngan cara yg berbntuk game ni..chii pasti..ikatan yg terjalin insya Allah berkekalan :)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@solo molo

Dh tamat dh 1130 pg la..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@bunga

yup bunga..mlm td dh tamat pun..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@fyna

yup..gigil2 taip entri wlaupun bpa patah pkataan jer!haha..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@SyedGraphiX

tak reti ke malas?hehe

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@puanbee

ajar bee cmna nk buat, coz tak reti..dh cuba tp gagal.haha..

puanbee said... Best Blogger Tips

kutu save dulu gambo tu dalam lappy pastu adjust saiz header ikut layout kutu nih , bee agak layout kutu dalam 1000 px kan ? kutu adjust lah 1000 px utk width dan height dia boleh gak nak adjust 200 ke 300 ke jgn lebar sgt hehee

kutu guna cara apa masukkan header nih erk ? adjust html ke upload jer kat widget ? kalau adjust html lepas upload di picasa tu tengok html nya adjust lagi d s letak kan s1000..kalau guna widget tu just upload je...

mlm ni bee rasa malas nk online sakit gigi huksss...

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@chii

insyaallah berkekalan klu keep in touch

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@puanbee

jap lg buat.nk p tgok aiman wat homework dulu pastu nk msk,lapo pulak budak nie..hehe tq tau.klu tak jadik sok tnya lg..:)

kay_are said... Best Blogger Tips

x sempat pun nak join game ni.. bile time keje kul 11 dah kne off blogging T_T