Pixajoy

Monday, March 21, 2011

Home » Anggunnya Wanita Berhijab Contest

Anggunnya Wanita Berhijab Contest




Join contest setelah ditag oleh  Cik Betty


Kenapa Bertudung?

Dulu aku bertudung sebab tengok orang pakai, aku pun pakailah..Kecik lagi mana tau dosa pahala, bukanlah nak kisah sangat..Bila baligh aku sedar aku pakai tudung sebab nak tutup aurat dan sampai sekarang Alhamdulillah aku pakai tudung kerana menunaikan tuntutan agama. Amin.. 



Sejarah pembabitan dalam bertudung


Aku tak ingat la bila aku mula pakai tudung. Sebab kecik2 dulu kejap pakai kejap tidak. Yang aku tau, aku start pakai tudung pergi sekolah masa darjah empat. Pastu sampai la sekarang walaupun dah tak sekolah aku tetap pakai tudung.kihkih..


Dulu mana ada fesyen tudung yang pelbagai seperti sekarang, semua orang pakai tudung bawal. Aku pun pakai tudung tu ja..Skang semua orang pakai tudung yang ada awning tu,shawlah..aku pun pakai jugak..Tapi feberet aku adalah tudung syria sebab mudah, ringkas n tak perlu iron (malas punya orang).Dah lama rasanya tudung bawalku tak disentuh. Aku nie tak banyak gambar sorang2..jadi pening jugak nak pilih gambar mana. Sebab dah ditag aku sahut jugak cabaran. 


Nie pic aku berhijab..Tak perlu muka cantik janji kreatif. Gambar nie memang tak lawa, kreatif pun tak..Dah tau dah takkan menang. Jaga hati tuan yang mentag punya pasal.hehe..



Kalau korang rasa perlu sahut cabaran. sila klik banner tuk segera join yer kembarku puanbee, buat mommylavender, muni teringin sekali mau tengok style mommy berhijab..ZuraZari Giler Contest, awk suka contest kan?


Ok bye..



22 comments:

Wan Hafisah Collection's said... Best Blogger Tips

alamak! sy xleh join :(

Miss Tira said... Best Blogger Tips

Bukankah manis kalau wanita mengenakan hijab. :)

Adzriel AB said... Best Blogger Tips

kalau nak kelainan kenalah berani cuba mcm2 tudung.. seronok.

nuruljannah sukhri said... Best Blogger Tips

comel nye puan kutu.dh macam cikgu sekolah..ke mmg cikgu ni?

mommylavender said... Best Blogger Tips

uwaaaaaa~tu gelak guling2....mlm2 nanti mommy langsaikan ok muni syg2 musyuk2...

Rina AVAIL a.k.a cik betty said... Best Blogger Tips

hehe..samalah..sy join sbb nk sokong rakan blogger yg tag..takpa kan..kita meriahkan suasana..sy pon takda gamba sorang..gamba yg ada tula satu yg sorang..

gud luck ha for the contest..

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Cantik hapa... Mcm cikgu besau. Hehehe. Suka picture ni, sweet gitu :)

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Cantik hapa... Mcm cikgu besau. Hehehe. Suka picture ni, sweet gitu :)

Puanbee said... Best Blogger Tips

haha aku kena jugak yer kembo ececehh..ok ku join maklum lah blog puanbee tk dapat beroperasi tau ! sila ke blog contest buat sementara waktu!!

cik yuz said... Best Blogger Tips

assalamualaikum..terima kasih kerana sudi singgah blog sy dan join...tunggu yer.. :)

AYuNG said... Best Blogger Tips

okeh murni, anda menang sbb berhijab dan bername tag..hehe:D

btw..gud luck! :D

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Wan Hafisah Collection's

boleh ajer..pkai tudung n take ur pic withhujab.hehe..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Miss Tira

ya manis sekali umpama gula2 haha

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Adzriel AB

byk tudung dh cuba.so far my peberet syria la..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@nuruljannah sukhri

ohh daku bkn cikgu,jauh sekali comel!hoho..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mommylavender

baik mommy syg.muni tggu..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Rina AVAIL a.k.a cik betty

betul tu meriahkan suasana

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Fizalinolie

ohh tidakkk..wlaupun daku besau,daku bkn cikgu.hahaha

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@cik yuz

waalaikumussalam..hehe join kasi meriah

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@AYuNG

hahaha pic p seminar.kna la pkai name tag.kihkih..

chii said... Best Blogger Tips

seyesnya muka...nk kata senyum x...ehehe..
gud luck puan kutu :D

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@chii

yup..ini diantara mukaku yg agak serius..asik senyum jer.cuba bervariasi.kehkeh..