Pixajoy

Wednesday, March 23, 2011

Home » Giveaway Special dari ar-rifke.com!! Khas Buat Anda, Ya Anda yang Sedang Membaca Entri Ini!!

Giveaway Special dari ar-rifke.com!! Khas Buat Anda, Ya Anda yang Sedang Membaca Entri Ini!!



Wah pada saat-saat akhir, tiba-tiba rasa nak join Giveaway Special dari ar-rifke. Macam meriah jer tengok blogger lain join. Aku pun nak jugaklah..Sebelum memulakan bicara, izinkan aku copy paste syarat-syarat GA dulu mengikut arahan ar-rifke!


Cara menyertai Giveaway Special dari ar-rifke:
1. Buat 1 entri bertajuk “Giveaway Special dari ar-rifke.com!! Khas Buat Anda, Ya Anda yang Sedang Membaca Entri Ini!!” dan linkkan kepada entri ini.
2. Entri itu adalah bebas. Tetapi pastikan ada kaitan dengan:
3. Panjang entri adalah bebas! Pendek pun tak apa.
4. Pemenang akan ditentukan secara cabutan bertuah.
5. Tinggalkan link post anda di bahagian komen.
6. Tarikh mula giveaway ini ialah 13hb mac  dan tamat pada 24hb mac! Sertai sekarang!!
Tambahan: Setiap penyertaan akan diberikan backlinks!! So, apa tunggu lagi? Cuba check blog ar-rifke.com ini PR berapa dan pasti anda mahukan backlinks dari blog ini juga. 

Bila bercerita pasal percutian, rasanya banyak jugak tempat kat Malaysia nie aku dah jejak, cuma belum sampai ke Sabah dan Sarawak jer..Nak cerita banyak pun tak guna, nanti merepek sampai petang pun tak sudah. Pilih satu jer la..My latest holiday adalah kat Pulau Langkawi..
Percutian nie mempunyai misi utama iaitu mengikuti rombongan pengantin, sebabnya adik ipar aku kahwin dengan orang sana. Kiranya percutian sambil menyelam minum air. Pergi pada November tahun lepas dan yang paling best tempat tinggal, kenderaan dan makan pun disediakan oleh pihak pengantin. Pastu tambang feri pun pak mertua aku bayar. Kalau benda free best ja.kehkeh..
Tak banyak tempat yang dapat kami pergi sebab masa terhad. Walaupun bukan kali pertama aku sampai ke negeri Lagenda Mahsuri, tapi ini pengalaman pertama aku naik cable car. Kelakar gila bila tengok kaum lelaki yang kononnya macho dan berani tetapi sebenarnya takut dengan ketinggian. Walaupun cuba cover, tapi muka jelas nampak cuak..Terutama sekali pakngah, mengucap dan istighfar tak henti-henti. Gelihati aku tengok..
Posing sebelum naik cable car..
Berpeluh-peluh en suami cover takut, aiman tak tau pasal apa muka monyok camtu n ku seperti biasa maintain senyum dalam apa pun keadaan..hihi
Bergambar kenangan di Makam Mahsuri


Mula-mula ingat nak bergambar kat Dataran Helang, tapi kerana penat kami pulang ke homestay pastu membuta. Kesian jugak famili Pakngah dari Johor tak dapat begambar dengan en. helang. Takpe..lain kali kita pergi lagi ok..Esoknya pergi kenduri..

 Makanan yang sedap..Terima kasih org Langkawi..
Melantak sampai senak!

 Nie la pengantinnya..Yg perempuan tu adik ipar aku..

Lepas kenduri kami terus bertolak balik..Alhamdulillah walaupun ini percutian yang singkat dan tak best macam Percutian Paling Mewah Aried: RM 40,000 3 hari 2 malam!! seronok tengok famili Pak Ngah teruja kerana pertama kali jejak Langkawi..Itu hadiah untuk mereka kerana dah membanting tulang buat kerja masa kenduri adik dekat Alor Setar hari tu..

14 comments:

chii said... Best Blogger Tips

gud luck..yeah...da nak akhir2..ramai yg join..ehehe...

ramai tul g langkawi..jeles tul..tempat yg leh borong coklat ngn hrga yg murah2 :D

AYuNG said... Best Blogger Tips

wow...langkawi..hehe, ayung dulu p musim ujan, xdapat nai cable car...huhu...

gud luck! :D

wanbu said... Best Blogger Tips

dah join nampaknya...

bagus2 cayalah

mommylavender said... Best Blogger Tips

cantik pengantin tu.....

puanbee said... Best Blogger Tips

aiman tengah fokos tu hahaa...cute jer family kutu , kutu je nampak cerah...best lah kalau bee kalah dgn anak2..hikss

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@chii

ramaila..rmbongan pngantin..da lg yg tak msok pic tau.hehe..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@AYuNG
tq.nie pun 1st time naik.dulu pegi tak smpt..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@wanbu
tgok wanbu, tu yg semangat.hehe..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mommylavender

dh namanya pngantin,kena mekap cntik la.hehe..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@puanbee

dh aiman nk ikut baka abah dia,nk wat cmna.hehe..atok en suami mmg india mari.keke...

Rina AVAIL a.k.a cik betty said... Best Blogger Tips

wah bestnya bercuti²an..tp sempat ke i nak join..esok dah tutup..

Miss Tira said... Best Blogger Tips

Garangnya muka Aiman. Serius habis. Hahaha. Kenapakah?

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Rina AVAIL a.k.a cik betty

sempat lagi klu nak..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Miss Tira

ntah tak smpt sedia kot...