Pixajoy

Thursday, March 10, 2011

Home » Lambat..

Lambat..

Aku bangun dengan tiba2..byk pulak mimpi merapu malam tadi..Terus marah en suami yang sedang meneran dalam bilik termenung,

Aku : Aiman tak p sekolah lagi nie..tengok jam!!!

En. suami : ha...awat?

Aku : Dah pukui 8 dah nie, aiman tak p sekolah lagi!!

En suami : Mana Aiman???

Pura2 terpinga2 ke hapa laki aku nie, bikin panas betul.......

Aku : Tu kat depan..
Aku : Aiman!!!!!!!!! mandi cepat!!! Dah lambat nie!!!!! (brapa byk tanda seruan daa..,nada aku time tu toksah dok tanya.mare la sgt...)

Aiman duduk kat sofa ruang tamu tak bergerak-gerak seakan sudah lali dengan maki hamun aku yang tak seberapa..Kalau abah dia yang bagi arahan, for sure time tu jugak aiman terus ke bilik air. Takut punya pasal... Dengan muncungnya yg sepanjang piglet, muka yg kelat n tak terserlah langsung kecomelan, kaki aiman terpaksa jugak melangkah malas tanpa tangguh..Kalaulah..tapi abahnya langsung buat bodoh!

Aiman : Aiman nak tengok tv dulu..

Aku : Ang tak payah nak mengada..Dah lambat dah nie!!jom mandi...(keluaq teruih semua loghat utara..)

En suami : Ala cikgu Ani tak marah punya!igtkan dah hantaq aiman p sekolah dah..

Hasilnya hari nie aiman pegi sekolah pukul 8.30pagi..Ekceli aku dah set jam..camna ntah bley tak sedar..dah bangun dah tu, ada hati nak sambung tido lagi kat sofa, padan muka!!

En suami balik keja dah tengah malam, aku pulak niat hati nak tidokan anak, ngan aku2 sekali tido. Lepas tu bangun semula tengah2 malam..online sekejap sementara tunggu en suami balik kerja..

En suami balik jer mesti sembang2..gosip2, manja2 dulu (sila geli) baru la tido kan..En suami kadang2 pas subuh baru nak lelap mata. Tugas menghantar anak memang hari2 dah jadik tanggungjawab aku. Balik dari antar aiman sekolah pun beliau still membuta lg..

Nasib baik la aiman tadika, kalau sekolah betul aku mesti kata " Aiman, hari nie cuti...........Boleh tgok tv..."


Moral of d stories : Kalau dah bangun tu, jgn tido balik, syaitan memang suka lekakan kita terus sampai kita tak solat subuh...


15 comments:

Woofer Storm said... Best Blogger Tips

maki hamun?heeeh sbr sis,jgn maki2 k,sy otw nak buat tag tu,thank tau^^len kali buat lagi..hehee

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

haha maki hamun just nk sedapkan ayat jer...sabo la nie.hehe..

Mamaleesya said... Best Blogger Tips

hehe penah gak mangun lambat...kelam kabut mandi

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

sy td tak mandi,bg ank jer mandi,tros anta skolah.hehe..

bee said... Best Blogger Tips

haaaa lain kali borak2 maja tu pendek2 sikit keh keh....alaa bee pun selalu dulu2 lah masa kakak tadika skrg sekolah sharp time , tak nk bg dia biasa ponteng sekolah nk bg dia jd pelajar cth konon2 heee :)

Miss Tira said... Best Blogger Tips

Guna spray air.. Agak-agak anak liat nak bangun spray muka dia. Hahaha~

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

bee n tira: ank bkn liat bgun,tp ibunya yg tak jg..sedar2 dh pukul 8.haha..

Dda Ly said... Best Blogger Tips

hehehe nasib baikk aiman baru tadika..:)

meh ke rumah..
~kekasih hati chinta jiwa~
keep in touch ye..♥♥♥

kakchik@ella said... Best Blogger Tips

terbabas? owh .. dah 2 kali dah saya. sampai ponteng sekolah si Aiman. Eh .. anak saya Aiman gak. tapi dah 15 tahun. hihi

Adinda Amy Sensei said... Best Blogger Tips

aiman takkkk kisah...hehe

cikpuanteddy said... Best Blogger Tips

dasat hang..nak aku tambah ke kes bangun lambat kat blog aku...hahaaaa

kay_are said... Best Blogger Tips

nasib bangun gak kan

mommylavender said... Best Blogger Tips

tapi bab smbung tido tu la jadi habit.....hee

sicomot-comel said... Best Blogger Tips

keh3..
cian aiman..hehe

PK ni nak kena piat tinge neyh sbb tido balik..hahaha

cik Ladies said... Best Blogger Tips

heh.. tak leyh bla gambar tu =P