Pixajoy

Tuesday, March 08, 2011

Home » JELAJAH BLOG KATEGORI IBU

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU


Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia..


Kepada para blogger yg bergelar ibu, nk join sila klik banner ye..

Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda ..
Saya dilahirkan di Perak, berasal dari Penang, menyambung pelajaran di Kedah dan sekarang bekerja dan menetap di Johor. Seorang yang Happy Go Lucky juga bahagia bersama suami serta Aiman, anak lelakiku yang chubby..Sentiasa berpegang kepada kata2 "success is not being the best, but being at ur best".Ya saya istimewa dengan cara saya yang tersendiri..


Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu
Sesungguhnya saat paling manis adalah apabila pertama kali melihat zuriat pengikat kasih sayang saya dan suami membuka mata melihat dunia..Sangat takjub dan kagum. Tiada kata2 dapat saya lahirkan ketika itu. Hanya Syukur kepadamu Ya Allah..Bila saya dan suami bertengkar, Aiman akan kata, "tak baik gaduh2 tau!"..(walaupun kami cuma gaduh2 manja, bukan betul pun) What a sweet word..:)

Kenangan pahit anda ?
Tak suka mengimbau kepada kenangan pahit, kerana bagi saya setiap yg sedih tak perlu di kenang kerana kegembiraan adalah hak milik saya..Saya yang mencorakkannya..

Kata kata khas buat si suami 
Sayang..tak dapat saya bayangkan hidup tanpamu..Sama-samalah kita mendidik dan membesarkan zuriat kita dengan penuh kasih sayang. Terima kasih atas segala2nya..Love u so much..


Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di luar sana 
Anak-anak, tiada apa yang seorang ibu harapkan selain melihat kegembiraan dan kebahagiaanmu. Anak yang baik akan sentiasa gembirakan hati kedua ibu bapanya. Jangan kau lupa bagaimana jasa seorang ibu mempertaruhkan nyawa sewaktu melahirkanmu, janganlah kau alpa keringat seorang abah mencari rezeki membesarkanmu..Seimbangkan duniawi dan ukhrawi, Insyaallah bahagia dan berkat hidupmu..


Apakah harapan anda kepada anak anda 
Buat anakku Aiman Mukhlis, semoga Aiman membesar menjadi seorang yang soleh, cergas, cerdas dan pintar, berjaya dunia dan akhirat dan sentiasa mendokan ibu abah apabila kami telah pergi menemui Ilahi.



Nasihat buat si gadis di luar sana ..
Sedarlah Oh Gadis..
Dirimu Amat Berharga..
Pertahankan Maruah..
Carilah Keredhaannya..



Tiba2 aku menjadi skema buku teks bila meletakkan diriku sebagai seorang ibu.kehkeh.. 


Wassalam..



22 comments:

bee said... Best Blogger Tips

haa kan kan bila fikir kita seorang ibu mesti jd skema sekejap!

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

YUP BEE..TETIBA JER!

kay_are said... Best Blogger Tips

moga bahagia hingga ke anak cucu ye =)

sori lambat, dah wat dah.. harap suke ye

http://kazreal.blogspot.com/2011/03/uv-bro-3-sista.html

FaiE said... Best Blogger Tips

ibu . ibu . .
engkau lah ratu hati ku . .
hu3

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

suker kr..tq sesangat!
faie : amboih kemain nynyi...hehe

AL-QASSAM said... Best Blogger Tips

Puan kutu terbaik. anak umur brapa ea. nak jadi menantu boleh.hehe.. gurau2

mommylavender said... Best Blogger Tips

woww~ indah sekali...pandai murni bermain kata...mommy suka...semoga yg baik2 semuanya di makbulkan n hindarkan semua yang buruk2~aminnnn

Miss Tira said... Best Blogger Tips

Ni kalau anak dah besar baca mesti feeling ni. Hehehe. Semoga Puan Kutu jadi seorang ibu yang mithali hendaknya :)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

mommy : tenkiu mommy..biasa jer!kdg2 terjiwang.hekhek..
tira :Amin...yup feelin sungguh!hihi..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

al-qassam :ank 4taun dis 20 mac,bakal menantu umo brape?bley la isi borang.kehkeh..

bunga said... Best Blogger Tips

emm..ibu..ibu engkaulah ratu hatiku..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

bila kuberduka..engkau hiburkan selalu..:)

chii said... Best Blogger Tips

semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat n selamanya...amin

aiman kata dia nk ada teman main pulak :p

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

Amin..bab tu no komen!aiman tak kata apa2 pun.hehe..

c-tea said... Best Blogger Tips

datang dari blog saudara ben.k..jemput datang ke blog ct...

dan jangan lupa untuk vote blog ct k..jom baca sini

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/jom-ramai-ramai-vote-untuk-blog-ct.html

apisv2 said... Best Blogger Tips

salam,
mengunjungi rakan2 jelajah blog;)
slm perkenalan,
blog apisv2

pRiNCe said... Best Blogger Tips

entry yg sgt bagus...
thniah ye...:)

sy ni newbiee lagi...
jom bce info mnarik tentang petua orang2 tua untuk jga kecntikan tubuh badan...laki n pmpn..:)x

Diari-Selebriti-Mama said... Best Blogger Tips

singgah dari segmen BA.
slmt bknalan.nice blog!dah follow^^
dgn anak2 pun kadang2 kena skema juga hehe
jemput ziarah blog http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

Lulu caldina said... Best Blogger Tips

Tahniah kerana menjadi seorang ibu...
semoga memiliki anak yang soleh dan berjaya...

Mamaleesya said... Best Blogger Tips

salam kenal. Dari segmen BA. Semoga menjadi ibu terbaik di dunia dan akhirat.

http://diarialeesya.blogspot.com

humayraa said... Best Blogger Tips

As'kum..

Tiba dari blog Cik Ben..

Jom join GA, untuk baby-baby tomeii..hehhe

http://secangkir-madu-buat-nur.blogspot.com/search/label/GA

luckylizan said... Best Blogger Tips

Selamat berkenalan puan kutu,..saya suka orang happy go lucky ni sebab senang berkira kaedahnya.. qiut aiman jadi jentera pengaman mak ngan abahnya...:)
jom tukar link yuk, boleh kita share info ibu2 ..