Pixajoy

Tuesday, March 15, 2011

Home » BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN


Assalamualaikum dan Salam Berbahagia..

Meroyan lagi nak join Segmen Ben Ashaari buat kali ke 3..


Sila ceritakan latar belakang anda
Aku dilahirkan di Hospital Taiping melalui caesarean. Dulu famili aku tinggal di Tanjung Piandang, Perak. Semasa aku berumur dua tahun kami pindah tinggal bersama nenek di Nibong Tebal, Penang dan membesar di sana. Nibong Tebal dan Tanjung Piandang walaupun berlainan negeri,dekat jer ekceli, sempadan Perak dan Penang.. Jadi bila orang tanya aku orang mana, aku akan jawab, Penang dan tak mengaku aku orang Perak. Kerana segmen nie aku mengaku sekejap aku blogger Taiping.(lupa daratan!hehe..)


Profesion anda sekarang ?
Bekerja sebagai Pegawai Khidmat Pelanggan Di KD Sultan Ismail, TLDM Tg. Pengelih, Johor. Ala Pusat Latihan Tentera Laut tu, Dulunya PULAREK.


Blog favourite anda .. kenapa ?
Aku suka blog Fatin Liyana sebab beliau kiut dan yang paling penting gaya menulis yang cool dan sempoi. Lagi satu ibu kepada Fatin Zalikha, blog model 80an sebab beliau contoh wanita yang perfect bagi aku. Nak jadik seperti beliau. eceh!


Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ?
Terus terang aku tak berapa gemar blog kanak2 rebina yang terlalu gedik, maaf yer..aku tau aku pun pernah jadik remaja dulu..tapi berpada2 la cerita pasal bf/gf dieorg! belum tentu ada jodoh kan...


Impian anda terhadap blog anda
Tak banyak yang aku impikan, aku kan tak suka berangan.. Selagi blog nie bernyawa dan ada orang baca dah cukup bagi aku..Peace no war..(tetiba pulak)


Ok tu jer..Jom ramai2 KLIK BANNER!



16 comments:

puanbee said... Best Blogger Tips

jom jom heee

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

cpt lakukan tugas anda bee..:)

! Encik Nakal ! said... Best Blogger Tips

wahh~~bagus segmen ini~dapat memperkenalan diri blogger~~salam kenal puan kutu~~hakhakhak

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

amboi nakai..betui2 baguih2..

sya hassan said... Best Blogger Tips

owh.. org perakk rupenye.. :P

chii said... Best Blogger Tips

hehe..chii pun kalo org tanya org mana...chii akan kata dari selangor even lahir di johor :p

Chekgu Azrine said... Best Blogger Tips

salam singgah dari blog BA

Miss Tira said... Best Blogger Tips

Kerja Puan Kutu sangat cool dapat melihat jejaka beruniform putih yg kemas. Haha.

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

sya : org penang la..
chii : kan?
chekgu : slmkenal yer..:)
tira : haha tak cool pun..:)

kakyong said... Best Blogger Tips

owhh.. lahir di Taiping jugak ya...


jemput singgah ke kakyong.com

Tok Esah said... Best Blogger Tips

melawat org perak!!! hahaha

puan kutu, hehe tok mmg laki, sila percaya!! ahha

nanti tok bongkar erk

Lulu caldina said... Best Blogger Tips

Wohoo..blogger dari Perak!!...Hi...ngee

Kei Seichi said... Best Blogger Tips

salam perkenalan dari orang melaka...
datang dari belog abg ben...
jemput la singgah ye...=)

http://geekzster.blogspot.com/

Mirull Ibnu Azman said... Best Blogger Tips

org perak! meh la singgah.. hehe

http://iammorecomplexthanyouthink.blogspot.com/

aida4eva said... Best Blogger Tips

geng la kita ni. org perak jugak! :)

sy follow la geng perak ni. ley g gathering dekat2 perak nanti-nanti kan. hehe. salam perkenalan :)

jom g rumah aida plak :)

http://aida4eva.blogspot.com

Faztee Danisha said... Best Blogger Tips

geng perk..br nk jenguk sini..slm ziarah